Altus Napisano 9 Grudzień 2007 Napisano 9 Grudzień 2007 Skonczylem i juz nic wiecej nie bede z tym kombionowal, bo mi sie nie chce :P ostatecznie srednio jestem zadowolony z finalnego obrazka. Robione w 3ds max9 + vray + ps7. Link do VIPa: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=40866 (kliknij, aby powiekszyc) Siatka:
keraj37 Napisano 9 Grudzień 2007 Napisano 9 Grudzień 2007 Hej, wioslo wyszlo calkiem fajnie. Glowka szczegolnie fajna - zupelnie jak fotka, super. mam taki stojak pod gitare wiec wiem, ze material troche nie pasuje - powiniem byc bardziej matowy i chropowaty. Ale to starszny szczegol. Pozdro!
piksar Napisano 9 Grudzień 2007 Napisano 9 Grudzień 2007 bardzo, bardzo ładnie, nawet dofik mi się podoba
Razi91 Napisano 9 Grudzień 2007 Napisano 9 Grudzień 2007 DOF nie za bardzo tu podchodzi, ale w sumie fajna scenka... :D
mrkrzysiek Napisano 9 Grudzień 2007 Napisano 9 Grudzień 2007 bardzo fajny render, bo modele wiadomo super
SWRSC Napisano 9 Grudzień 2007 Napisano 9 Grudzień 2007 dof imo za duzy, ale render ladniutki ogólnie :)
mateusz_s Napisano 9 Grudzień 2007 Napisano 9 Grudzień 2007 Pogralbym sobie na takiej, ale mnie nie stac... :)
Skateforlife Napisano 9 Grudzień 2007 Napisano 9 Grudzień 2007 Wszytsko GIT!!.Nie wiem jak tak ladnie renderujecie :D tzn.z takim realizmem :D.:PP ok niewazne praca 5++xD :P.
avant.garde Napisano 9 Grudzień 2007 Napisano 9 Grudzień 2007 Strasznie mi się podoba scenka i render. O reszcie nie wspomnę bo zwyczajnie model i materiały miażdżą;] EDIT: No po dokładniejszym przyjżeniu się to moje wątpliwości jedynie budzi materiał przystawek i mostka.
!Ewert Napisano 10 Grudzień 2007 Napisano 10 Grudzień 2007 Ładnie ale sam materiał gitary w ogole mi sie nie podoba Pozdrawiam
Orangegraphics Napisano 10 Grudzień 2007 Napisano 10 Grudzień 2007 materiał samego pudła konkretnie Tomuś? bo mnie dokłądnie on odpycha. jakby miał inne parametry highlightów i glossy?
RedBurn Napisano 10 Grudzień 2007 Napisano 10 Grudzień 2007 super wiosło ! ale rzeczywiście materiał samej gitary jest nie teges - powinien przypominać lakier a ten jest jakiś taki matowy. Uzywałeś hdri ? pozdrawiam 1
Altus Napisano 10 Grudzień 2007 Autor Napisano 10 Grudzień 2007 Dzieki wszystkim za posty. Fajnie, ze sie w miare podoba :) Ładny render. Czym to oświetlałeś? 2 Vray light'y + 1 omni. Omni uzylem z mala wartoscia, tylko po to, zeby bylo widac odbicie swiatla na korpusie. super wiosło ! ale rzeczywiście materiał samej gitary jest nie teges - powinien przypominać lakier a ten jest jakiś taki matowy. Uzywałeś hdri ? pozdrawiam Sam material, fakt, wydaje sie matowy, glownie dlatego ze nie ma w scenie przedmiotow, które moglyby dawac odbicie w korpusie. Nie mam juz sily poprawiac tego :P Nie, nie uzylem HDRI, jedynie w Vray'u w zakladce GI Environment dalem jasny, szary kolor i wartosc multiplier na 0,5, zeby ogolnie rozswietlic scene.
Rekomendowane odpowiedzi