Napisano 9 Grudzień 200717 l Skonczylem i juz nic wiecej nie bede z tym kombionowal, bo mi sie nie chce :P ostatecznie srednio jestem zadowolony z finalnego obrazka. Robione w 3ds max9 + vray + ps7. Link do VIPa: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=40866 (kliknij, aby powiekszyc) Siatka:
Napisano 9 Grudzień 200717 l Hej, wioslo wyszlo calkiem fajnie. Glowka szczegolnie fajna - zupelnie jak fotka, super. mam taki stojak pod gitare wiec wiem, ze material troche nie pasuje - powiniem byc bardziej matowy i chropowaty. Ale to starszny szczegol. Pozdro!
Napisano 9 Grudzień 200717 l Wszytsko GIT!!.Nie wiem jak tak ladnie renderujecie :D tzn.z takim realizmem :D.:PP ok niewazne praca 5++xD :P.
Napisano 9 Grudzień 200717 l Strasznie mi się podoba scenka i render. O reszcie nie wspomnę bo zwyczajnie model i materiały miażdżą;] EDIT: No po dokładniejszym przyjżeniu się to moje wątpliwości jedynie budzi materiał przystawek i mostka.
Napisano 10 Grudzień 200717 l materiał samego pudła konkretnie Tomuś? bo mnie dokłądnie on odpycha. jakby miał inne parametry highlightów i glossy?
Napisano 10 Grudzień 200717 l super wiosło ! ale rzeczywiście materiał samej gitary jest nie teges - powinien przypominać lakier a ten jest jakiś taki matowy. Uzywałeś hdri ? pozdrawiam
Napisano 10 Grudzień 200717 l Autor Dzieki wszystkim za posty. Fajnie, ze sie w miare podoba :) Ładny render. Czym to oświetlałeś? 2 Vray light'y + 1 omni. Omni uzylem z mala wartoscia, tylko po to, zeby bylo widac odbicie swiatla na korpusie. super wiosło ! ale rzeczywiście materiał samej gitary jest nie teges - powinien przypominać lakier a ten jest jakiś taki matowy. Uzywałeś hdri ? pozdrawiam Sam material, fakt, wydaje sie matowy, glownie dlatego ze nie ma w scenie przedmiotow, które moglyby dawac odbicie w korpusie. Nie mam juz sily poprawiac tego :P Nie, nie uzylem HDRI, jedynie w Vray'u w zakladce GI Environment dalem jasny, szary kolor i wartosc multiplier na 0,5, zeby ogolnie rozswietlic scene.