Hindus Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 Wacom Cintiq 20WSX - Urządzenie pozwala na wyświetlenie obrazu w rozdzielczości 1680 x 1050 pikseli na ekranie o przekątnej 20,1 cala. Matryca reaguje na dotyk dołączonego w zestawie piórka, a programowalne przyciski ExpressKeys i Touch Strips pozwalają na wygodne dostosowania ich funkcji do swoich potrzeb. Klawisze dotykowe są umieszczone po obu stronach urządzenia. Można nimi np. robić zbliżenie, przewijać stronę lub zmieniać właściwości wybranego narzędzia. Cena - 1999usd. Więcej informacji pod tymi adresami: HDTVmania Wacom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siegmar Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 no pięknie, pięknie ... ale co z tłustymi odciskami dłoni i palców na tym cudzie? Nie wydaje mi się, że można by było na tym pracować dłużej niż rok czasu nie zostawiając trwałych śladów na wyświetlaczu - piórko też robi swoje (przynajmniej na mojej obudowie tabletu) ... dla mnie to przereklamowana sprawa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 kupujesz smudgeguard i gotowe. Ja tam zbieram na to kasę i już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 10 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2007 Jest tanszy 12 calowy odpowiednik za cos ok 4500pln. Odnosnie sladów i zuzyc Czytałem gdzies w sieci ze na ekranie jest jakis rodzaj powierzchni która można w razie czego w serwisie wymienic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 1,999 to stosunkowo niewiele, po aktualnym kursie wyszło 4,863.84 PLN (liczone na xe.com na szybko). Ciekawe ile shipping :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 10 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2007 własnie ten shipping pewnie zżera :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 własnie ten shipping pewnie zżera :D no i cłooooo złoooo :P ale w sumie to 15% ceny więc i tak sie opłaca ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 10 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2007 Wyjdzie 6.5 na łape :) 5 tys za cos pokroju 20 cali jeszcze bym dał ale 10tys to już auto :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 ta, i w przypadku awarii serwis za granicą :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scirocco Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 fajna maszyna. ja zbieram na graphire a3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 Co do smug, to Maciek Wilmowski (Transit.pl), wspominał mi, ze genilnie nadaja się rekawiczki bez palców. Są takie specjalne, tylko już nie pamiętam jakie. Jak tylko zobaczę go na GG. to się dopytam i edytuję posta. EDIT: chodziło o rękawiczki do negatywów- można je dostac w każdym sklepie fotograficznym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 smudgeguard - tak sie nazywają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 ta, i w przypadku awarii serwis za granicą :) trzebaby sprawdzić jak wygląda umowa gwarancyjna. Np. w przypadku Appla gwarancja jest międzynarodowa. Wystarczy mieć paragon z jakimś tam numerem z salonu Appla ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 Nie sadze by nagle zastapilo toto umiejetnosci ;) W takim Ubisofcie na przyklad pracuja na Intuosach - mysle ze to spokojnie wystarczy. Po kiego mi 20\" tablet? Dodaja sztalugi do niego? LOL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 trzebaby sprawdzić jak wygląda umowa gwarancyjna. Np. w przypadku Appla gwarancja jest międzynarodowa. Wystarczy mieć paragon z jakimś tam numerem z salonu Appla ;] i dokument dot. oclenia na granicy państwa jeśli chodzi o sprzęty elektoroniczne. Tak było przynajmniej opisane na forum appla :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdunek89 Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 sprzęt moich marzeń ;] tylko szkoda że kupił bym go sobie za pięć lat, zakładając że teraz zaczął bym na niego zbierać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 to zwiększ pochodną kasy po czasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 ja co prawda mam grafira A6 :D ale jeśli wierzyc temu panu to na cintiqu robi sie 2 x szybciej http://www.warhammeronline.com/english/behindTheScenes/vidPhoneDiaries/2007august.php "tablets" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 Co prawda wole tradycyjnie czuć sztynk rozcieńczalnika i terpentyny oraz kląć w żywego przy odklejaniu muchy z obrazu to jednak maszynka robi wrazenie...hmmm ciekawe jaka bedzie jej wartosc za rok?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzolMisz Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 Ale podobno nie dla Europejczyków ten tablet :( Chyba na wp.pl to wyczytałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 nie podniecajcie się za bardzo tą maszynką. Miałem okazję chwilę się tym pobawić i moje wrażenia są takie: spore opóźnienie, gruba szyba i jeśli nie patrzy się prostopadle na piksel to ciężko o precyzję, ręka wisi w powietrzu i się męczy, często zahacza się rękawem o przyciski i robi się niekontrolowane akcje, ciężkie pieniądze wydane na wypasiony monitor amortyzują się tylko przy oglądaniu filmów hehe no i to jest najlepsze - zasłania się własną ręką obszar pracy hihi. Chyba jeszcze długo zostanę przy Intuosie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 @Morbid Karbid Poczytaj sobie komentarze uzytkowników: http://www.tweakcg.com/forum/viewtopic.php?t=1401 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi