Napisano 6 Listopad 200222 l Ostatni przesiad│em siŕ na maxa 5 (super oczywiscie) ALE!!!.... ale jest jeden problem. Zaczne od tego ze razem z psesiadk▒ na maxa 5 psesiadlem sie na inny sprzŕ a mianowicie dual athlon1900+,GBramu i radeon 9700 a wiŕc sprzŕt i konfiguracja systemu jako przyczyny problemu wykluczam odrazu. Codzi o podgl▒d wireframe, poki jest smooth + higlights wszystko jest extra, chodzi p│ynnie i wrŕcz cˇdownie (nawet przy 230782poligonow na maximized window) ale w momencie kiedy przechodze na czysty wireframe np w innych oknach niz perspective, to niespodzianka chodzi o wiele wolniej!!!!!! to jeszcze nie koniec niespodzianek jak psejde na bounding box to tez jest gozej!!!!!!! w systemie ustawi│em Direct3D na minimom i troche szybciej ale dalej do dupy, to na starym pII 400 i rivie 16 w boundinbox to nawet ca│▒ katedre Baginskiego mozna by obracaŠ jak po masle. Zupe│nie inna sprawa jest w przypadku kiedy za sterownik wybiorŕ openGL w tedy jest extra wireframe z genialnym antialiasem itp. z smooth + higlights troche gozej ale da sie zyc tylko ze niewiem dlaczego scen zapisanych w czasie kiedy tworzylem z directem sie nie da otworzyc bo mi sie sprzŕt wiesza... pozatym open GL odpada z powodu niesuportowania transparentow. Ludzie pomozcie!!!! B│agam bo szlak mnie trafia jak mam cos przesun▒c i musze to widziec w wireframe.....
Napisano 6 Listopad 200222 l Originally posted by Damian pozatym open GL odpada z powodu niesuportowania transparentow. Jak to brak supportowania? O co chodzi??
Napisano 8 Listopad 200222 l Wszystko zale┐y od sterownikˇw jakich u┐ywasz. One s▒ pomostem miŕdzy maxem a monitorem:)
Napisano 8 Listopad 200222 l A moim skromnym zdaniem chodzi o antyaliasing. Cholernie spowalnia nawet najszybsza kartŕ (4x albo wiŕcej). W wireframe jest wiŕcej lini a co za tym idzie wiŕcej do antyaliasingu... Ja zawsze wy│▒czam AA linii w wireframe bo sie robi▒ za grube...:P