peterr Napisano 11 Grudzień 2007 Napisano 11 Grudzień 2007 Witam, Opis: ---------------------- Kleryk ze swoją bronią - pistoletem na święconą wode kontra potwór -wrażliwy na święconą wode - nietoperz. Kleryk jest troche świrnięty :) ------------------------------------------------ Opis po ang: In some old ,forgotten place a cleric with his gun is fighting with wampire bats ,which of course are sensitive to holy water . His weapon is some kind of water gun. Pozdro 1
peterr Napisano 15 Grudzień 2007 Autor Napisano 15 Grudzień 2007 Hehe pasuje troche wypozycjonować:) Koncept ciągle w facie rozwojowej ,siatek narazie nie będzie:p nie ma po co pokazywać ,bo nie skończone i nie ładne:) pozdrawiam // ten gnat to pistolet na wode , święconą :) edit: nazwa egzorcysta jest też "zajęta" ? edit2: inny view.[takiego ujęcia raczej nie będzie] http://img196.imagevenue.com/img.php?image=61054_cloth2_122_401lo.jpg edit3 : albo taki ? Coś za bardzo statycznie to wychodzi...za pare dni mam nadzieje kolejny up.
peterr Napisano 16 Grudzień 2007 Autor Napisano 16 Grudzień 2007 Hmm giwera.. refki ,którymi się kierowałem [ :D ] 1) 2) 3) Pozdrawiam
Leleń Napisano 16 Grudzień 2007 Napisano 16 Grudzień 2007 2 refka niezla ;x czemu tylko ten pistol wyglada jak miotla? powodzenia, pzdr ;d edit: a no fakt, nie doczytalem konceptu :P
maczuga Napisano 16 Grudzień 2007 Napisano 16 Grudzień 2007 bo to chyba ma byc to kropidło do wody święconej :) takie automatyczne xD
Adek_CG Napisano 16 Grudzień 2007 Napisano 16 Grudzień 2007 pomysl masz fajny, ja jednak bym to troche ujednolicil tzn. jak pistolet na wode to ok zrob pistolet a jak bronia ma byc kropidlo to niech bedzie kropidlo, niezrozum mnie zle, ale wydaje mi sie ze takim laczeniem mozesz przedobrzyc w ktoryms momencie pracke, ja bym zrobil ten pistolet taki srebrny, blyszczacy ;), Powodzenia
Ania Napisano 16 Grudzień 2007 Napisano 16 Grudzień 2007 W pierwszej chwili pomyślałam - miotła odrzutowa ? Nie wygląda jak kropidło, ludzie mogą nie skojarzyć jak to zobaczą, scena powinna być zrozumiała bez pisemnego wytłumaczenia.
Destroyer Napisano 16 Grudzień 2007 Napisano 16 Grudzień 2007 bez wyjaśnień ciężko będzie skojarzyć z automatycznym kropidłem co innego taki oldscoolowy wynalazek na korbkę :) sorry myszką machałem :P
peterr Napisano 3 Luty 2008 Autor Napisano 3 Luty 2008 Witam, Leleń - thx;P Adek,Ania - dzięki :P będzie albo przeźroczysty albo srebrny albo plastikowy. narazie jest to pierwsze. Fikołek - haha dobre :) daje Upa bo czasu coraz mniej ,a wasze zdanie i krytyka mi się przyda . dużo ulegnie zmianie [ może poza ,teksturki ,shadery] ..strumień wody - partycle ,osobny layer będzie. co bym chciał zmienić dodać... - dołączyć na tym sznurku w pasie jakiś czosnek ,może kołek/krzyżyk drewniany - porządnie zrobić tego nietoperza i troche go powiększyć [tego na 1 planie] -skończyć oświetlenie ,dopasować modele żeby się nie przenikały itp. narazie jest troche chaotycznie. Pozdrawiam ;)
ttaaddeekk Napisano 3 Luty 2008 Napisano 3 Luty 2008 sproboj dac bardziej interesujacy kadr ( http://foto.recenzja.pl/Subjects-index-req-viewpage-pageid-45.html )moze troche za plecami kleryka i kamera nizej kolumny moze w tle bo niepotrzebnie odwracaja uwage, i te swiatla wygladaja troche jak w dyskotece, ale bardzo podoba mi sie wdzianko kleryka i pomysl pozdro
maczuga Napisano 4 Luty 2008 Napisano 4 Luty 2008 zamieniłbym mimo wszystko ten pistolet na wodę święconą na kropidło i krzyż :P jakos tak bardziej klimatycznie by było :P
peterr Napisano 9 Luty 2008 Autor Napisano 9 Luty 2008 Dzięki za komentarze,może taki kadr? maczuga - troche już późno ,a krzyż będzie :P co do światła..chciałem zrobić "nowoczesne" lampy świecące tak jak widać [nie do końca ale chodzi o kierunek itd.] ,średnio to działa ,przemyśle :/ Posiedziałem troche nad nietoperzem . Problem z Z-dephem ,nie działa na skrzydłach :/ Woda jest ,złą klatke wyrenderowałem ,dam upa wieczorem albo jutro rano.. Pozdrawiam ,C&C mile widziane :P EDIT: pytanie..jak zrobić cząsteczki kurzu ? partyclami czy mapki na planeach czy innej prostej geometrii??:>
peterr Napisano 10 Luty 2008 Autor Napisano 10 Luty 2008 Witam, narazie tyle..komentujcie ;P Popsułem shader broni..oj..ale z-deph już działa.. link na image venue link z mniejszym blurem tutaj Pozdrawiam
kamil.ochel Napisano 10 Luty 2008 Napisano 10 Luty 2008 blur przegięty na maxa ;P słabe shaderki i za długi jęzor netoperka
mirach Napisano 10 Luty 2008 Napisano 10 Luty 2008 Z blurem czy bez, narazie to wyglada jak pare roznych rzeczy polaczonych w photoshopie. Jak dla mnie to wina przedwszystkich oswietlenia, ale moge sie mylic. 1
peterr Napisano 10 Luty 2008 Autor Napisano 10 Luty 2008 kamil.ochel - thx ,jęzor ma taki być ,przecie ma być komicznie ,shaderki..eh prawda:/ mirach - chyba masz racje ,wcześniej robiłem wszystko w vray'u ,mentala się ucze od nie dawna...a co skopałem ,to najprawdopodobniej ustawienia cieni .. jeszcze raz dzięki :P edit: cieni których nie ma ...o kurcze:P
snooo Napisano 10 Luty 2008 Napisano 10 Luty 2008 z tą głębią ostrości, daj większy front blur start i rear blur start, bo teraz 'zablurzyłeś' ; ) co planujesz w tle? Pozdrawiam.
peterr Napisano 10 Luty 2008 Autor Napisano 10 Luty 2008 snooo -prawde mówiąc miałem zamiar to zmienić,thx co do tła,jak wyrenderuje dzisiaj i się będzie w miare podobało ,to teksturki na tych kolumnach i sklepieniu. troche zieleni [ porosty] - ale nie dużo, jakieś pęknięcia też by sie przydały.Nie wykluczam jakiejś pajęczyny dla urozmaicenia ,ale nie ukrywam że wolałbym lepiej wyglądającego kleryka i nietoperka od masy detalu. I tak będzie 2gi plan zblurowany ,żeby nie rozpraszał uwagi.. narazie jeszcze daje zrzuty ekranu jak to wygląda od kuchni.. render wieczorem ..niestety to trwa:/ pozdro
peterr Napisano 10 Luty 2008 Autor Napisano 10 Luty 2008 Eh ok oświetlenie in progress ,ostatni render dzisiiaj. Max sie sypnął dzisiaj ok 4 razy :( Może faktycznie jest za słabo ,ale w 10 dni można sporo zrobić :/ bez post pro. pozdro
kamil.ochel Napisano 10 Luty 2008 Napisano 10 Luty 2008 ja bym tyle nawet nie zrobil... brakło by mi samozaparcia
peterr Napisano 11 Luty 2008 Autor Napisano 11 Luty 2008 kamil.ochel - Dzięki:) na moją prośbe przeniesione do WiPa ,dzięki Adek. Chce to skończyć tak czy siak. Jak wróce to może dam upa [wieczorem]. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi