Napisano 11 Grudzień 200717 l Witam, Opis: ---------------------- Kleryk ze swoją bronią - pistoletem na święconą wode kontra potwór -wrażliwy na święconą wode - nietoperz. Kleryk jest troche świrnięty :) ------------------------------------------------ Opis po ang: In some old ,forgotten place a cleric with his gun is fighting with wampire bats ,which of course are sensitive to holy water . His weapon is some kind of water gun. Pozdro
Napisano 15 Grudzień 200717 l Autor Hehe pasuje troche wypozycjonować:) Koncept ciągle w facie rozwojowej ,siatek narazie nie będzie:p nie ma po co pokazywać ,bo nie skończone i nie ładne:) pozdrawiam // ten gnat to pistolet na wode , święconą :) edit: nazwa egzorcysta jest też "zajęta" ? edit2: inny view.[takiego ujęcia raczej nie będzie] http://img196.imagevenue.com/img.php?image=61054_cloth2_122_401lo.jpg edit3 : albo taki ? Coś za bardzo statycznie to wychodzi...za pare dni mam nadzieje kolejny up.
Napisano 16 Grudzień 200717 l Autor Hmm giwera.. refki ,którymi się kierowałem [ :D ] 1) 2) 3) Pozdrawiam
Napisano 16 Grudzień 200717 l 2 refka niezla ;x czemu tylko ten pistol wyglada jak miotla? powodzenia, pzdr ;d edit: a no fakt, nie doczytalem konceptu :P
Napisano 16 Grudzień 200717 l bo to chyba ma byc to kropidło do wody święconej :) takie automatyczne xD
Napisano 16 Grudzień 200717 l pomysl masz fajny, ja jednak bym to troche ujednolicil tzn. jak pistolet na wode to ok zrob pistolet a jak bronia ma byc kropidlo to niech bedzie kropidlo, niezrozum mnie zle, ale wydaje mi sie ze takim laczeniem mozesz przedobrzyc w ktoryms momencie pracke, ja bym zrobil ten pistolet taki srebrny, blyszczacy ;), Powodzenia
Napisano 16 Grudzień 200717 l W pierwszej chwili pomyślałam - miotła odrzutowa ? Nie wygląda jak kropidło, ludzie mogą nie skojarzyć jak to zobaczą, scena powinna być zrozumiała bez pisemnego wytłumaczenia.
Napisano 16 Grudzień 200717 l bez wyjaśnień ciężko będzie skojarzyć z automatycznym kropidłem co innego taki oldscoolowy wynalazek na korbkę :) sorry myszką machałem :P
Napisano 3 Luty 200817 l Autor Witam, Leleń - thx;P Adek,Ania - dzięki :P będzie albo przeźroczysty albo srebrny albo plastikowy. narazie jest to pierwsze. Fikołek - haha dobre :) daje Upa bo czasu coraz mniej ,a wasze zdanie i krytyka mi się przyda . dużo ulegnie zmianie [ może poza ,teksturki ,shadery] ..strumień wody - partycle ,osobny layer będzie. co bym chciał zmienić dodać... - dołączyć na tym sznurku w pasie jakiś czosnek ,może kołek/krzyżyk drewniany - porządnie zrobić tego nietoperza i troche go powiększyć [tego na 1 planie] -skończyć oświetlenie ,dopasować modele żeby się nie przenikały itp. narazie jest troche chaotycznie. Pozdrawiam ;)
Napisano 3 Luty 200817 l sproboj dac bardziej interesujacy kadr ( http://foto.recenzja.pl/Subjects-index-req-viewpage-pageid-45.html )moze troche za plecami kleryka i kamera nizej kolumny moze w tle bo niepotrzebnie odwracaja uwage, i te swiatla wygladaja troche jak w dyskotece, ale bardzo podoba mi sie wdzianko kleryka i pomysl pozdro
Napisano 4 Luty 200817 l zamieniłbym mimo wszystko ten pistolet na wodę święconą na kropidło i krzyż :P jakos tak bardziej klimatycznie by było :P
Napisano 9 Luty 200817 l Autor Dzięki za komentarze,może taki kadr? maczuga - troche już późno ,a krzyż będzie :P co do światła..chciałem zrobić "nowoczesne" lampy świecące tak jak widać [nie do końca ale chodzi o kierunek itd.] ,średnio to działa ,przemyśle :/ Posiedziałem troche nad nietoperzem . Problem z Z-dephem ,nie działa na skrzydłach :/ Woda jest ,złą klatke wyrenderowałem ,dam upa wieczorem albo jutro rano.. Pozdrawiam ,C&C mile widziane :P EDIT: pytanie..jak zrobić cząsteczki kurzu ? partyclami czy mapki na planeach czy innej prostej geometrii??:>
Napisano 10 Luty 200817 l Autor Witam, narazie tyle..komentujcie ;P Popsułem shader broni..oj..ale z-deph już działa.. link na image venue link z mniejszym blurem tutaj Pozdrawiam
Napisano 10 Luty 200817 l Z blurem czy bez, narazie to wyglada jak pare roznych rzeczy polaczonych w photoshopie. Jak dla mnie to wina przedwszystkich oswietlenia, ale moge sie mylic.
Napisano 10 Luty 200817 l Autor kamil.ochel - thx ,jęzor ma taki być ,przecie ma być komicznie ,shaderki..eh prawda:/ mirach - chyba masz racje ,wcześniej robiłem wszystko w vray'u ,mentala się ucze od nie dawna...a co skopałem ,to najprawdopodobniej ustawienia cieni .. jeszcze raz dzięki :P edit: cieni których nie ma ...o kurcze:P
Napisano 10 Luty 200817 l z tą głębią ostrości, daj większy front blur start i rear blur start, bo teraz 'zablurzyłeś' ; ) co planujesz w tle? Pozdrawiam.
Napisano 10 Luty 200817 l Autor snooo -prawde mówiąc miałem zamiar to zmienić,thx co do tła,jak wyrenderuje dzisiaj i się będzie w miare podobało ,to teksturki na tych kolumnach i sklepieniu. troche zieleni [ porosty] - ale nie dużo, jakieś pęknięcia też by sie przydały.Nie wykluczam jakiejś pajęczyny dla urozmaicenia ,ale nie ukrywam że wolałbym lepiej wyglądającego kleryka i nietoperka od masy detalu. I tak będzie 2gi plan zblurowany ,żeby nie rozpraszał uwagi.. narazie jeszcze daje zrzuty ekranu jak to wygląda od kuchni.. render wieczorem ..niestety to trwa:/ pozdro
Napisano 10 Luty 200817 l Autor Eh ok oświetlenie in progress ,ostatni render dzisiiaj. Max sie sypnął dzisiaj ok 4 razy :( Może faktycznie jest za słabo ,ale w 10 dni można sporo zrobić :/ bez post pro. pozdro
Napisano 11 Luty 200817 l Autor kamil.ochel - Dzięki:) na moją prośbe przeniesione do WiPa ,dzięki Adek. Chce to skończyć tak czy siak. Jak wróce to może dam upa [wieczorem]. Pozdrawiam