Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano
  • Autor

Mi też jakoś nie pasuje te HDR, może się z tym pobawię jak skończę studio.

• Odpowiedzi 127
  • Wyświetleń 14,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Calosc super jak dla mnie tylko ten obiektyw...trzeba go dopracowac i troche za jasno wewnatrz obiektywu jak dla mnie.

Napisano
  • Autor

Przedstawiam prawie ostateczną wersję pierwszego ujęcia (w planie mam trzy):

ea7e0408cc51f33f.jpg

Napisano

Tylko spróbuj zostawić takie brzydkie studio... :f

Refleksy ładne, ale tło nie bardzo.

Napisano

Nie no, naprawdę elegancko - obiektyw kapitalnie wyszedł - dużo lepiej niz poprzedni. Teraz pozostało tylko studyjko i będzie git.

A tak BTW to gdzie to okienko w studiu, co się tak odbija w obiektywie?? ;-)

Napisano
  • Autor

Ze studiem jeszcze coś zrobię, ale narazie nie mam wizji:p

Napisano

ja bym to widzial na jasnym najlepiej białym tle (takie moje skromne zdanie:D) reszta super

Napisano

Bardzo fajne :) a jak zrobiles material na tym pokretle? ze tak fajnie odbija ta plaska scianka? to jest textura? czy jakos specyficznie to jest rozwiazane?

Napisano
  • Autor

Niewiem czy chodzi Ci o ten element, ale na to aluminiowe pokrętło nałożyłem zwykły materiał aluminum, a za ten efekt odpowiedzialna jest pofalowana powierzchnia.

Zrobiłem pofalowaną linię (1) i obróciłem ją lathem (2).

a64b5306439a8e1d.jpg

Napisano
  • Autor

Oto kolejny renderek. Tym razem z innej perspektywy. Nadal nie potrafię nic wymyślić ze studiem.

6909eeee33c123bc.jpg

Napisano

rispect! bardzo mi się podoba taki techniczny, detaliczny modeling

Napisano
  • Autor

Spróbuję zrobić coś na jasnym tle, żeby kamerka się wyróżniała, i cos ciemnego, bardziej klimatycznego. Jestem ciekawy co z tego wyjdzie.

Nie przypuszczałem, że będę miał takie problemy ze studiem;P

Napisano
Niewiem czy chodzi Ci o ten element, ale na to aluminiowe pokrętło nałożyłem zwykły materiał aluminum, a za ten efekt odpowiedzialna jest pofalowana powierzchnia.

Zrobiłem pofalowaną linię (1) i obróciłem ją lathem (2).

a64b5306439a8e1d.jpg

a to ciekawy pomysł

Napisano

Dokladnie o ten element mi chodzilo :) nie przypuszczalem ze w ten sposob mozna uzyskac ten efekt :) heh wielkie dzieki, napewno sie przyda.

Napisano
  • Autor

Zrobiłem kolejne dwie wersje, ale nie wiem która jest lepsza.

Ten postrzępiony ekran to wynik zabawy z gumką w photoshopie.

8befaf4db507eba6.jpg

8af9de73f41184d8.jpg

Napisano

Drugi renderek stanowczo lepszy, jasne tło uwydatnia detale. Super Ci wyszło. Nie podoba mi się tylo to białe "coś" pod przełącznikiem, nie wiem co to jest :-)

Napisano
  • Autor

Nie wiem o któe białe chodzi, ale ten cylinder w środkowej części kamery będzie aluminiowy, tylko muszę go osobno wyrenderować.

Napisano

Właśnie o to mi chodziło. Poza tym troszkę za ostro chyba odbija się światło w tej "szybce" na końcu kamery (za napisem HDV), ale to nie błąd, w rzeczywistości też pewnie by się tak odbijało. Nie podoba mi się tylko to że przez to odbicie nie widać tego co pod "szybką".

Napisano

Świetna praca. Kimmi rispekt :) jedyne czego się moge czepić to obraz na ekraniku i za mało szeroki napis "Sony" nad "HDV". Drugi render wygląda prawie jak foto gdyby nie przejarane pokrętło (to aluminiowe)

Napisano

super rendery!!!! w pierwszym fajne odbicie w stole ale za dziwne tło

jeszcze dodać jakieś elementy wnętrza i nikt nie pozna że to render

wiem że kamera jest fajna bo mam taką w domu

Napisano
  • Autor

Już skończyłem prace nad tą kamerą. Efekt możecie zobaczyć w Finished Works.

Napisano

Nie wiem czy tam trafie do finished , ale z tego co tu pokazałes to gratuluje ukończenia projektu ;)