kubeczek77 Napisano 15 Grudzień 2007 Napisano 15 Grudzień 2007 Cześć! Mój pierwszy temat na tym forum, moja pierwsza pracka. Mam nadzieję, że nie łamię czymś zasad forum:P. Praca robiona w Blenderze xDD. Jest to fontanna istniejąca w rzeczywistości, dokonałem narazie małych zmian bo trochę nie ciekawa jest i jeszcze mam zamiar nad nią popracować. Otoczenie zrobiłem na jakieś dawne czasy :). No to tyle na początek, oczywiście prace trwają xD. Proszę o komentarze !
viz.k Napisano 17 Grudzień 2007 Napisano 17 Grudzień 2007 Typowy oldskul, pamietam jak podziwialem takie prace w mlodosci:) Trzyma tamten klimat, to plus:)
piksar Napisano 17 Grudzień 2007 Napisano 17 Grudzień 2007 Typowy oldskul, pamietam jak podziwialem takie prace w mlodosci:) Trzyma tamten klimat, to plus:)[/Q cudowny oldschool (aż pogłaskałem 386DX które trzymam jako pamiątkę)
-hpx- Napisano 18 Grudzień 2007 Napisano 18 Grudzień 2007 No dokładnie typowy oldskulowy klimat :) woda do poprawy no i ten ogien mógłby być ładniejszy ;)
kubeczek77 Napisano 15 Styczeń 2008 Autor Napisano 15 Styczeń 2008 Zmieniłem fontanne trochę, dodałem już wszystkie materiały i zmieniłem wodę ale w sumie nie wiem czy na lepsze :P proszę o komentarze xD. (parę szczegółów jeszcze muszę poprawić i chyba koniec :P Pozdro
GRiPi Napisano 15 Styczeń 2008 Napisano 15 Styczeń 2008 uu specular na wodzie nie ten teges, zwieksz gloisiness (>90), poza tym cudowne lata 90 :D ogien robiles czasteczkami?
Ufol Napisano 15 Styczeń 2008 Napisano 15 Styczeń 2008 troche ciekawiej wygląda obudowa fontanny ale dodałbym jakieś brudy, małego noisa zadrapanie i inne ugryzienia zęba czasu że sie tak wyraże. te badziewiaczki co z wody wychodzą mogłyby zostać ale wydają mi sie troche za metaliczne, przydałobysie pare lisków na wodzie czy jakich pyłków etc. tylko ten co na rzeźbie jest jakoś mi nie pasi, ale co kto lubi. trawa ci ładnie wyszła pochodnia z prawej jakaś niepalna spróbój bumpa (albo dispa) na kolumnie z twoim nickiem dać na ujemny, będzie wtedy wyglądał na wyżłobiony nie doklejony jakby troche przyciemnić scene może bedzie fajniej wyglądać i usuń te kreski czy ściany z tał i daj poprostu czarny albo jakąś mapkę z gwiazdami czy nocnym niebem. jakbyś jeszcze lekko rozmył cienie byłoby świetnie. Przypominami to troche jakąś scenke ze starej gry, trza dopracować ale podoba mi sie.
Mortom Napisano 17 Styczeń 2008 Napisano 17 Styczeń 2008 Przypominają mi sie czasy kiedy forum max3d.pl nazywało sie jeszcze adek3d.pl (czy coś podobnie) Stare dobre czasy kiedy aby połączyć się z internetem używałem modemu 56KB :) i do monitorowania czasu używało sie Licznika połączeń :) (otóż każda minuta była na wagę 34 gr podajże) Sorka za off top :)
keraj37 Napisano 17 Styczeń 2008 Napisano 17 Styczeń 2008 Mortom: ja dalej uzywam modemu 56KB... :) nie ma u mnie neostrady ani czegokolwiek.
kubeczek77 Napisano 17 Styczeń 2008 Autor Napisano 17 Styczeń 2008 Przypominają mi sie czasy kiedy forum max3d.pl nazywało sie jeszcze adek3d.pl Dlaczego ?
Rekomendowane odpowiedzi