Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

WItam!!

mianowicie

mam plaski model np. moneta (czyli ma mala grubosc) jak np. dam zebym widzial powiedzmy od gory monete i sculptuje to co zrobic zeby nie bylo efektow po drugiej stronie ? tak samo jest z maskowaniem jak maskuje jedna storne to maskuje druga symmetry wylaczone...

?

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
WItam!!

mianowicie

mam plaski model np. moneta (czyli ma mala grubosc) jak np. dam zebym widzial powiedzmy od gory monete i sculptuje to co zrobic zeby nie bylo efektow po drugiej stronie ? tak samo jest z maskowaniem jak maskuje jedna storne to maskuje druga symmetry wylaczone...

?

to moze ukryj ta czesc modelu ktora ma byc nieruszona;)

Napisano

Pisał ze maskowanie łapie obydwie strony. Nie wiem jaka jest solucja tego problemu, chętnie poczytam może ktoś odpowie. Może znaczne zmniejszenie siły brusha by pomogło.

Napisano

Pogrupuj awers i rewers monety w innym programie,po imporcie do Zbrusha jeśli model nie jest automatycznie podzielony na części ,widać to po wciśnięciu Frame to wcisnij Auto Groups model zostanie pogrupowany.

Sfit + Ctrl i strzałka na wybranym elemencie reszta zostanie ukryta.

Po skończeniu w zakładce Eksport wyłącz Export Sub Groups eksportuj model jako jedną bryłę .

Napisano
  • Autor

zeet dzieki nie pomyslalem zeby chowac model i dac grupy :) zobacze pozniej czy to dziala ;)

Napisano

Zeet. Pogrupować można i w Zbrushu :/ . Chowasz Jedną część monety (ctrl+shift- ramka)

w groups naciskasz group visible a im dalej klikasz to samo to se kolor mozesz wybrac :) I do tego co nielot mówisz wystarczy. No a dalej jak Zeet mówi, ctrl+shfit + klik na odpowiedni kolor , nawet nie musi być wciśnięty guzik frame. Pozdro

Napisano

szkoda ze nie pamietam w tej chwili ale widziałem w jakims tutku chyba na veoh tv ze jest w zbrush funkcja żeby nie odksztacał drugiej strony