Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

WItam!!

mianowicie

mam plaski model np. moneta (czyli ma mala grubosc) jak np. dam zebym widzial powiedzmy od gory monete i sculptuje to co zrobic zeby nie bylo efektow po drugiej stronie ? tak samo jest z maskowaniem jak maskuje jedna storne to maskuje druga symmetry wylaczone...

?

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
WItam!!

mianowicie

mam plaski model np. moneta (czyli ma mala grubosc) jak np. dam zebym widzial powiedzmy od gory monete i sculptuje to co zrobic zeby nie bylo efektow po drugiej stronie ? tak samo jest z maskowaniem jak maskuje jedna storne to maskuje druga symmetry wylaczone...

?

to moze ukryj ta czesc modelu ktora ma byc nieruszona;)

Napisano

Pisał ze maskowanie łapie obydwie strony. Nie wiem jaka jest solucja tego problemu, chętnie poczytam może ktoś odpowie. Może znaczne zmniejszenie siły brusha by pomogło.

Napisano

Pogrupuj awers i rewers monety w innym programie,po imporcie do Zbrusha jeśli model nie jest automatycznie podzielony na części ,widać to po wciśnięciu Frame to wcisnij Auto Groups model zostanie pogrupowany.

Sfit + Ctrl i strzałka na wybranym elemencie reszta zostanie ukryta.

Po skończeniu w zakładce Eksport wyłącz Export Sub Groups eksportuj model jako jedną bryłę .

Napisano
  • Autor

zeet dzieki nie pomyslalem zeby chowac model i dac grupy :) zobacze pozniej czy to dziala ;)

Napisano

Zeet. Pogrupować można i w Zbrushu :/ . Chowasz Jedną część monety (ctrl+shift- ramka)

w groups naciskasz group visible a im dalej klikasz to samo to se kolor mozesz wybrac :) I do tego co nielot mówisz wystarczy. No a dalej jak Zeet mówi, ctrl+shfit + klik na odpowiedni kolor , nawet nie musi być wciśnięty guzik frame. Pozdro

Napisano

szkoda ze nie pamietam w tej chwili ale widziałem w jakims tutku chyba na veoh tv ze jest w zbrush funkcja żeby nie odksztacał drugiej strony