Skocz do zawartości

[mapowanie][3ds max] UVW, Unwrap UVW - szybkie podstawy mapowania

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie :)

Starałem się szybko i krótko pokazać ocb w mapowaniu :)

MAPING TUTORIAL [26,5 MB][TECHSMITH codec]

Mam nadzieję, ze komuś się przyda :) Nagrywane dla mediaframe, ale jakże miałbym się nie podzielić z wami?? ;) :P

• Odpowiedzi 22
  • Wyświetleń 22,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Dzięki Wielkie Dzięki

Jak miło jest obejrzeć tutek, w którym ktoś tłumaczy co robi.

Mam już dość niemych tutków w których muszę biegać oczami za myszką zeby wiedzieć co sie dzieje.

punkty reputacji

Napisano

fajny tutek, osobicie podoba sie mi bardzo :)

plus leci i pozdrawiam!

oj nie moge cos tam napisane jest some reputation around...:/

Napisano

Nie jestem jak Andrew Kramer, ale się starałem ;)

Dopiero teraz zauważyłem, że AG już nagrał tutka - sorki, nie chciałem z Tobą konkurować, mam nadzieję, ze oba tuty się przydadzą :)

Jakby ktoś się czepiał tego, co mówię to proszę o wyrozumiałość - niektóre rzeczy troszkę zagmatwałem, ale kardynalnych błędów tam chyba nie popełniłem ;) Ciężko tak freestylować :P Miałem pokazać trochę więcej, ale tak, jak pisałem - freestyle ;) Skróty myślowe typu box=kwadrat, textura=mapa, itp. to efekt uboczny... wiecie - trema ;)

Napisano

mam problem z tym tutkiem w polowie mi sie zawiesza a oprocz tego nie moge go wogole przewijac, musze ogladac od poczatku, gdy chce przeskoczyc do jakiegos miejsca to sie wiesza. jakies propozycje ?:P

Napisano

M@Ti rewelacyjy tutorial imo, czekam na wiecej, jakby Ci sie chcialo zrób coś o bardziej zaawansowanym teksturowaniu (na przykładzie jakiejs bardziej skomplikowanej bryły/ postaci - poprostu nie mam pojecia jak sie zabrac do takiego zadania, na co zwracac uwage itp) bo nigdzie nie moge znalezc dobrego tutoriala jak zmapowac cos bardziej skomplikowanego od stolika - masz dar do przekazywania wiedzy tak btw :)

Napisano

Dzięki :) Po sesji mam zamiar dograć erratę.. ale to tylko zamiar póki co :) Nagrałbym coś z pracy, ale tutaj komp mi nie wydala, gdy nagrywam na 2 ,monitorach na raz.

Napisano

hmm mati niestety nawet po zainstalowaniu sterow nadal dzieje sie to samo...

Napisano

tamb wszystko działa. Pokombinuj z kodekami u mnie wszystko ładnie tyka.

M@Ti dzięki za tutka i łap repa pozdro

Napisano
M@Ti rewelacyjy tutorial imo, czekam na wiecej, jakby Ci sie chcialo zrób coś o bardziej zaawansowanym teksturowaniu (na przykładzie jakiejs bardziej skomplikowanej bryły/ postaci - poprostu nie mam pojecia jak sie zabrac do takiego zadania, na co zwracac uwage itp) bo nigdzie nie moge znalezc dobrego tutoriala jak zmapowac cos bardziej skomplikowanego od stolika - masz dar do przekazywania wiedzy tak btw :)

jestem za :)

Napisano

Noszę się z tym zamiarem cały czas, bo ludzie ciągle starają się mi udowodnić, że mapować w maxie bez pluginów się nie da. A jednak da się i to całkiem szybko. Jak tylko znajdę chwilę to coś jeszcze nagram :)

Napisano

Mógł by ktoś to wrzucić jeszcze raz bo nie działa a chciałem się podszkolić w temacie ...

PS.Tylko błagam nie na jakieś rapidy bo u mnie na ogół pisze ,że już coś ściągam :(

Napisano

Dzięki za reup :)

Napisano

Witam,

Czy ktoś mógłby pomóc mi nałożyć taką mapę[ATTACH=CONFIG]90138[/ATTACH]?

Jak to zrobić krok po kroku?