polon Napisano 31 Grudzień 2007 Napisano 31 Grudzień 2007 Witam, to moj pierwszy udział w jakiejkolwiek... właściwie w czymkolwiek. Pomysł: Akcja toczy się w celi klasztornej. Zakonnikowi ukazuje się szatan. Oskarżyciel tracąc coraz to kolejne dusze spod swojego panowania za sprawą wysiłków pobożnego kapłana i nie mogąc go skusic do złego postanawia rozwiązać sprawę w inny sposób - strachem, zabić zakonnika nie może ponieważ broni go anioł ale próbuje go przestraszyć. Co będzie znajdować się w scenie: 1.Pomieszczenie (sciany + okno), 2.Zakonnik ( plus jego atrybuty) a dokładnie sam habit najprawdopodobniej. 3.Postać szatana. 4.Prawdopodobnie przedmioty, które są w celach klasztornych, stół albo biurko, krzesło, lapka nocna, książki, Krzyż na ścianie i może coś jeszcze, to wszystko jeszcze sprawa otwarta. Coś ode mnie - mój cel to poprostu się czegoś nauczyć, zmobilizować się do czegoś nowego, zrobić coś co ma dedlajn :P. Jeśli skończę tą scenę to już będzie sukces. Mam nadzieję, że bedziecie kibicować i wspierać mnie poradami. Dzięki. zamieszczam "rysunek" koncept
jaras Napisano 31 Grudzień 2007 Napisano 31 Grudzień 2007 witaj w bitwie - powodzenia ! masz jakiś pomysł na szatana ?
polon Napisano 31 Grudzień 2007 Autor Napisano 31 Grudzień 2007 dzięki :) Na szatana to jeszcze nie mam, znaczy nie wybrałem konkretnego bo mam kilka. Musze dokładniej poszperwć po książkach i relacjach, objawieniach i tego typu rzeczach i bardziej precyzowac poszczegolne czesci tej postaci. Chodzi mi caly czas po głowie to jak Jezus wyrzucił 7 złych duchów z Magdaleny. Może taka postać z 7 stopionymi ze sobą głowami i np 6 rękoma i 4 nogami. no co do tej postaci to moge popłynąc maxymalnie.
jaras Napisano 31 Grudzień 2007 Napisano 31 Grudzień 2007 dzięki :) Na szatana to jeszcze nie mam ... no co do tej postaci to moge popłynąc maxymalnie. istnieje takie ryzyko bo taka postać jest trudna - dlatego może pomyśl też o jakimś FX - w formie zjawiska energetycznego w demonicznych kształtach - jakaś tajemnicza mgiełka albo wyładowania elektryczne
polon Napisano 31 Grudzień 2007 Autor Napisano 31 Grudzień 2007 przewidziałem taką możliwośc, pomysł też był taki - widoczne same czerwone oczy, takie budzące straszne przerażenie, i cień postaci szatana, wiadomo że ciało jest bo widać cień ale ciało jest przezroczyste z wyjątkiem właśnie oczu
polon Napisano 1 Styczeń 2008 Autor Napisano 1 Styczeń 2008 no to pierwsza przymiarka do tematu, rozmieszczenie postaci itd. Mam problem z tym, ale takie umieszczenie bohaterów w scenie chyba bedzie najlepsze, prosze o wskazowki. render zdecydowanie z kamery nr1, (na 3 obrazku)
jaras Napisano 1 Styczeń 2008 Napisano 1 Styczeń 2008 w tym drugim obrazku widok z okna persp. jest najciekawszy - popracowałbym nad znalezieniem takiego kadru żeby było widać te 2 postaci
polon Napisano 1 Styczeń 2008 Autor Napisano 1 Styczeń 2008 no problem w tym, że pomieszczenie jest dość małe, te postacie znajdować się muszą na przeciwnych krańcach celi, ciężko to ująć, i tak to już jest kamera 20 mm
polon Napisano 1 Styczeń 2008 Autor Napisano 1 Styczeń 2008 a teraz nowe rozplanowanie przestrzeni ,czekam na komentarze
Destroyer Napisano 1 Styczeń 2008 Napisano 1 Styczeń 2008 myślę zę ujęcia z kamery2 wygląda całkiem fajnie
jaras Napisano 1 Styczeń 2008 Napisano 1 Styczeń 2008 nie musisz się ograniczać takim poziomym kadrem - zrób bardziej w pionie i daj jakieś strzeliste kształty, okna gotyckie witraże itp też może byc ciekawie
Rekomendowane odpowiedzi