Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam, to moj pierwszy udział w jakiejkolwiek... właściwie w czymkolwiek.

Pomysł:

Akcja toczy się w celi klasztornej. Zakonnikowi ukazuje się szatan. Oskarżyciel tracąc coraz to kolejne dusze spod swojego panowania za sprawą wysiłków pobożnego kapłana i nie mogąc go skusic do złego postanawia rozwiązać sprawę w inny sposób - strachem, zabić zakonnika nie może ponieważ broni go anioł ale próbuje go przestraszyć.

Co będzie znajdować się w scenie:

1.Pomieszczenie (sciany + okno),

2.Zakonnik ( plus jego atrybuty) a dokładnie sam habit najprawdopodobniej.

3.Postać szatana.

4.Prawdopodobnie przedmioty, które są w celach klasztornych, stół albo biurko, krzesło, lapka nocna, książki, Krzyż na ścianie i może coś jeszcze, to wszystko jeszcze sprawa otwarta.

Coś ode mnie - mój cel to poprostu się czegoś nauczyć, zmobilizować się do czegoś nowego, zrobić coś co ma dedlajn :P. Jeśli skończę tą scenę to już będzie sukces. Mam nadzieję, że bedziecie kibicować i wspierać mnie poradami. Dzięki.

zamieszczam "rysunek" koncept

konceptti2.th.jpg

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

dzięki :)

Na szatana to jeszcze nie mam, znaczy nie wybrałem konkretnego bo mam kilka. Musze dokładniej poszperwć po książkach i relacjach, objawieniach i tego typu rzeczach i bardziej precyzowac poszczegolne czesci tej postaci. Chodzi mi caly czas po głowie to jak Jezus wyrzucił 7 złych duchów z Magdaleny. Może taka postać z 7 stopionymi ze sobą głowami i np 6 rękoma i 4 nogami. no co do tej postaci to moge popłynąc maxymalnie.

Napisano
dzięki :)

Na szatana to jeszcze nie mam ... no co do tej postaci to moge popłynąc maxymalnie.

istnieje takie ryzyko bo taka postać jest trudna - dlatego może pomyśl też o jakimś FX - w formie zjawiska energetycznego w demonicznych kształtach - jakaś tajemnicza mgiełka albo wyładowania elektryczne

Napisano
  • Autor

przewidziałem taką możliwośc, pomysł też był taki - widoczne same czerwone oczy, takie budzące straszne przerażenie, i cień postaci szatana, wiadomo że ciało jest bo widać cień ale ciało jest przezroczyste z wyjątkiem właśnie oczu

Napisano
  • Autor

no to pierwsza przymiarka do tematu, rozmieszczenie postaci itd. Mam problem z tym, ale takie umieszczenie bohaterów w scenie chyba bedzie najlepsze, prosze o wskazowki.

render zdecydowanie z kamery nr1, (na 3 obrazku)

p1yi7.th.jpg

viewport1sw1.th.jpg

c11ve6.th.jpg

Napisano

w tym drugim obrazku widok z okna persp. jest najciekawszy - popracowałbym nad znalezieniem takiego kadru żeby było widać te 2 postaci

Napisano
  • Autor

no problem w tym, że pomieszczenie jest dość małe, te postacie znajdować się muszą na przeciwnych krańcach celi, ciężko to ująć, i tak to już jest kamera 20 mm

Napisano
  • Autor

a teraz nowe rozplanowanie przestrzeni ,czekam na komentarze

viewport2ee5.th.jpg

Napisano

nie musisz się ograniczać takim poziomym kadrem - zrób bardziej w pionie i daj jakieś strzeliste kształty, okna gotyckie witraże itp też może byc ciekawie

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.