prabab Napisano 10 Styczeń 2008 Napisano 10 Styczeń 2008 Kosmici już tysiąckrotnie podbijali Ziemię - na kartach książek, stronach komiksów i kliszach filmowych. Najwyższy czas się z nimi ROZLICZYĆ i podbić ICH planetę :D. Koncept scenki jest jasny i przejrzysty: Jakiś generał-weteran, co to tysiąckroć brał udział w potyczkach, przy których ziemianie dostawali w d*pę, przez wieeelkie okno swojego statku kosmicznego gapi się z zachwytem na bada-boom bitwę na orbicie nieprzyjaznej planety, którą to potyczkę mają szansę nasi pobratymcy wygrać. W sumie nie wiem, czy nie obudziłem się za późno i czy braki w czasie pozwolą mi skończyć pracę w terminie, ale - zawsze warto spróbować. No i może w końcu opanuje tego całego zBrusha, wrrr! :D
Tomala Napisano 10 Styczeń 2008 Napisano 10 Styczeń 2008 Na koncepcie już czuć klimat, jak się sprężysz to zdążysz więc do dzieła. Powodzenia.
Gomez Napisano 10 Styczeń 2008 Napisano 10 Styczeń 2008 Mam skojarzenia z moim ulubionym opowiadaniem Dukaja - "Ruch generala". Podejrzewam ze czytalas ale jesli nie to powinnas zanim zaczniesz prace. Powodzenia.
kamil.ochel Napisano 10 Styczeń 2008 Napisano 10 Styczeń 2008 Zapowiada się ładna klimatyczna pracka. Bookmarked :P
prabab Napisano 10 Styczeń 2008 Autor Napisano 10 Styczeń 2008 Mam skojarzenia z moim ulubionym opowiadaniem Dukaja - "Ruch generala". Podejrzewam ze czytalas ale jesli nie to powinnas zanim zaczniesz prace. Czytałeś. To, że mam różowy avatar, nie oznacza, że jestem kobietą! xD To taki mój prywatny mały "bunt", przełamywanie stereotypów itd... ;). Co do opowiadania... Nie czytałem. Gdzie można je zdobyć? Wydane w jakimś zbiorze jest?
D3SIGN Napisano 10 Styczeń 2008 Napisano 10 Styczeń 2008 fajnie fajnie ale zmień w tytule z homeplanet na earth albo jakoś inaczej bo brzmi okropnie///
kamil.ochel Napisano 10 Styczeń 2008 Napisano 10 Styczeń 2008 racja :) zmień na Earth :) fajnie to wtedy brzmi
Gomez Napisano 10 Styczeń 2008 Napisano 10 Styczeń 2008 Sorry :) Jacek Dukaj "W kraju niewiernych", na okladce jest kadr z Katedry Baginsa. To zbior opowiadan, w kazdym empiku na pewno jest.
prabab Napisano 10 Styczeń 2008 Autor Napisano 10 Styczeń 2008 racja :) zmień na Earth :) fajnie to wtedy brzmi Niech będzie, chociaż teraz mi to tak mało poetycko brzmi ;p. Jutro po południu zacznę robić mordkę herr generałowi. I chyba wymodeluję ją od podstaw w zBrushu - po prostu nie widzę sensu w bawieniu się w robienie modeli bazowych, kiedy pogania czas. Tym bardziej, że za bardzo on mi nie będzie w tym przypadku potrzebny - ot, to ma wyglądać i JAKOŚ działać :D... Nad ciałem niestety będe musiał się trochę nasiedzieć (bo i kości ma, myly państwo!).
kamil.ochel Napisano 10 Styczeń 2008 Napisano 10 Styczeń 2008 Dziękuje A po co chcesz robić ciało... to znaczy siedzieć nad nim. Ciało przecież będzie pod ubraniem. Bardziej o to własnie ubranie bym się martwił
mrbabcia Napisano 10 Styczeń 2008 Napisano 10 Styczeń 2008 W końcu ludzie się zemszczą :D Co do nazwy, to Earth jest bardziej po ludzku niż Homeplanet, wiec chyba raczej Earth jest bardziej poetyckie, cokolwiek to znaczy :]
prabab Napisano 10 Styczeń 2008 Autor Napisano 10 Styczeń 2008 A po co chcesz robić ciało... to znaczy siedzieć nad nim. Ciało przecież będzie pod ubraniem. Bardziej o to własnie ubranie bym się martwił Oj, mówiąc "ciało", mam na myśli "ciało z ubraniami". To nie jest baba, żeby gawiedź nagością częstować :D.
Ania Napisano 10 Styczeń 2008 Napisano 10 Styczeń 2008 E, widzę że uprawiasz dyskryminację kobiet, poczęstowałbyś nagością męską... Koncept zapowiada się dobrze, czekam na modela.
mrbabcia Napisano 10 Styczeń 2008 Napisano 10 Styczeń 2008 Biedna Ania :( na forum sami faceci i zawsze kobiety modelują w kółko :P
Destroyer Napisano 11 Styczeń 2008 Napisano 11 Styczeń 2008 fajny koncept już to widzę oczyma wyobraźni ;) czekam na Twoją wizję :P
prabab Napisano 13 Styczeń 2008 Autor Napisano 13 Styczeń 2008 Zrobiłem planetkę (w zBrushu :P). Kurcze, z braku czasu nawet nie miałem szans ruszyć jeszcze buźki. Naprawdę powoli zacznynam wątpić w to, czy - nawet przy najszczerszych chęciach - zdąże zrobić coś do lutego :F. PS. Da się w Mentalu robić lens effecty? Bo jak nie, to... kiszka trochę...
mrbabcia Napisano 14 Styczeń 2008 Napisano 14 Styczeń 2008 Bierz się za człowieka, a nie od planety zaczynasz :P A co do mental raya to poszukaj gdzieś książki w PDFie Focal Press - Rendering with mental ray and 3ds Max większość, jak nie wszystkie, shaderów tam jest opisana
Gomez Napisano 14 Styczeń 2008 Napisano 14 Styczeń 2008 Po co ci lensy w mentalu? Daj filtr w szopie albo w scanline i skompozytuj. Nie ma sensu czarowac jakies bzdury w mentalu :)
mateusz_s Napisano 15 Styczeń 2008 Napisano 15 Styczeń 2008 efekty flary obiektywu, glow itp to raczej efekty postprodukcyjne, nie ma sensu ich renderowac od razu z obrazem, bo co jesli obraz renderuje Ci sie 5 godzin, a potem dojdziesz do wniosku ze flara powinna byc bardziej zolta, albo mniej lub bardziej intensywna? bedziesz tracil kolejne 5 godzin? lepiej ja zrobic osobno i skomponowac w afterze lub fotoszopie. a poza tym w mentalu mozna robic lensy w video poscie naprzyklad, albo w Rendnering->Effects ale wtedy na obrazie moga pojawic sie jakies babole (czyt. artefakty)
Rekomendowane odpowiedzi