DaRoZ Napisano 14 Styczeń 2008 Napisano 14 Styczeń 2008 Witam :)Dziś do finished leci najnowsza(nie takie szybka) pracka ćwiczoniowa. Postanowiłem je wykonac poniewaz brak mi cierpliwości w dokańczaniu prac, a mam conieco do ciężkiego szlifowania toteż zdecydowałem się poćwiczyc, jednak jest tu pare rzeczy ktore sobie odpuscilem, np włosy :P Łącznie zajelo mi to okolo 5,5h(ps, 3000x3200px), korzystajac z paru referek :) Krytyka/uwagi i sugestie jak coś szybciej i sprawniej można by było zrobic mile widziane :) pozdrawiam i dwa rzuty na oczka i usta :
janko1987 Napisano 14 Styczeń 2008 Napisano 14 Styczeń 2008 mi sie wrzucają do drobnej poprawki włoski i konciki ust :) no ale chopie zmierzasz szybkimi krokami do full wypasiastych portretów !! Pozdrawiam
leszek_lenia Napisano 14 Styczeń 2008 Napisano 14 Styczeń 2008 mam wrazenie ze cala facjata leci jakby na lewo, nos chyba jest za bardzo zadarty i to ciemne tle po lewej przydal by sie tam jakis kolor.... ;) hmm a co Cie tak naszlo na te laski ostatnio ? ;) no nic z kazda praca coraz lepsza i lepsza....podziwiam postep :) pozdro
Coyote Napisano 14 Styczeń 2008 Napisano 14 Styczeń 2008 leci w lewo i coś jest z ustami próbowałem wykminic co ale nie umie tego jakoś rozrysować :P
Marduk Napisano 14 Styczeń 2008 Napisano 14 Styczeń 2008 Z referki? Jeśli tak - fajnie byłoby ją zobaczyć, żeby porównać. Popracuj nad krawędziami, bo napewno krawędzie twarzy i szyi nie powinny być takie rozmyte. Poprostu maluj je twardymi pędzlami. Poza tym szyja wyszła bardzo płasko... jest odpuszczona i nieodpowiednio oświetlona - Poza jednym jaśniejszym blikiem na całej szerokości jest niemal ta sama tonacja i jeszcze na krawędzi ta jaśniejsza kreska.
RaVirr Napisano 14 Styczeń 2008 Napisano 14 Styczeń 2008 Jak dla mnie kozak mimo że pare rzeczy można by jeszcze dopracować;*
miriam Napisano 14 Styczeń 2008 Napisano 14 Styczeń 2008 Piękna buźka, heh te oczy ;], przyjemnie się ogląda ... na usta może to pomoże ;) -> links. //Pozdr.
DaRoZ Napisano 14 Styczeń 2008 Autor Napisano 14 Styczeń 2008 janko1987-> dzieki man :D leszek_lenia->nom dopiero teraz zauwazylem ze na lewo leci :/ wszystko na oko bez precyzyjnego obracania pracy no i tak jakos :) dzieki Shaggi->to co wyzej ;) Marduk->jasne juz daje http://img81.imageshack.us/img81/1346/1739160dk9.jpg http://img81.imageshack.us/img81/6939/1789098lf5.jpg , zle napisalem wogole powinno byc malowane przy pomocy refek a nie konkretnie z refki :P Jak widac tutaj jako ze cwiczonko nawet nie zbyt sie zastanawialem na tym by ja zrobic po swojemu ale jednak sie udalo(bo przewaznie tylko sie refkami podpieram a nie je przemalowuje) :) pozdrawiam RaVirr->thanks miriam->wielkie dzieki za usta :D pozdrawiam
Marduk Napisano 14 Styczeń 2008 Napisano 14 Styczeń 2008 Zapomniałem dodać, że w porównaniu do tego co pokazywałeś na clockworku (forum niedoszłego zina CA) to widać spory progress.
OmeN2501 Napisano 14 Styczeń 2008 Napisano 14 Styczeń 2008 blablabla ( calkiem fajnie ;] ) a rzeczy ktore przegapiles to; - Brwi sa nierowno no i kazda normalna kobieta by ja jakos ksztaltniej wydepilowala bo takie krechy ci wyszly :d - linia brody troche za wysoko jest, pewnie wspierales sie 2 refka gdzie glowa panienki jest przechylona do dolu dlatego u niej to normalnie wyglada. Uciebie glowa jest prosto, pamietaj zeby kompensowac takie rzeczy z referek. Choc coby odda sprawiedlisc - takie wyskoszczekowe panienki napewno gdzies wystepuja bo w granicach anatomicznej poprawnosci sie miesci ;] - ta rozowa poswiata moze i by na nos dotarla ale na policzek juz na pewno nie ze wzgledu na zaslaniajace go wlosy. I te wlosy troche wiecej cienia bezposrednia pod soba powinny dawac. Tu pewnie wspierales sie refka nr 1 gdzie masz wlosy dalej od twarzy i dolne swiatlo ktore takich cieni nie zostawia. Na obrazku jak pewnie sam zauwazyles masz wlosy opadajace na twarz i swiatlo bardziej kierunkowe z lewo-gora, jak pisalem takie rzeczy musisz sie nauczyc z refek korygowac - ta cere straszna robisz panienkom - ale niech ci bedzie ze taki twoj styl :P Idziesz do przodu jak lokomotywa - oczy (choc troche duze), nos, usta juz w normie (co nie znaczy zebys sie do nic nie przykladal wiecej :P) z checia bym zobaczyl troche zrozniowania w brushah o czym juz ci kiedys pisalem
OMAM Napisano 14 Styczeń 2008 Napisano 14 Styczeń 2008 Ja od technicznych uwag sie powstrzymam, po prostu za wysokie progi jak na moje nogi jedyna rzecz która mnie w pracy rozprasza to tło, z jednej strony bardzo jasne a z drugiej prawie czarne, co w moim przypadku powoduje kalkulacje na temat, co też się kryje za postacią że daje taki dziwny efekt, mimo wszystko to subiektywne spostrzeżenie.
crazyivan Napisano 14 Styczeń 2008 Napisano 14 Styczeń 2008 no no dariuszu... szalejesz ostatnio... tylko ze czlowiek powinien tez troche snu w zyciu miec a nie ciagle z tabletem szalec... :P tak serio to technicznie fajnie wyszlo... (chyba) nie jestem tu jakims specem czy cus wiec wiesz... grunt ze ladnie to wszytsko wyglada... jedyne do czego sie przyrzepie to anatomia... jeszcze troche trzeba nad nia posiedziec... brwi - lewa jakos taka zdziwaczala, w dol ciagnie ja strasznie... gorna warga - nie jest symetryczna... prawa czesc wyglada jakby miala jakies zapalenie i napuchla troche... szyja - zdecydowanie za mala srednica... wyglada jakby glowa na patyku byla osadzona... i jka juz ktos tam przede mna zauwazyl bardzo plasko wyszla... moglbys troche tam pomaziac jeszze w wolnej chwili jakby ci sie chcialo... :] i lewe oko.... babka wyglada jakby pod klubem gdzies dostala z piesci... :P nie wiem moze to tylko ja ale mam takie dziwne wrazenia... jak patrze na jej oczy to widze ze sie patrzy na wprost ta babka... w momecie jak spogladam gdzies indziej i katem oka widze oczy to te wygladaja jakby patrzyly w zupelnie innm kierunku... :P tam na lewo gdzies cos wypatrujac nie wiem... dobra ide spac bo juz glupoty wygaduje... to wina tych orzeszkow pewno... :P pzdr ziom... :]
DaRoZ Napisano 14 Styczeń 2008 Autor Napisano 14 Styczeń 2008 W pierwszym poscie wrzucilem troche poprawiona wersje :) Leszek_lenia->czemu babki? a bo tak jakos :D jeszce ponad rok temu jak nie wiedzialem co to tablet :P i machalem na kartce to ciagle tylko jakies potwory i przerosnieci pakerzy w maskach, wiec wiesz troche piekna w zyciu nie zaszkodzi, serio to sie zapowiada na dluzszą przygode z panienkami, ale za jakis czas moze jakiegos oblesnego skubanca walne :D Omam-> racja, moglem troche to tlo urozmaicic, ale chcialem na pierwszy plan wyciagnac wlosy a na jasnym tle badz ciezkim gdzie by znalazlo sie duzo detali(nawet zblurowanym) slabo by byly jej wlosy widoczne :) Crazyivan-> szyja tak, brwi tak to musze pocwiczyc koniecznie bo nie daje spac :P Omen2501-> dzieki :D za zadne skarby "narodow :P" nie moga mi wyjsc te brwi :( nie mowie juz o cerze, bo jakos probowalem i texturki porow i jakos mnie nie przekonuje nic a twarz po uzywaniu zwyklych brushy jest rozmyta :( nie wiem jak zrobic dobra fakture skory ;( Marduk->milo slyszec :) pozdrawiam
mant-raz Napisano 16 Styczeń 2008 Napisano 16 Styczeń 2008 DaRozie hoho, jestem pod wrazeniem szybkosci wzrostu Twojego skilla! Trzymaj tak, juz prawie sie nabralem, ze to obrazek OmeNa ;)
Stachu Napisano 17 Styczeń 2008 Napisano 17 Styczeń 2008 hah daroz, panienki to byl mój pomysł :D bo pamietam ze ty mi ciągle pokazywałeś tych żołnierzy i potwory i mnie to juz nudziło i powiedziłęm zebys zrobił jakieś fajene laski ^^ no i proszę... narazie to ja tu mam raczej mało do gadania bo nie znam sie na tych sprawach technicznych ale chyba wydaje mi się że prawe oko jest wyżej od lewego ;P no i włosy tez taki jakby miała przetłuszczone. ale i tak pozytywnie :)
DaRoZ Napisano 17 Styczeń 2008 Autor Napisano 17 Styczeń 2008 mant-raz, stachu-> dzieki Wam i jeszcze raz wszystkim :) hehe sstachu kiedy to bylo ;p
SzU Napisano 20 Styczeń 2008 Napisano 20 Styczeń 2008 Anatomicznie radzisz sobie całkiem, buzia bardzo ładna. Kolory mi się nie podobają, jak obiecałem, zrobiłem overpainta: Oryginał: Overpaint: Słońce i outdoor od razu skojarzyły mi się gdy zobaczyłem włosy, natomiast resztę miałeś w jakimś dziwnym niby indoor oświetleniu. Dlatego przedstawiam moją wersję :)
Rekomendowane odpowiedzi