Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Javor p[rzesadzil. Polecam jeszcze wymodelowac olej w silniku,wode chodzaca, smar, bezyne. Bosze. Maniac

• Odpowiedzi 128
  • Wyświetleń 10,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

phantom: silnik będzie raczej seryjny

loozack: to niemożliwe bo połowa części już nie jest low poly

skilo: może i troszke tam przesadzam ale nie aż tak żeby modelować takie rzeczy jak napisałeś :) chociarz ....... żart :P

Napisano

Heh ale Javor to może być dobry pomysł. Animacja jak w \'za szybkich\' zaczniemy od środka silnika - zapłon - iskra - olej bedzię nawet - a potem wyskoczmy przez wydech kamerą bo rura duża to da rade !!

Hehe - a tak na serio to jest spoko - zawieszenie autentyk. Tak trzymać !;)

Dziś znowu przybiłem na chate o 3 wnocy nie miałem jak zajechać luknać Ci w to 3D Studio. Ostanie moje prace to usuwanie tablic rej. sprayem w paincie. [lol2]

Napisano
  • Autor

Oj długo mnie tu nie było :| A wszystko dlatego że mój hdd sie zjebał i działa jak by chciał a niemógł :( Długo zapewne już nie pociągnie :( (nawet wcześniej moją prace spowalniał głównie hdd a teraz to już szkoda mówić) dlatego całej sceny nie bardzo mogę otworzyć i coś na niej robić :( Ale se pomyślałem że porobie jakieś drobniejsze detale w oddzielnych plikach i oto pierwszy z nich zrobiony w ten weekend :) Jest to subwooferek pioneera. Jeszcze nie wiem czy go zamontuje na półce, w skrzyni czy w tubie ... to się z czsem okaże.

Napisano

Nie rozumiem twojego podejścia, ale widać, że wkładasz w to mnóstwo pracy i co więcej wychodzi ci to. Masz do tego cierpliwość i umiejętności. Ja bym zrezygnował już po góra 2 dniach :).

Napisano

Aha jeszcze jedno bo bym zapomnial:D Po co ty te wszystkie detale modelujesz?? Bedziesz robil jakas animacje??

Napisano

super, tylko jak bedzie tyle detali to najlepiej bys musial zrobic jakąś efektowną animke np. wypadek w którym cale auto sie rozlatuje :P

Napisano

a ja mam pytanie

jak to chcesz potem pokazać chyba że masz w planach 1000000 renderów każdej cześci

Napisano

ile ma cała twoja scena faców:)

Chyba trochę dużo, chodzi mnie o wszystkie części bo są zbyt piękne.odpisz

Napisano
  • Autor

animka: prawdopodobnie kiedyś będzie ale jeszcze nawet nie mam na nią pomysłu

sikham: no nie przesadzaj:) 1000000 renderów to już by była animacja i to nie najkrutsza :P ale renderów napewno kilka będzie i zapewne powyżej 1024x768

poly count: 600.000 :|

po co to wszystko modeluje: dla przyjemności!!

no i of course cieszę się że sie wam podoba [piwo]

Napisano

rozdziałce 2048x1536 i tak niebedzie widac drucików przy głośnikach ;)

wcale mi to nieprzeszkadza że tak dokłądnie robisz ten model

gdybym miał tyle czasu też bym sie pewnie bawił w takie detale

Napisano

nie wszystko robi się na pokaz, niektóre rzeczy robi się dla własnej dumy i satysfakcji :)

pozdrawiam [piwo]

Napisano

animka z wybuchem, musi byc, jeszcze w stylu ala matrix, wiesz zwolniona i dookola:D

Napisano

Te detale mnie rozbrają:D ale moje zdanie już na temat twojego modelu znasz :). Oby tak dalej

P.S

Tylko kompa nie puść z dymem:P

Napisano
  • Autor

komp już dawno się spier***** :) co do hdd to jestem pełen podziwu że jeszcze wogóle działa :P (ale niektóre pliki w tym i programy już przestały działać przez bady)

a procesor się kiedyś \"lekko\" przypalił i przez to teraz ciągle ma niebezpiecznie wysoką temperature :| (podczas renderingu 60-70 stopni a przed przypaleniem było 40-50)

ale jakoś damy rade :D

chyba:|

Napisano

honda jest swietna mozna by zrobic pozniej z niej cos w rodzaju rysunku technicznego, jest taka fajna funkcja w finalrenderze, bo tylko tak bedzie widac ogrom pracy jaki wlozyles w ten model.

Napisano
  • Autor

projekt jak by co jest już dawno zawieszony :( prawdopodobnie do wakacji albo i dłużej nie będe miał kompa:( (teraz pisze ze szkoły)

Napisano

Pewnie to sie stało (by Skilo):

\"animka z wybuchem (...) jeszcze w stylu ala matrix, wiesz zwolniona i dookola\"

A tak na serio to ubolewam, naprawde rekspekt za dokładność.

Napisano

Javor: przyznaj sie po prostu ze komp nie wytrzymal. Nastepnym razem bedziesz wiedzial zeby robic proste obiekty (czyt. to co widac):D

Napisano
  • Autor

kompa chwilowo straciłem przez oceny :( to ten powód.

w wakacje pewnie pojade do szwecji do roboty więc możliwe że do maxa zasiąde dopiero po wakacjach.