Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam

Tak wymysliłem sobie wizke z sklepieniem krzyzowym ... wykonałem początek pracy ... i tak naprawde ... niewiem co zrobic dalej dlatego wrzucam temat na forum ... chciałbym uzyskac jakąś pomoc ... mianowicie proszę o krytykę i pomysły na taką wizke ...

33042.jpeg

pozdrawiam

• Odpowiedzi 17
  • Wyświetleń 2,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Te kolumny jakoś cienkie, i prawe okna nie powinny być takie jasne skoro światło jest od lewej.

Wydaje mi się tez że takie pomieszczenie wygląda lepiej jeśli jest trochę wyższe.

Napisano

ja bym raczej poszedł w stronę obrazków piksara. uwagi jak powyżej: cienkie kolumny, sklepienie zdecydowanie za nisko

Napisano
  • Autor

Dziekuje bardzo za komentarze...

rzeczywiscie po rysunkach Pixara widac co mozna zrobic .. i w ta strone chciałbym pójść ... juz jutro jakis pre rend bedzie ;]

Napisano

pomieszczenie za niskie, kolumny powinny byc szersze poza tym na scianach powinny byc pilastry.

g12.JPG

g11.JPG

Napisano
  • Autor

ostatnia fotka bardzo fajna ... ;] dziekuuje bardzo za komentarze .. wszystkie są trafne .. dlatego postaram sie popracowac w sposób jaki mnie nakierowaliscie ... ;] juz zrobiłem model ale mam problem z wyrenderowaniem go .... cos z vray sunem jak zwykle nitak .. jak sobie poradze to wrzuce renderek/ki

Napisano

jak bedziesz wrzucal, to ja bym prosil o siatke - bo sam kiedys nad takim czyms siedzialem

Napisano
  • Autor

Witam mam renderek oto i on :

33996.jpeg

a tu drugi i wlasnie to mi sie strasznie nei podoba .. nieiwem co mam zrobic ... ustawic w srodku jakies swiatło? i te plamy jeszcze a renderuje w Irridiance map ... spróbuje w QMC sampler ... mam kamere zwykłą target spróbuje moze z phyhical cam ...

33757.jpeg

a siateczke wrzuce potem niemam czasu na robienie renderu bo musze jechac do szkoły po szkole zrobie kolejny ..

a ja czekam na kolejne komenty ;p

Napisano
  • Autor

Witam

calyczas pracuje nad wizualizacja poczatkowo plan zakladal sklepeinie krzyzowe ... i tak ewolucja sie zatrzymala na czyms takiem :

36410.jpeg

mysle ze nie bede zmienial juz konceptu ... to mi sie bardzo podoba .. tlyko niewiem czasmu mi tam z tylu swiatlo swieci .. postaram sie jeszcze dzis pare renderkow dorzucic

czekam na commenty .. pzdr

Napisano
  • Autor

to są dziury .... na całej powierzchni sklepienia ... w taki wzorek .... w młuzumanskich swiatyniach

Napisano

zrob cos najpierw z tym grzybem na scianach bo ochydnie wygladaja

a i jasniej bo ciemnoo

pozdro

Napisano

boa jest okej, wiadomo poczatki, ale mowie jest okej, no tylko ten render mnie przeraza :D