Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Tak wymysliłem sobie wizke z sklepieniem krzyzowym ... wykonałem początek pracy ... i tak naprawde ... niewiem co zrobic dalej dlatego wrzucam temat na forum ... chciałbym uzyskac jakąś pomoc ... mianowicie proszę o krytykę i pomysły na taką wizke ...

33042.jpeg

pozdrawiam

• Odpowiedzi 17
  • Wyświetleń 2,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Te kolumny jakoś cienkie, i prawe okna nie powinny być takie jasne skoro światło jest od lewej.

Wydaje mi się tez że takie pomieszczenie wygląda lepiej jeśli jest trochę wyższe.

Napisano

ja bym raczej poszedł w stronę obrazków piksara. uwagi jak powyżej: cienkie kolumny, sklepienie zdecydowanie za nisko

Napisano
  • Autor

Dziekuje bardzo za komentarze...

rzeczywiscie po rysunkach Pixara widac co mozna zrobic .. i w ta strone chciałbym pójść ... juz jutro jakis pre rend bedzie ;]

Napisano

pomieszczenie za niskie, kolumny powinny byc szersze poza tym na scianach powinny byc pilastry.

g12.JPG

g11.JPG

Napisano
  • Autor

ostatnia fotka bardzo fajna ... ;] dziekuuje bardzo za komentarze .. wszystkie są trafne .. dlatego postaram sie popracowac w sposób jaki mnie nakierowaliscie ... ;] juz zrobiłem model ale mam problem z wyrenderowaniem go .... cos z vray sunem jak zwykle nitak .. jak sobie poradze to wrzuce renderek/ki

Napisano

jak bedziesz wrzucal, to ja bym prosil o siatke - bo sam kiedys nad takim czyms siedzialem

Napisano
  • Autor

Witam mam renderek oto i on :

33996.jpeg

a tu drugi i wlasnie to mi sie strasznie nei podoba .. nieiwem co mam zrobic ... ustawic w srodku jakies swiatło? i te plamy jeszcze a renderuje w Irridiance map ... spróbuje w QMC sampler ... mam kamere zwykłą target spróbuje moze z phyhical cam ...

33757.jpeg

a siateczke wrzuce potem niemam czasu na robienie renderu bo musze jechac do szkoły po szkole zrobie kolejny ..

a ja czekam na kolejne komenty ;p

Napisano
  • Autor

Witam

calyczas pracuje nad wizualizacja poczatkowo plan zakladal sklepeinie krzyzowe ... i tak ewolucja sie zatrzymala na czyms takiem :

36410.jpeg

mysle ze nie bede zmienial juz konceptu ... to mi sie bardzo podoba .. tlyko niewiem czasmu mi tam z tylu swiatlo swieci .. postaram sie jeszcze dzis pare renderkow dorzucic

czekam na commenty .. pzdr

Napisano
  • Autor

to są dziury .... na całej powierzchni sklepienia ... w taki wzorek .... w młuzumanskich swiatyniach

Napisano

zrob cos najpierw z tym grzybem na scianach bo ochydnie wygladaja

a i jasniej bo ciemnoo

pozdro

Napisano

boa jest okej, wiadomo poczatki, ale mowie jest okej, no tylko ten render mnie przeraza :D