malyboa Napisano 25 Styczeń 2008 Napisano 25 Styczeń 2008 Witam Tak wymysliłem sobie wizke z sklepieniem krzyzowym ... wykonałem początek pracy ... i tak naprawde ... niewiem co zrobic dalej dlatego wrzucam temat na forum ... chciałbym uzyskac jakąś pomoc ... mianowicie proszę o krytykę i pomysły na taką wizke ... pozdrawiam
Ania Napisano 25 Styczeń 2008 Napisano 25 Styczeń 2008 Te kolumny jakoś cienkie, i prawe okna nie powinny być takie jasne skoro światło jest od lewej. Wydaje mi się tez że takie pomieszczenie wygląda lepiej jeśli jest trochę wyższe.
hcpiter Napisano 25 Styczeń 2008 Napisano 25 Styczeń 2008 zrob jakas arabska salne czy cos jakies swiece itp stuff pozdro
kamil.ochel Napisano 25 Styczeń 2008 Napisano 25 Styczeń 2008 ja bym raczej poszedł w stronę obrazków piksara. uwagi jak powyżej: cienkie kolumny, sklepienie zdecydowanie za nisko
malyboa Napisano 25 Styczeń 2008 Autor Napisano 25 Styczeń 2008 Dziekuje bardzo za komentarze... rzeczywiscie po rysunkach Pixara widac co mozna zrobic .. i w ta strone chciałbym pójść ... juz jutro jakis pre rend bedzie ;]
grzegerz Napisano 26 Styczeń 2008 Napisano 26 Styczeń 2008 pomieszczenie za niskie, kolumny powinny byc szersze poza tym na scianach powinny byc pilastry.
malyboa Napisano 27 Styczeń 2008 Autor Napisano 27 Styczeń 2008 ostatnia fotka bardzo fajna ... ;] dziekuuje bardzo za komentarze .. wszystkie są trafne .. dlatego postaram sie popracowac w sposób jaki mnie nakierowaliscie ... ;] juz zrobiłem model ale mam problem z wyrenderowaniem go .... cos z vray sunem jak zwykle nitak .. jak sobie poradze to wrzuce renderek/ki
Loki Napisano 28 Styczeń 2008 Napisano 28 Styczeń 2008 jak bedziesz wrzucal, to ja bym prosil o siatke - bo sam kiedys nad takim czyms siedzialem
malyboa Napisano 28 Styczeń 2008 Autor Napisano 28 Styczeń 2008 Witam mam renderek oto i on : a tu drugi i wlasnie to mi sie strasznie nei podoba .. nieiwem co mam zrobic ... ustawic w srodku jakies swiatło? i te plamy jeszcze a renderuje w Irridiance map ... spróbuje w QMC sampler ... mam kamere zwykłą target spróbuje moze z phyhical cam ... a siateczke wrzuce potem niemam czasu na robienie renderu bo musze jechac do szkoły po szkole zrobie kolejny .. a ja czekam na kolejne komenty ;p
AGmakonts Napisano 29 Styczeń 2008 Napisano 29 Styczeń 2008 mało panie, mało, jakieś detale, na filarach, narazie jak stare więzienie
malyboa Napisano 6 Luty 2008 Autor Napisano 6 Luty 2008 Witam calyczas pracuje nad wizualizacja poczatkowo plan zakladal sklepeinie krzyzowe ... i tak ewolucja sie zatrzymala na czyms takiem : mysle ze nie bede zmienial juz konceptu ... to mi sie bardzo podoba .. tlyko niewiem czasmu mi tam z tylu swiatlo swieci .. postaram sie jeszcze dzis pare renderkow dorzucic czekam na commenty .. pzdr
malyboa Napisano 6 Luty 2008 Autor Napisano 6 Luty 2008 to są dziury .... na całej powierzchni sklepienia ... w taki wzorek .... w młuzumanskich swiatyniach
hcpiter Napisano 6 Luty 2008 Napisano 6 Luty 2008 zrob cos najpierw z tym grzybem na scianach bo ochydnie wygladaja a i jasniej bo ciemnoo pozdro
JunioR Napisano 6 Luty 2008 Napisano 6 Luty 2008 boa jest okej, wiadomo poczatki, ale mowie jest okej, no tylko ten render mnie przeraza :D
Rekomendowane odpowiedzi