Napisano 25 Styczeń 200817 l Witam Tak wymysliłem sobie wizke z sklepieniem krzyzowym ... wykonałem początek pracy ... i tak naprawde ... niewiem co zrobic dalej dlatego wrzucam temat na forum ... chciałbym uzyskac jakąś pomoc ... mianowicie proszę o krytykę i pomysły na taką wizke ... pozdrawiam
Napisano 25 Styczeń 200817 l Te kolumny jakoś cienkie, i prawe okna nie powinny być takie jasne skoro światło jest od lewej. Wydaje mi się tez że takie pomieszczenie wygląda lepiej jeśli jest trochę wyższe.
Napisano 25 Styczeń 200817 l ja bym raczej poszedł w stronę obrazków piksara. uwagi jak powyżej: cienkie kolumny, sklepienie zdecydowanie za nisko
Napisano 25 Styczeń 200817 l Autor Dziekuje bardzo za komentarze... rzeczywiscie po rysunkach Pixara widac co mozna zrobic .. i w ta strone chciałbym pójść ... juz jutro jakis pre rend bedzie ;]
Napisano 26 Styczeń 200817 l pomieszczenie za niskie, kolumny powinny byc szersze poza tym na scianach powinny byc pilastry.
Napisano 27 Styczeń 200817 l Autor ostatnia fotka bardzo fajna ... ;] dziekuuje bardzo za komentarze .. wszystkie są trafne .. dlatego postaram sie popracowac w sposób jaki mnie nakierowaliscie ... ;] juz zrobiłem model ale mam problem z wyrenderowaniem go .... cos z vray sunem jak zwykle nitak .. jak sobie poradze to wrzuce renderek/ki
Napisano 28 Styczeń 200817 l jak bedziesz wrzucal, to ja bym prosil o siatke - bo sam kiedys nad takim czyms siedzialem
Napisano 28 Styczeń 200817 l Autor Witam mam renderek oto i on : a tu drugi i wlasnie to mi sie strasznie nei podoba .. nieiwem co mam zrobic ... ustawic w srodku jakies swiatło? i te plamy jeszcze a renderuje w Irridiance map ... spróbuje w QMC sampler ... mam kamere zwykłą target spróbuje moze z phyhical cam ... a siateczke wrzuce potem niemam czasu na robienie renderu bo musze jechac do szkoły po szkole zrobie kolejny .. a ja czekam na kolejne komenty ;p
Napisano 29 Styczeń 200817 l mało panie, mało, jakieś detale, na filarach, narazie jak stare więzienie
Napisano 6 Luty 200817 l Autor Witam calyczas pracuje nad wizualizacja poczatkowo plan zakladal sklepeinie krzyzowe ... i tak ewolucja sie zatrzymala na czyms takiem : mysle ze nie bede zmienial juz konceptu ... to mi sie bardzo podoba .. tlyko niewiem czasmu mi tam z tylu swiatlo swieci .. postaram sie jeszcze dzis pare renderkow dorzucic czekam na commenty .. pzdr
Napisano 6 Luty 200817 l Autor to są dziury .... na całej powierzchni sklepienia ... w taki wzorek .... w młuzumanskich swiatyniach
Napisano 6 Luty 200817 l zrob cos najpierw z tym grzybem na scianach bo ochydnie wygladaja a i jasniej bo ciemnoo pozdro
Napisano 6 Luty 200817 l boa jest okej, wiadomo poczatki, ale mowie jest okej, no tylko ten render mnie przeraza :D