floo Napisano 1 Luty 2008 Napisano 1 Luty 2008 Kolejna modyfikacja Blendera już dostępna: zapraszam na: http://www.graphicall.org/builds/builds/showbuild.php?action=show&id=560
maczuga Napisano 1 Luty 2008 Napisano 1 Luty 2008 Ciągle brak obsługi ngonów, czyli na normalnego bevela będzie trzeba poczekac do 2.46 (albo dalej)
floo Napisano 2 Luty 2008 Autor Napisano 2 Luty 2008 może warto o tym napisać na forum lub bezpośrednio do twórców... na pewno wezmą to pod uwagę... możliwe że wyjdzie to w formie skryptu... ;) co do Bevela jest skrypt Bevel center, o to chodzi?
marcin wuu Napisano 2 Luty 2008 Napisano 2 Luty 2008 no ma być ten nowy system modelowania bmesh czy jakoś tak - który ma wspierać ngony (w końcu - duży i spasiony pakiet 3d - taki jak blender - który w 21 wieku nie wspiera ngonów to raczej żenada)
Ania Napisano 2 Luty 2008 Napisano 2 Luty 2008 Hehe, a ja znalazłam n-gona, aż się zdziwiłam. Niestety tylko na obiekcie importowanym z wingsa, próba zrobienia nowego n-gona prosto w blenderze się nie powiodła.
araneus Napisano 3 Luty 2008 Napisano 3 Luty 2008 Aniu, zaznacz dwa polygony leżace obok siebie i naciśnij F :)
_michal Napisano 4 Luty 2008 Napisano 4 Luty 2008 może warto o tym napisać na forum lub bezpośrednio do twórców... na pewno wezmą to pod uwagę... możliwe że wyjdzie to w formie skryptu... ;) Bardzo często wątek na temat ngonów kończy się stwierdzeniem, że ngony do modelownia wcale nie są potrzebne ;)
maczuga Napisano 4 Luty 2008 Napisano 4 Luty 2008 no niby nie są potrzebne, ale są bardzo przydatne. I przyspieszają cały proces.
_michal Napisano 4 Luty 2008 Napisano 4 Luty 2008 Ja to wiem :) Ale nie wszyscy na oficjalnym forum Blendera to wiedzą ;)
floo Napisano 24 Luty 2008 Autor Napisano 24 Luty 2008 Ciągle brak obsługi ngonów, czyli na normalnego bevela będzie trzeba poczekac do 2.46 (albo dalej) normalny Bevel w SVN: :) http://lists.blender.org/pipermail/bf-blender-cvs/2008-February/013053.html
BLADE Napisano 24 Luty 2008 Napisano 24 Luty 2008 po przesiadce z maxa brakowało mi n-gonów... nie mogłem sie przyzwyczaić ale z czasem mi przeszło i jest looz :)
Rekomendowane odpowiedzi