Jump to content

Featured Replies

• Replies 10
  • Views 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ciągle brak obsługi ngonów, czyli na normalnego bevela będzie trzeba poczekac do 2.46 (albo dalej)

• Author

może warto o tym napisać na forum lub bezpośrednio do twórców... na pewno wezmą to pod uwagę...

możliwe że wyjdzie to w formie skryptu... ;)

co do Bevela jest skrypt Bevel center, o to chodzi?

no ma być ten nowy system modelowania bmesh czy jakoś tak - który ma wspierać ngony (w końcu - duży i spasiony pakiet 3d - taki jak blender - który w 21 wieku nie wspiera ngonów to raczej żenada)

Hehe, a ja znalazłam n-gona, aż się zdziwiłam.

Niestety tylko na obiekcie importowanym z wingsa, próba zrobienia nowego n-gona prosto w blenderze się nie powiodła.

ngonho3.jpg

może warto o tym napisać na forum lub bezpośrednio do twórców... na pewno wezmą to pod uwagę...

możliwe że wyjdzie to w formie skryptu... ;)

Bardzo często wątek na temat ngonów kończy się stwierdzeniem, że ngony do modelownia wcale nie są potrzebne ;)

no niby nie są potrzebne, ale są bardzo przydatne. I przyspieszają cały proces.

po przesiadce z maxa brakowało mi n-gonów... nie mogłem sie przyzwyczaić ale z czasem mi przeszło i jest looz :)