Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Bawiłem się ostatnio nieco nowym pluginem znalezionym na sieci i wyrenderowalem kilka takich ujęć które następnie połączyłem w całość. Wyszło to mniej więcej tak:

Planuję większą animację o tej samej tematyce ale rozważam stworzenie nowych modeli wg pewnych doświadczeń nabytych podczas renderowania tych powyższych fragmentów.

Gdyby któryś z szanownych userow chciał się przyłączyć i stworzyć coś w zespole to zapraszam na PM.

• Like 1
  • Odpowiedzi 32
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Tez posiadam taki plugin tyle ze do Maya2008 bardzo dobry plugin ;)

Co do animacji do elegancko, jedynie mozna sie przyczepic do textur na samochodach i otoczenia ;)

Ogolnie bardzo ladnie ;)

Napisano

ahaaaaa to juz wiem kto robil filmy i animacje do street legal'a :) jakbys ponakladal na towszystko ladne texturki to super by to wyglądalo... pozdro

Napisano

Dwa nowe testy animacji. Pierwsza to tunel aerodynamiczny....nieco nieudany jednak skoro sie wyrenderował postanowiłem go pokazać. Drugi to 3000GT i palenie gumy....materiały nie są finalne, nawet nie sa poczatkowe...sa tylko zeby pokazać co gdzie jest jednak moim zdaniem fajnie to wyszło. Zapraszam do oglądania i komentowania.

Napisano

Dzieki wszystkim za zainteresowanie i komentarze:)

@mowicz - zapewne masz na myśli fakt że 3000GT jest albo napedzane na cztery łapy albo na dwie przednie? zdaję sobie z tego sprawę ale potrzebowałem samochodu do testów a tego modelu używałem już wcześniej więc był gotowy do testu.

@vision3d - co do wspólnej animacji to jak tylko prześlesz jakieś szczegóły można coś pomyśleć:)

@Robertus - FumeFx....ta symulacja zabrała 10GB z mojego dysku. potwornie dużo miejsca potrzebuje ten plugin.

Napisano

szczerze mówiąc to jest jeszcze jeden sposób żeby zmontować cos takiego. tyle że mimo ze fumefx zabiera mase czasu to ten drugi sposób choć szybszy nie jest chyba aż tak efektowny....w zasadzie nie próbowałem go udoskonalić ale efekt zdawał się być podobny. a mianowicie zbudowałem taką scenkę z cząsteczkami które rozchodziły się w podobny sposób, tyle ze po pierwsze nie mogłem dokładnie zasymulować tego, bo komp nie wydalał z taka ilością cząsteczek, po drugie aż tak się nie rozumiem na renderowaniu cząsteczek zeby startować do takiego pomysłu. moge poszukać tej scenki i wysłać Ci na maila jak chcesz.może będziesz miał więcej szczęścia:)

• Like 1
Napisano

Swinger, jak to zrobiłeś że masz taką kontrole na samochodem? U mnie albo sie ślizga jak głupi albo sie wywala na zakrętach;/

Napisano

Witam ponownie. Oto kolejna animacja. w zasadzie testowa bo nie moge powiedziec ze jest skończona ale nie chciałem zeby sporo pracy sie zmarnowało wiec pokazuje:) Z pewnością domyślicie się czm była ta scenka zainspirowana:) 3 rzeczy o których wiem ze sie spaprały ale po 3 dniach pracy lapka non stop nie chcialem go katowac tymi obliczeniami dalej. Po pierwsze w ostatnim momencie przestawil mi sie wiatr i dlatego dymek jest zdmuchiwany. mój błąd. druga rzecz to to ze materiały nie sa na wszystkich czesciach autek i pierwsze ujecie jest jasniejsze bo nie wylaczylem swiatelka jednego:) no i 3cia to to ze dopiero po wyrenderowaniu (w sumie jakies 2 dni) zauwazylem ze autko tak smiesznie na poczatku podskakuje...co spowodowane jest tym ze MadCar ciezko znowsi tragicznie male samochodziki które skolei lepiej liczy FumeFx.

Tak czy inaczej zapraszam do oglądania moich wypocin i komentowania:)

P.S. Jeśli tomożliwe to zostawcie też po sobie ślad na Youtubie.Thx z góry:)

Napisano

Długo nic bo pracowałem nad nowym modelem:) Ale jest już i jest nowa animka, narazie testowa ale moim zdaniem efekt jest niezły:)

P.S. wiem wiem...koła uciekły:P

Napisano

całkiem fajnie wygląda połączenie auta ze scenerią - troszkę widać prześwity w aucie no i te koła wspomniane :) jak to wyeliminujesz i dodasz kurz z fume fx to będzie wypas

Napisano

Dzieki wszystkim za wypowiedzi:)

Z tymi kołami to jest deczko dziwna sprawa...ale moze to rozgryze:)

@FAlcom - no niestety nie, było pluginem ale nie straleczkami...zresztą gdzie ja napisalem ze to nie bylo pluginem? Tylko burnout 3000gt nie byl pluginem:)

@jaras - prześwity zauwazyla moja dziewczyna dopiero...ja bylem zbyt podjarany:) KOła, sproboje naprawic. Kurz z fumefx tez jest w planie...ale to juz na pewno nie w tym tygodniu....mam obrone:)

Napisano

no to coś nowego, render jakies 6-7h.

KOmentarze mile widziane. Jeśli ktoś miałby podobne zdjęcie w bardzo dużej rozdzielczości byłbym naprawde wdzięczny ze wskazanie linka czy cuś. z góry thx:)

Napisano

Fajnie się to rozkręca.. co raz ciekawsze te filmiki... kompozycja ze zdjęciem oczywiście na plus. Ale sam rendering i shadery mocno psują efekt. Ale na to pewno jeszcze przyjdzie czas.

Napisano

Dzieki wszystkim za komenty, naprawde cieszy ze ktos sie interesuje, wypowiada i radzi:)

@Kris_R - Problem polega na tym , ze zanizam mocno ustawienia rendera do animacji, ponieważ pracuje na laptopie, i nie chce biedaka zajechać:) Ale jak tylko odłoże na jakaś stacjonarke, która będzie mogła chulać bez problemów dzień i noc, na pewno się coś poprawi:) Narazie to też są takie scenki żeby przetestować jakieś tutki itp:)

@Robetus - Thx:)

@FAlcom - problem z fumeFX jest taki, ze animacja czegokolwiek trwa wieki, animacja 200 klatek to wyzwanie dla nieśmiertelnego, jeśli pracuje na laptopie. Narazie nie prubuje nawet zmontować tego w fume fx. Kolejnym problemem jest to ze moja scenka ze względu na madcara jest bardzo duża....co powoduje radykalne ustawienia fumefx...co z kolei wydłuża czas...pisałem już o tym wcześniej...szukam narazie innego rozwiązania

@KICU - thx, na wszystko przyjdzie czas:)

@Kr3tz - mógłbyś rozwinąć ten pomysł? chodzi o hangar taki na środku tej pustyni czy jak?

No to troche my pogadali, a teraz...hm...Kicu napisał: "Przydałby się kurz...." jakby to powiedział angielski dyplomata: "Why not..":) więc o to kolejna animka

mile widziane wszystkie komentarze:)

Napisano

chm.. kurz wporzadku ale nie sadze ze by prawdziwy kurz tak szybko znikal (no chyba ze w colin;dirt), obejrzj sobie jakis rajd i kurz duzo dluzej sie utrzymuje i opada ;)

Ale pracuj nadal, fajnie wyglada to.

Napisano

a kto powiedział że ma opaść ;) przecież jak auto sie "ślizga" to pojawia się kurz i auto odbija w drugą strone i tak auto wyprzedza kurz który może lecieć w prawo że niby wiatr czy cuś ;)(przynajmniej taki jest mój koncept do poprzedniego)

PS: Ta nowa animka nawet fajna i kurz też nie najgorszy choć dałoby sie to i owo poprawić :) pzdr4all

Napisano

Dziki za odpowiedzi, wkrótce pojawi sie jakiś updejt który bedzie zawierął pewne poprawki...gdyby tylko sie to dziadostwo tyle czasu nie renderowalo....ech...

@floo - spokojnie, pracuję nadal:)

@mowicz - wiem, oglądałem niejeden, ale tutaj na ustawienia mocno wpłynęły możliwościmojego komputera....i tak renderowało się to długo a nawet nie włączyłem GI

@KICU - nie do końca obczaiłem chyba o co Ci chodziło...ale nieważne:) to i owo poprawię:)

Napisano

Dzięki za odpowiedzi

@Matrixus17 - spoko, poprawie to i tamto, ale ogranicza mnie moc kompa jesli chodzi o skomplikowane oswietlenie...

@KICU - Poprawie poprawie...kiedyś na pewno bo na razie wkręcił się nowy projekt...i ten mam nadzieje dokończyć:)

oto jest efekt mojego wczorajszgo dnia...wiem ze to nie render ino preview ale mniej więcej (bo jestem otwarty na wszelkie sugestie) na tym będzie polegała ta animka

http://pl.youtube.com/watch?v=vvdmW9Fgh8g

Wszelkie komentarze mile widziane:)