Kalais Napisano 13 Luty 2008 Napisano 13 Luty 2008 Witam, troche ostatnio przeorganizowalem miejsce do pracy, jest wygodnie, ale niestety mam okno zaraz za drugim monitorem i swiatlo glowne/gorne swieci w monitory. Na okno mam zaluzje, a o swietle poczytalem, i wszedzie jest napisane ze powinno padac z boku. Wiec pomyslalem, ze sprawie sobie jakas lampke na biurko albo stojaca lampe. Macie jakies tipsy co do oswietlenia, tak zeby wzrok sie nie meczyl? Jak rozwiazaliscie u siebie problem oswietlenia? Pozdrawiam!
kamil.ochel Napisano 14 Luty 2008 Napisano 14 Luty 2008 ja mam z boku monitora (jakies 50cm od niego) lampke Orgel z IKEI za 60 zlotych. dzieki papierowemu kloszowi idzie fajne swiatlo 1
illy Napisano 14 Luty 2008 Napisano 14 Luty 2008 po co pracujesz w dzień ?pewnie tak jak u mnie, zona marudzi mu ze do pozna siedzie ;p
Shogun 3D Napisano 5 Marzec 2008 Napisano 5 Marzec 2008 Illy, wymęcz żonę wieczorem w łóżku, jak zaśnie to się wymknij do kompa. Rano pójdziesz spać i do wieczora nabierzesz sił, podczas gdy ona znów je od rana wyczerpie. No i od nowa: Ty ją wykańczasz i siadasz do pracy. Proste?
piksar Napisano 6 Marzec 2008 Napisano 6 Marzec 2008 przegladnij sobie watek "jak wyglada wasze studio", obawiam sie nastepnego pytania jakie kapcie sa najbardziej ergonomiczne do 3d maxa
maverick sheep Napisano 6 Marzec 2008 Napisano 6 Marzec 2008 jakie kapcie są najbardziej ergonomiczne do 3d maxa? bo w moich mi zimno
polka dot Napisano 6 Marzec 2008 Napisano 6 Marzec 2008 ja mam taką konfigurację oświetleniową, że na lewy monitor pada mi tęcza ale to tylko w dzień więc mi to nie przeszkadza bo ja pracuję w nocy bo by mię ta tęcza rozpraszała ładnością
Kalais Napisano 6 Marzec 2008 Autor Napisano 6 Marzec 2008 hehehe, widze mocno humorystycznie potraktowaliscie watek ;P powiekszyla mi sie wada wzroku z 0,75 na 1,25 wiec sie troche przestraszylem, i zaczolem myslec, co by tu zrobic zeby sie wzrok nie meczyl/nie psul, podobno oswietlenie przy pracy na kompie ma duzy wplyw na psucie sie wzroku, stad taki watek @kamil.ochel - dzieki za normalna odpowiedz @polka dot - o.O @piksar - przejrzalem pobieznie kiedys ten watek, 90% stanowisk tam przypomina mi czasy, gdy (prawie) niczym sie nie przejmowalem, "nielad artystyczny" byl wszedzie dookola, nie pracowalem jeszcze, a 90% czasu podrozowalem w czasie, stanie i przestrzeni (ah to zycie studenckie :) ) tak jakos czym wiecej lat, tym czlowiek bardziej mysli o takich pierdolach jak zdrowie, tudziez swiatlo do pracy :P
hcpiter Napisano 6 Marzec 2008 Napisano 6 Marzec 2008 mniej przed kompem siedz to nie bedzie takich problemow ;)
!Ewert Napisano 6 Marzec 2008 Napisano 6 Marzec 2008 Jak będziesz miał następnym razem problem z kręgosłupem to zgłoś sie do mnie ;):D
Lucas Napisano 6 Marzec 2008 Napisano 6 Marzec 2008 mniej przed kompem siedz to nie bedzie takich problemow ;) A jak musisz to krople do oczu to podstawa:) U mnie problemu z oświetleniem praktycznie nie ma - pokój od strony północnej więc słońce nie przeszkadza, lampę mam taką olbrzymią jarzeniówę na wysięgniku, może i mało zdrowe to światło, ale ponieważ spory zakres regulacji to zawsze da się jakoś dobrze ustawić, zazwyczaj oświetlam sobie ścianę za monitorem, a ponieważ jest dość rozproszone, to i tak mam jasno jak potrzebuje np. jednocześnie coś pisać albo rysować na kartce.
Rekomendowane odpowiedzi