Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Witam,

troche ostatnio przeorganizowalem miejsce do pracy, jest wygodnie, ale niestety mam okno zaraz za drugim monitorem i swiatlo glowne/gorne swieci w monitory. Na okno mam zaluzje, a o swietle poczytalem, i wszedzie jest napisane ze powinno padac z boku. Wiec pomyslalem, ze sprawie sobie jakas lampke na biurko albo stojaca lampe.

Macie jakies tipsy co do oswietlenia, tak zeby wzrok sie nie meczyl? Jak rozwiazaliscie u siebie problem oswietlenia?

Pozdrawiam!

• Odpowiedzi 11
  • Wy艣wietle艅 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ja mam z boku monitora (jakies 50cm od niego) lampke Orgel z IKEI za 60 zlotych. dzieki papierowemu kloszowi idzie fajne swiatlo

Napisano
po co pracujesz w dzie艅 ?
pewnie tak jak u mnie, zona marudzi mu ze do pozna siedzie ;p
Napisano

Illy, wym臋cz 偶on臋 wieczorem w 艂贸偶ku, jak za艣nie to si臋 wymknij do kompa. Rano p贸jdziesz spa膰 i do wieczora nabierzesz si艂, podczas gdy ona zn贸w je od rana wyczerpie. No i od nowa: Ty j膮 wyka艅czasz i siadasz do pracy. Proste?

Napisano

przegladnij sobie watek "jak wyglada wasze studio", obawiam sie nastepnego pytania jakie kapcie sa najbardziej ergonomiczne do 3d maxa

Napisano

ja mam tak膮 konfiguracj臋 o艣wietleniow膮, 偶e na lewy monitor pada mi t臋cza ale to tylko w dzie艅 wi臋c mi to nie przeszkadza bo ja pracuj臋 w nocy bo by mi臋 ta t臋cza rozprasza艂a 艂adno艣ci膮

workshoplt6.jpg

Napisano
  • Autor

hehehe, widze mocno humorystycznie potraktowaliscie watek ;P

powiekszyla mi sie wada wzroku z 0,75 na 1,25 wiec sie troche przestraszylem, i zaczolem myslec, co by tu zrobic zeby sie wzrok nie meczyl/nie psul, podobno oswietlenie przy pracy na kompie ma duzy wplyw na psucie sie wzroku, stad taki watek

@kamil.ochel - dzieki za normalna odpowiedz

@polka dot - o.O

@piksar - przejrzalem pobieznie kiedys ten watek, 90% stanowisk tam przypomina mi czasy, gdy (prawie) niczym sie nie przejmowalem, "nielad artystyczny" byl wszedzie dookola, nie pracowalem jeszcze, a 90% czasu podrozowalem w czasie, stanie i przestrzeni (ah to zycie studenckie :) )

tak jakos czym wiecej lat, tym czlowiek bardziej mysli o takich pierdolach jak zdrowie, tudziez swiatlo do pracy :P

Napisano

Jak b臋dziesz mia艂 nast臋pnym razem problem z kr臋gos艂upem to zg艂o艣 sie do mnie ;):D

Napisano
mniej przed kompem siedz to nie bedzie takich problemow ;)

A jak musisz to krople do oczu to podstawa:)

U mnie problemu z o艣wietleniem praktycznie nie ma - pok贸j od strony p贸艂nocnej wi臋c s艂o艅ce nie przeszkadza, lamp臋 mam tak膮 olbrzymi膮 jarzeni贸w臋 na wysi臋gniku, mo偶e i ma艂o zdrowe to 艣wiat艂o, ale poniewa偶 spory zakres regulacji to zawsze da si臋 jako艣 dobrze ustawi膰, zazwyczaj o艣wietlam sobie 艣cian臋 za monitorem, a poniewa偶 jest do艣膰 rozproszone, to i tak mam jasno jak potrzebuje np. jednocze艣nie co艣 pisa膰 albo rysowa膰 na kartce.

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci