Napisano 13 Luty 200817 l Witam, troche ostatnio przeorganizowalem miejsce do pracy, jest wygodnie, ale niestety mam okno zaraz za drugim monitorem i swiatlo glowne/gorne swieci w monitory. Na okno mam zaluzje, a o swietle poczytalem, i wszedzie jest napisane ze powinno padac z boku. Wiec pomyslalem, ze sprawie sobie jakas lampke na biurko albo stojaca lampe. 聽 Macie jakies tipsy co do oswietlenia, tak zeby wzrok sie nie meczyl? Jak rozwiazaliscie u siebie problem oswietlenia? 聽 Pozdrawiam!
Napisano 14 Luty 200817 l ja mam z boku monitora (jakies 50cm od niego) lampke Orgel z IKEI za 60 zlotych. dzieki papierowemu kloszowi idzie fajne swiatlo
Napisano 14 Luty 200817 l po co pracujesz w dzie艅 ?pewnie tak jak u mnie, zona marudzi mu ze do pozna siedzie ;p
Napisano 5 Marzec 200817 l Illy, wym臋cz 偶on臋 wieczorem w 艂贸偶ku, jak za艣nie to si臋 wymknij do kompa. Rano p贸jdziesz spa膰 i do wieczora nabierzesz si艂, podczas gdy ona zn贸w je od rana wyczerpie. No i od nowa: Ty j膮 wyka艅czasz i siadasz do pracy. Proste?
Napisano 6 Marzec 200817 l przegladnij sobie watek "jak wyglada wasze studio", obawiam sie nastepnego pytania jakie kapcie sa najbardziej ergonomiczne do 3d maxa
Napisano 6 Marzec 200817 l ja mam tak膮 konfiguracj臋 o艣wietleniow膮, 偶e na lewy monitor pada mi t臋cza ale to tylko w dzie艅 wi臋c mi to nie przeszkadza bo ja pracuj臋 w nocy bo by mi臋 ta t臋cza rozprasza艂a 艂adno艣ci膮 聽
Napisano 6 Marzec 200817 l Autor hehehe, widze mocno humorystycznie potraktowaliscie watek ;P 聽 powiekszyla mi sie wada wzroku z 0,75 na 1,25 wiec sie troche przestraszylem, i zaczolem myslec, co by tu zrobic zeby sie wzrok nie meczyl/nie psul, podobno oswietlenie przy pracy na kompie ma duzy wplyw na psucie sie wzroku, stad taki watek 聽 聽 @kamil.ochel - dzieki za normalna odpowiedz @polka dot - o.O @piksar - przejrzalem pobieznie kiedys ten watek, 90% stanowisk tam przypomina mi czasy, gdy (prawie) niczym sie nie przejmowalem, "nielad artystyczny" byl wszedzie dookola, nie pracowalem jeszcze, a 90% czasu podrozowalem w czasie, stanie i przestrzeni (ah to zycie studenckie :) ) tak jakos czym wiecej lat, tym czlowiek bardziej mysli o takich pierdolach jak zdrowie, tudziez swiatlo do pracy :P
Napisano 6 Marzec 200817 l Jak b臋dziesz mia艂 nast臋pnym razem problem z kr臋gos艂upem to zg艂o艣 sie do mnie ;):D
Napisano 6 Marzec 200817 l mniej przed kompem siedz to nie bedzie takich problemow ;) 聽 A jak musisz to krople do oczu to podstawa:) 聽 U mnie problemu z o艣wietleniem praktycznie nie ma - pok贸j od strony p贸艂nocnej wi臋c s艂o艅ce nie przeszkadza, lamp臋 mam tak膮 olbrzymi膮 jarzeni贸w臋 na wysi臋gniku, mo偶e i ma艂o zdrowe to 艣wiat艂o, ale poniewa偶 spory zakres regulacji to zawsze da si臋 jako艣 dobrze ustawi膰, zazwyczaj o艣wietlam sobie 艣cian臋 za monitorem, a poniewa偶 jest do艣膰 rozproszone, to i tak mam jasno jak potrzebuje np. jednocze艣nie co艣 pisa膰 albo rysowa膰 na kartce.
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto