Napisano 23 Luty 200817 l Siema. Mam trochę nietypowe pytanie jak na to forum bo Wy zazwyczaj z tego co widzę to śmigacie na professional aparatach. Ja natomiast potrzebuję jakiegoś dobrego sprawdzonego aparatu dla dziewczyny. Taki aparat po prostu do robienia zdjęć od tak sobie. Chodzi o to żeby był w miarę mały, dobre parametry, robił fajne zdjęcia w nocy (np. na imprezach). Mam nadzieje że mnie zrozumieliście;) Po prostu ma to być aparat dla kogoś kto nie interesuję się fotografią a zdjęcia robi praktycznie wyłącznie jako pamiątki :) A no i cena to tak około 1000-1500 zeta. Pomożecie ?:p
Napisano 23 Luty 200817 l Autor dlatego na Ciebie zagłosowałem:) dzięki zapisałem już sobie ale jestem ciekaw co inni powiedzą.
Napisano 23 Luty 200817 l Generalnie Canony z klasy A, bo pewnie woli dziewczyna coś kompaktowego. Jeśli lubi turbo zoom to klasa S, też łatwa w obsłudze. Do aparatów innych marek jestem nieprzyzwyczajony, Canon wydawał mi się najprzyjaźniejszy użytkownikowi
Napisano 23 Luty 200817 l dokładnie tak jak mówi piksar, któryś z aparatów z serii Canon PowerShot jeśli ma to być coś małego - zostanie wtedy jeszcze na inne przyjemności... jeżeli może być to coś większego (wymiary) warto pomyśleć o Fuji FinePix... jeśli z kolei ma się zmieścić w każdej torebce można popatrzeć na aparaty Olympus mju - podobno nie są najgorsze do pstrykania u cioci na imieninach, jednak osobiście się nimi nie bawiłem (ot zasłyszana opinia)
Napisano 23 Luty 200817 l ja bym lecial w ixusy, sa mniejsze i to duzo, jest lampa blyskowa wiec w nocy fotki porobisz, nie wazy kilograma i wyglada przyzwoicie jak dla dziewczyny wiecej zaoszczedzisz
Napisano 24 Luty 200817 l do 1500 to juz kupisz lustrzanke cyfrowa z kitem ,,, a po czasie mozna zainwestowac w wiecej obiektywow
Napisano 24 Luty 200817 l Autor do 1500 to juz kupisz lustrzanke cyfrowa z kitem ,,, a po czasie mozna zainwestowac w wiecej obiektywow ale właśnie o to chodzi że to ma być maly, poręczny, szybki aparacik do robienia zdjęciówek tak o. illy fajny pomysł z tymi ixusami tylko z tego co wczoraj poczytałem to trochę słabo u nich wygląda kwestia z baterią. Ma ktoś doświadczenie z tymi aparatami? a co do Olympusów- jakoś nie jestem przekonany. Ale mówię to słowami laika bez żadnego wsparcia rzeczowymi dowodami:P
Napisano 24 Luty 200817 l no to ja powiem od siebie że mialem doczynienia z Powershotami A*** i są małe (dość), mają obrotowy ekran co jest cholernie wygodne, w miarę szybki zoom i autofokus i robią niezgorsze zdjęcia.
Napisano 24 Luty 200817 l podpisuje sie pod Canonami serii A. Sporo latek cykalem na starym juz modelu A60 i bardzo sobie go chwale, nawet teraz. Na imprezy, wakacje super sprawa a nowe serie sa szybsze, sprawniejsze i mniejsze. Jesli potrzebowal bym znow maly kompakt to bralbym Canona ponownie.
Napisano 24 Luty 200817 l Tez sie podpisze pod canonami - powershot seria A spoko , 2 lata pstrykalem seria S ( s45 ) ... Teraz juz sa ciche i energoszczedne JEdyne co mnie martwi to to ze masa aparatow jest bez manuala , maja powrzucane mase programow tematycznych ktore sa tylko do pstrykania
Napisano 25 Luty 200817 l Mój brat ma kilkuletniego Canona A50 - już wtedy miał manuala. arturros: Do wybierania aparatów polecam stronę http://www.dpreview.com
Napisano 25 Luty 200817 l Dor - ja keidys mialem manuala , a z tego co widze coraz mnie aparatow ma manuala tylko coraz wiecej programow ;/ , coz... na swiecej jest coraz wiecej pstrykaczy ..;/
Napisano 25 Luty 200817 l Ja bym jeszcze polecał coś z Nikon CoolPix np z serii S. Mam S500, bardzo mały, niby taki wariat bez trybu manualnego ale zdjęcia robi bardzo ładne.
Napisano 25 Luty 200817 l a co w tym manualu takiego potrzebnego, jak jest av i tv to styknie np: często tylko pod manualem masz ustawienia WB (moja śp. KonicaMinolta Z10).
Napisano 25 Luty 200817 l http://cyfrowe.pl/aparaty/canon-digital-ixus-860-is.html# auto i reczny, tryby tematyczne, kilka balansow i reczny, do tego ladnie wyglada jak dla kobiety no i przedewszystkim maly
Napisano 25 Luty 200817 l piksar - Ma rację!, PowerShot A570IS , mam, świetny aparat, masa funkcji, Dla Laika (Tryb Auto) i dla Pro (Tryb Manual). Kilka zdjęć można zobaczyć w mym folio, z zmniejszoną jakością no ale ;) http://inteam.pl//images/gallery/foto/mucha.jpg - przy okazji, dziś zrobiłem ta fote, właśnie tym aparatem.
Napisano 25 Luty 200817 l a manualu wlasnie Av Tv M C , ustawianie isów , i innych funkcji , zmiana nasycenia , sharpnesa , tonow , mozna tez filtry zmianic w BW , itd ... niby niepotrzebne gdy sie tylko pstryka na imprezach co do nikonow to bawilem sie tylko jednym - wygladal jak maly obrazek w ramce - ktora lamala sie na pol i przekrecala o 90 stopni - bardzo fajny aparacik .. ale ... tak jak w dzien sie spisywal to w nocy dostal ode mnie 2/10 punktow i od razu wielki minus ... tak wiec dlatego jestem ciagle przy canonach . a ten A570IS fajnie sie zapowiada z tego co widze
Napisano 25 Luty 200817 l heheh piksar ma zawsze racje :) jaka była wygrana ? może być przelewem (gul gul gul)