artwos Napisano 18 Styczeń 2004 Napisano 18 Styczeń 2004 Witam , to moje drugie wstępnie wymodelowane autko. Prosiłbym o wytknięcie rzucających się błędów. Na pewno wielu znajdzie coś bo modelowane to autko było wielokrotnie. Może ma ktoś zdjęcia wnętrza, szczególnie tylnej części, choć i przód też się by mi przydał do wymodelowania.Pozdr.
artwos Napisano 18 Styczeń 2004 Autor Napisano 18 Styczeń 2004 Drugi render. Rendery prosto ze scanline, defaultowe swiatełka
kozioo Napisano 18 Styczeń 2004 Napisano 18 Styczeń 2004 Wygląda naprawde pożądnie. Dodra robota:] Błędow nie widać:] Pokaż siatke pozdro kozioo
Dr0cK Napisano 18 Styczeń 2004 Napisano 18 Styczeń 2004 wow...jak dla mnie extra.... nie moglbym sie do niczego przyczepic :D jak dla mnie to tylko materialy i koniec ! pozdrowienia
Falcrum Napisano 18 Styczeń 2004 Napisano 18 Styczeń 2004 No EXTRA !! Teraz tylko texturki i Brasil (lub iny render, jaki masz...;) )... Pokaż siatkę...coś załadnie ci wyszło :D Pozdr
artwos Napisano 18 Styczeń 2004 Autor Napisano 18 Styczeń 2004 Siateczkę podeślę jutro. A rederera to Vray-a używał. Brazil nadal stanowi dla mnie zagadkę długości renderingu. Dzięki za słowa otuchy.Pozdr.
Falcrum Napisano 18 Styczeń 2004 Napisano 18 Styczeń 2004 Kolejny użytkownik VRay\'a...;) Jest nas coraz więcej...jeszcze trochę, a nit nie będzie korzystal z Brazila...(żart) Pozdr
kingwins Napisano 18 Styczeń 2004 Napisano 18 Styczeń 2004 Czad! No tylko dobry materiał potrzebny do pełni szczęścia
sikham Napisano 18 Styczeń 2004 Napisano 18 Styczeń 2004 no to wiadro zimnej wody :P model jest na 1 rzut oka niezły ale to wrażenie szybko mija :( wogóle mi sie niepodoba :(
Loozack Napisano 18 Styczeń 2004 Napisano 18 Styczeń 2004 a ja się wstrzymam narazie z oceną :) poczekam na lepszy render, bo ten jest... taki sobie :P pozdrawiam [piwo]
sikham Napisano 18 Styczeń 2004 Napisano 18 Styczeń 2004 Jeszcze zanim mnie zjecie napisałem to co napisałem ze wzgledu na to że szanuje Loozacka za to co robi i takie wychwalanie czyjegoś modelu jest troche lekceważące dla Loozacka
Loozack Napisano 18 Styczeń 2004 Napisano 18 Styczeń 2004 że co ?? nie no, Sikham, bez przesady :D nie jestem pępkiem świata :)
Nimrod Napisano 19 Styczeń 2004 Napisano 19 Styczeń 2004 A mi się podoba, bardzo ładna siatka, nie znam się tak dobrze na samochodach, więc nie wiem czy są jakieś niescisłości z oryginałem. Czekam na tekstury.
holo Napisano 19 Styczeń 2004 Napisano 19 Styczeń 2004 no to lecimy z błędami (a będzie tego nie mało). zakładam, że jest to wersja z roku 99: - wybrzuszenia błotników mają za ostre kanty. tam jest to wszystko takie soft - wloty na masce (te mniejsze) są krzywe i za wysokie - przedni zderzak jest do bani. konkretnie za duży (w dół), miejsca na dodatkowe halogeny powinny tworzyć jedną linię ze zderzakiem, a u ciebie są nałożone jakby talerzyki - próg jest coś niekształtny - zderzak tylny nie ma u Ciebie wgłębień po bokach - tylne lampy są źle zaokrąglone na bokach - klameczka do rimejku - nad kółkami też zdałoby się popracować jeśli chodzi o materiały referencyjne, to zgłoś się na priva bo dysponuję ogomem tego
artwos Napisano 19 Styczeń 2004 Autor Napisano 19 Styczeń 2004 Dzięki Holo za uwagi samemu takie rzeczy ciężko zauważyć. Co do przedniego zderzaka to chcę zrobić halogen bez tej zaslepki. Postaram się poprawić co nie co, ale samochód powstał głownie w celu nauki tworzenia tekstur. Mam nadzieję że będzie wyglądał jak choinka noworoczna. Pozdr
holo Napisano 19 Styczeń 2004 Napisano 19 Styczeń 2004 w specyfikacji rajdowej lampy się zakłada na zewnątrz, aby łatwiej je zdemontować. przerób go na wersję cywilną albo zrób takie lampy:
artwos Napisano 19 Styczeń 2004 Autor Napisano 19 Styczeń 2004 ->Holo - Nie mam tego teraz przy sobie ale mam takowe zdjęcie z reflektorami wewnątrz i z bardzie wystającymi wlotami czy też wylotami na masce.Później podeślę. Od razu zaznaczam że nie znam sie w ogóle na tych rajdowych autkach. Ale myślę że i tak dodam te lampy bo kosmicznie to wygląda. Pozdr
holo Napisano 19 Styczeń 2004 Napisano 19 Styczeń 2004 Originally posted by artwos Od razu zaznaczam że nie znam sie w ogóle na tych rajdowych autkach. zrób cywila
artwos Napisano 19 Styczeń 2004 Autor Napisano 19 Styczeń 2004 ->Holo - A masz może jakieś ciekawe malowanie dla takiego cywilnego., bo to autko głownie po to wymodelowałem sobie?
beeper Napisano 19 Styczeń 2004 Napisano 19 Styczeń 2004 tylko nie oklejaj cywila w naklejki typi pionjer czy sony :)
holo Napisano 19 Styczeń 2004 Napisano 19 Styczeń 2004 generalnie nie okleja się aut cywilych bo to wiocha, ale cywil też może być rajówką więc coś pewnie znajdę.
Pionier Napisano 19 Styczeń 2004 Napisano 19 Styczeń 2004 Originally posted by beeper tylko nie oklejaj cywila w naklejki typi pionjer czy sony :) :D artwos, masz szczescie ze Holo siedzi w tych klimatach. Pomoc bedziesz mial, wiec postaraj sie i zrob ladna pracke. Ja sie na samochodach nie znam ale ten wyglada fajnie:) 3maj sie i powodzenia
artwos Napisano 20 Styczeń 2004 Autor Napisano 20 Styczeń 2004 Oj rzeczywiście, jak poszukałem sobie fotek na których coś widać, 3/4 auta do przróbki. Przyznam się bez bicia że autko modelowałem tylko z blueprintów, bo coś mnie wzieło o 2:00 w nocy jak obejrzałem Kuzaja jak zasuwał na tym na jakimś rajdzie. A teraz znowu z nim do blacharza.
Loozack Napisano 20 Styczeń 2004 Napisano 20 Styczeń 2004 no to czekam na efekty :) chociaż tu więcej do powiedzenia ma Holo, on się na tym chyba najlepiej zna :D powodzenia [piwo]
Anonymous Napisano 20 Styczeń 2004 Napisano 20 Styczeń 2004 Do Sikham. Ty sobie chyba jaja robisz mowiac ze ten model nie jest dobry. Wiem ze to Twoje zdanie i kazdy ma do niego prawo ale smieszysz mnie .... co Ty myslisz ze kim Ty jestes ?
MC-Maxim Napisano 20 Styczeń 2004 Napisano 20 Styczeń 2004 Do Sikhama : wydaje mi sie ze cos za bardzo kozaczysz chłopcze .... twoja sprawa.
sikham Napisano 20 Styczeń 2004 Napisano 20 Styczeń 2004 Originally posted by artwos Oj rzeczywiście, jak poszukałem sobie fotek na których coś widać, 3/4 auta do przróbki. chyba pewien Anonymous nieprzeczytał odpowiedzi AUTORA tego topica btw. jestem ciekaw kim Ty jesteś bo narazie Bravehearta niestrugasz :P McMaxim jak zobaczyłem ile masz lat to mi szczeka opadła zawsze myślałem że masz z 15 :) a tu klapa prosze Pana ps. jakbyś niepatrzył ja też chłopcem już niejestem jak ja kocham takie rozmowy :]
Pionier Napisano 20 Styczeń 2004 Napisano 20 Styczeń 2004 [hmmm] pogadajcie sobie na priv. szkoda dobrego topicu
sikham Napisano 20 Styczeń 2004 Napisano 20 Styczeń 2004 jak macie coś jeszcze do mnie mój numer gg jest otwarty dla was zakończe takim czymś jeśli moje zdanie was śmieszy to czemu wasze niemoże śmieszyć mnie ale chyba to nikomu nieprzyszło do głowy
artwos Napisano 26 Styczeń 2004 Autor Napisano 26 Styczeń 2004 Mały update. Jeszcze wszystkich niezgodności nie poprawiłem ale się troszke niecierpliwiłem z teksturami. Sorki za mały render ale coś mi się pliki pomyliły i skasowałem sobie nie ten co trzeba. Pozdr
kingwins Napisano 26 Styczeń 2004 Napisano 26 Styczeń 2004 Prezentuje się bardzo ładnie, miłe dla oka i w ogóle niezły piece of work. W czym renderowałeś? PS Reflektory to texturki?
artwos Napisano 26 Styczeń 2004 Autor Napisano 26 Styczeń 2004 Render w vray-u. A światła są wymodelowane ale bardzo prosto. Pozdr
Pionier Napisano 26 Styczeń 2004 Napisano 26 Styczeń 2004 niezle niezle :), bedziesz robil otoczenie ??
Loozack Napisano 26 Styczeń 2004 Napisano 26 Styczeń 2004 wygląda nieźle :) ale z tego co wiem Subaru ma trochę mocniejszy niebieski :) no i daj żólte felgi :D pozdrawiam [piwo]
artwos Napisano 27 Styczeń 2004 Autor Napisano 27 Styczeń 2004 Co do kolorów to w zupełności się zgadzam, już je zmieniłem, wymodelowałm też środek z klatką. A co do otoczenia to włąśnie rozyślam nad nim, myślałem o wstawieniu w jakieś zdjęcie, ale chyba pokuszę się o wymodelowania czegoś, ale brak weny daje się we znaki. Dyskietka mi padła i jutro dopiero dam renderki. Pozdr
Ufooox Napisano 27 Styczeń 2004 Napisano 27 Styczeń 2004 znowusz plastikowy model do sklejania :) zajedwabiste :)
Rekomendowane odpowiedzi