claude Napisano 29 Luty 2008 Napisano 29 Luty 2008 Prawdopodobny wygląd sieni wielkiej w Wilanowie za czasów Jana III Sobieskiego. Od razy piszę że sufit (czyli faseta) pomnik Sobieskiego, płaskorzeźby na cokole i na ścianach to zdjęcia. Nie było potrzeby robienia ich w 3d skoro do dziś istnieją.
keraj37 Napisano 29 Luty 2008 Napisano 29 Luty 2008 bardzo fajne:) Nie pasuje mi tak jaskrawo wbite kolumny w sciany - nie jest to estetyczne. pzdr!
Sebastian Ozga Napisano 29 Luty 2008 Napisano 29 Luty 2008 Rozumiem z tego, że modelowane są tylko kolumny, futryny i podest pomnika. Teksturka (podstawowa) koszmarnie nałożona, na tej po prawej od pomnika widać tiling, a reszta jest strasznie rozciągnięta. Życzę powodzenia
Tomala Napisano 29 Luty 2008 Napisano 29 Luty 2008 Te kolumny wbite w ściany jakoś mnie tak rażą. Materiały chyba za bardzo odbijają światło no i rozłożenie textur faktycznie pozostawia wiele do życzenia. Pozdro.
lukasz3d Napisano 29 Luty 2008 Napisano 29 Luty 2008 zgadzam sie ...brak swiatlocienia sprawia ze kolumny przy scianie wygladaja jakby przypadkowo Ci sie przniknely
Orangegraphics Napisano 29 Luty 2008 Napisano 29 Luty 2008 wybitnie przeciętnie, za kratami w oddali widać Hdri?
carlosss Napisano 29 Luty 2008 Napisano 29 Luty 2008 wykonanie modeli nawet ładne ale ogólnie wygląd renderu taki sobie ;/ ta hdri widoczna....
pioootras Napisano 29 Luty 2008 Napisano 29 Luty 2008 podstawowego błędu powinieneś się sam domyślić...a razi w oczy, dlaczego zresztą punkt zbiegu akurat na środku? bleee
Levus Napisano 29 Luty 2008 Napisano 29 Luty 2008 Widać tile na kolumnach, rozciągnięty mapping też. Jak keraj37 zaznaczył, kolumny wbite w ściany - zero ao. Jakieś cieniowanie by się przydało za pomnikiem, coby przestrzeń za nim pokazać. Nie wiem czy skala marmuru nie jest za duża (bo może i taka duża jest faktycznie). N laikach (czyt. zleceniodawcach) mogłoby zrobić wrażenie ale jak na pracę 3D to jakość średnia. Aczkolwiek wygląda:) pozdrawiam!
claude Napisano 1 Marzec 2008 Autor Napisano 1 Marzec 2008 Dzięki za komentarze! Niestety już nie zdążę poprawić błędów bo chyba już poszło w druk. Na laikach robi pozytywne wrażenie. Inną sprawą że nie mogłem poszaleć gdyż miałem mało informacji pewnych o wyglądzie tego pomieszczenia w XVII więc musiałem być ostrożny. Ta rozciągnięta tekstura to zrobiłem specjalnie żeby urozmaicić wygląd kolumn ale teraz jak się zastanawiam to głupie posunięcie straszne nonprofeska. Pozdrawiam nara
Rekomendowane odpowiedzi