Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Prawdopodobny wygląd sieni wielkiej w Wilanowie za czasów Jana III Sobieskiego.

Od razy piszę że sufit (czyli faseta) pomnik Sobieskiego, płaskorzeźby na cokole i na ścianach to zdjęcia. Nie było potrzeby robienia ich w 3d skoro do dziś istnieją.

wilanowwe3.jpg

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 3,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

bardzo fajne:)

Nie pasuje mi tak jaskrawo wbite kolumny w sciany - nie jest to estetyczne.

pzdr!

Napisano

Rozumiem z tego, że modelowane są tylko kolumny, futryny i podest pomnika. Teksturka (podstawowa) koszmarnie nałożona, na tej po prawej od pomnika widać tiling, a reszta jest strasznie rozciągnięta.

Życzę powodzenia

Napisano

Te kolumny wbite w ściany jakoś mnie tak rażą. Materiały chyba za bardzo odbijają światło no i rozłożenie textur faktycznie pozostawia wiele do życzenia. Pozdro.

Napisano

zgadzam sie ...brak swiatlocienia sprawia ze kolumny przy scianie wygladaja jakby przypadkowo Ci sie przniknely

Napisano

podstawowego błędu powinieneś się sam domyślić...a razi w oczy, dlaczego zresztą punkt zbiegu akurat na środku? bleee

wilanowwe3vy3.jpg

Napisano

Widać tile na kolumnach, rozciągnięty mapping też.

Jak keraj37 zaznaczył, kolumny wbite w ściany - zero ao.

Jakieś cieniowanie by się przydało za pomnikiem, coby przestrzeń za nim pokazać.

Nie wiem czy skala marmuru nie jest za duża (bo może i taka duża jest faktycznie).

N laikach (czyt. zleceniodawcach) mogłoby zrobić wrażenie ale jak na pracę 3D to jakość średnia.

Aczkolwiek wygląda:)

pozdrawiam!

Napisano
  • Autor

Dzięki za komentarze! Niestety już nie zdążę poprawić błędów bo chyba już poszło w druk. Na laikach robi pozytywne wrażenie.

Inną sprawą że nie mogłem poszaleć gdyż miałem mało informacji pewnych o wyglądzie tego pomieszczenia w XVII więc musiałem być ostrożny.

Ta rozciągnięta tekstura to zrobiłem specjalnie żeby urozmaicić wygląd kolumn ale teraz jak się zastanawiam to głupie posunięcie straszne nonprofeska.

Pozdrawiam nara

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności