Napisano 29 Luty 200817 l Prawdopodobny wygląd sieni wielkiej w Wilanowie za czasów Jana III Sobieskiego. Od razy piszę że sufit (czyli faseta) pomnik Sobieskiego, płaskorzeźby na cokole i na ścianach to zdjęcia. Nie było potrzeby robienia ich w 3d skoro do dziś istnieją.
Napisano 29 Luty 200817 l bardzo fajne:) Nie pasuje mi tak jaskrawo wbite kolumny w sciany - nie jest to estetyczne. pzdr!
Napisano 29 Luty 200817 l Rozumiem z tego, że modelowane są tylko kolumny, futryny i podest pomnika. Teksturka (podstawowa) koszmarnie nałożona, na tej po prawej od pomnika widać tiling, a reszta jest strasznie rozciągnięta. Życzę powodzenia
Napisano 29 Luty 200817 l Te kolumny wbite w ściany jakoś mnie tak rażą. Materiały chyba za bardzo odbijają światło no i rozłożenie textur faktycznie pozostawia wiele do życzenia. Pozdro.
Napisano 29 Luty 200817 l zgadzam sie ...brak swiatlocienia sprawia ze kolumny przy scianie wygladaja jakby przypadkowo Ci sie przniknely
Napisano 29 Luty 200817 l wykonanie modeli nawet ładne ale ogólnie wygląd renderu taki sobie ;/ ta hdri widoczna....
Napisano 29 Luty 200817 l podstawowego błędu powinieneś się sam domyślić...a razi w oczy, dlaczego zresztą punkt zbiegu akurat na środku? bleee
Napisano 29 Luty 200817 l Widać tile na kolumnach, rozciągnięty mapping też. Jak keraj37 zaznaczył, kolumny wbite w ściany - zero ao. Jakieś cieniowanie by się przydało za pomnikiem, coby przestrzeń za nim pokazać. Nie wiem czy skala marmuru nie jest za duża (bo może i taka duża jest faktycznie). N laikach (czyt. zleceniodawcach) mogłoby zrobić wrażenie ale jak na pracę 3D to jakość średnia. Aczkolwiek wygląda:) pozdrawiam!
Napisano 1 Marzec 200817 l Autor Dzięki za komentarze! Niestety już nie zdążę poprawić błędów bo chyba już poszło w druk. Na laikach robi pozytywne wrażenie. Inną sprawą że nie mogłem poszaleć gdyż miałem mało informacji pewnych o wyglądzie tego pomieszczenia w XVII więc musiałem być ostrożny. Ta rozciągnięta tekstura to zrobiłem specjalnie żeby urozmaicić wygląd kolumn ale teraz jak się zastanawiam to głupie posunięcie straszne nonprofeska. Pozdrawiam nara