Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Prawdopodobny wygląd sieni wielkiej w Wilanowie za czasów Jana III Sobieskiego.

Od razy piszę że sufit (czyli faseta) pomnik Sobieskiego, płaskorzeźby na cokole i na ścianach to zdjęcia. Nie było potrzeby robienia ich w 3d skoro do dziś istnieją.

wilanowwe3.jpg

• Odpowiedzi 10
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Rozumiem z tego, że modelowane są tylko kolumny, futryny i podest pomnika. Teksturka (podstawowa) koszmarnie nałożona, na tej po prawej od pomnika widać tiling, a reszta jest strasznie rozciągnięta.

Życzę powodzenia

Napisano

Te kolumny wbite w ściany jakoś mnie tak rażą. Materiały chyba za bardzo odbijają światło no i rozłożenie textur faktycznie pozostawia wiele do życzenia. Pozdro.

Napisano

Widać tile na kolumnach, rozciągnięty mapping też.

Jak keraj37 zaznaczył, kolumny wbite w ściany - zero ao.

Jakieś cieniowanie by się przydało za pomnikiem, coby przestrzeń za nim pokazać.

Nie wiem czy skala marmuru nie jest za duża (bo może i taka duża jest faktycznie).

N laikach (czyt. zleceniodawcach) mogłoby zrobić wrażenie ale jak na pracę 3D to jakość średnia.

Aczkolwiek wygląda:)

pozdrawiam!

Napisano

Dzięki za komentarze! Niestety już nie zdążę poprawić błędów bo chyba już poszło w druk. Na laikach robi pozytywne wrażenie.

Inną sprawą że nie mogłem poszaleć gdyż miałem mało informacji pewnych o wyglądzie tego pomieszczenia w XVII więc musiałem być ostrożny.

Ta rozciągnięta tekstura to zrobiłem specjalnie żeby urozmaicić wygląd kolumn ale teraz jak się zastanawiam to głupie posunięcie straszne nonprofeska.

Pozdrawiam nara

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności