Pussik Napisano 19 Styczeń 2004 Napisano 19 Styczeń 2004 Witam. Wczoraj zaczęłam pracę w 3DSM, a dziś pragne przedstawić swój pierwszy projekt. Oto moja pierwsza praca (oraz pierwszy post na tym forum) wykonana w 3D Studio Max 5: Fajka we wcześniejszym stadium pod tymi adresami: http://republika.pl/pussik/12.JPG http://republika.pl/pussik/12a.JPG Nadal pracuje nad oświetleniem. :) Za pomoc w poznawaniu programu i przy pracy dziękuję kpulce, Shahow`owi, Deler`owi i innym. :)
Baton Napisano 19 Styczeń 2004 Napisano 19 Styczeń 2004 Ja bym radzil popracowac jeszcze nad materialem bo niezbyt wiadomo czy to drewno czy czarny plastik :) A ogolnie to ladna fajeczka.
Pussik Napisano 19 Styczeń 2004 Autor Napisano 19 Styczeń 2004 No narazie textury pozostawiam takie jakie są. Na dziś (i pewnie przez pare dni) wystarczy mi nakładania textur na fajke. :) Racja, jeżeli chodzi o realistyke to nie jest to oczywiscie docelowy efekt. Planuje jeszcze dodać do niej dymek i jakiś zażący się popiół.
gollum Napisano 20 Styczeń 2004 Napisano 20 Styczeń 2004 Witamy kolejną przedstawicielkę płci pięknej na forum :D A co do modelu to czekam na więcej Pozdro Gollum
Pussik Napisano 20 Styczeń 2004 Autor Napisano 20 Styczeń 2004 Oto kolejny etap pracy nad fajką. Inne fotki powyższego modelu: http://republika.pl/pussik/dymek6b.jpg http://republika.pl/pussik/dymek6c.jpg Pozostaje tylko dobranie odpowiedniej textury. Myśle nad czarnym drewnem, ale takim bez słoi.
Nimrod Napisano 20 Styczeń 2004 Napisano 20 Styczeń 2004 Jak na drugi dzień pracy w Maxie to świetnie, ale ogólnie rzecz biorąc to jeszcze widać trochę błędów, kanciatości, ale jak po 2 dniach takie rzeczy już robisz to zaczynam się bać :)
Pussik Napisano 20 Styczeń 2004 Autor Napisano 20 Styczeń 2004 Ano główke zrobiłam już na samym początku kanciastą. :/ Niebardzo dało się to później naprawić. ;) Zwiększyłam już ilośc polygonów dla tego elementu.
don_filippo Napisano 20 Styczeń 2004 Napisano 20 Styczeń 2004 Hello. 2 dni to mało i nie ma czego wielkiego oczekiwać... początki spoko. Kanciatośc faji mnie tak bardzo nawet nie razi. nie mogę jednak przeboleć tego brudnego śniegu, który wylatuje z fajki[lol2] Pozdrowienia.
inespew Napisano 20 Styczeń 2004 Napisano 20 Styczeń 2004 Dym do poprawy, przeciez to nie wiem jak to sie nazywa chyba komin jest węższy niż to co z niego wylatuje na tych renderach PS: Fajne zdjęcie :)
Anonymous Napisano 21 Styczeń 2004 Napisano 21 Styczeń 2004 Tak zdjęcie najfajniejsze !!!! :-) ale fajka też niczego sobie jak po tak krótki czasie pracy. pzdr i czekam na inne pracki
Por@szek Napisano 21 Styczeń 2004 Napisano 21 Styczeń 2004 ja na twoim miejscu najpierw dopracowalbym fajeczke, a pozniej sie bawil z dodatkami, aczkolwiek, jak na poczatek ... cialkiem cialkiem(bez zaluzji), daj jakas fajna texte drewna, bedzie gitara
Quasimodo Napisano 21 Styczeń 2004 Napisano 21 Styczeń 2004 Daj wieksze zdjecie bo slabo widac szczegoly :D A jesli chodzi o prace to jak dla mnie wykonanie w normie, nic nadzwyczajnego ale totalna klapa tez to nie jest. Troche teksturki nie takie, ale mam nadzieje ze szybko to poprawisz. No i wolalem ta fajke bez dymu. To narazie tyle. Nadsylaj rendery a my bedziemy surowi i sprawiedliwi :)
Pussik Napisano 21 Styczeń 2004 Autor Napisano 21 Styczeń 2004 No to chyba tyle, praca została już skończona. Żadna rewelka, ale co ja się będę do fajki przykładała. Popracuje nad czymś ambitniejszym.
Loozack Napisano 21 Styczeń 2004 Napisano 21 Styczeń 2004 zrób jakiś samochód :D a fajeczka nawet fajna :) trzymaj się [piwo] P.S. to Ty na avatarze ?? :)
Pussik Napisano 22 Styczeń 2004 Autor Napisano 22 Styczeń 2004 Ja, niby kto inny? Samochodu chyba nie będę robiła...pełno tego tutaj. Jeżeli już bym się zdecydowała, to na Forda Mustanga Shelby GT500 jak z filmu 60 sekund. Ale i tak nie mam jego danych technicznych.
Loozack Napisano 22 Styczeń 2004 Napisano 22 Styczeń 2004 luuuudzie, interesuje się grafiką, muscle carami, jest ładna... tylko czemu mieszka w Warszawie !!!!!! :(:(:(;):D pozdrawiam [piwo] P.S. ja wcale nic nie kombinuję ;)
roball Napisano 22 Styczeń 2004 Napisano 22 Styczeń 2004 rotfl Lizak ;DDDD a co do pracki: moja pierwsza praca to tez byla fajeczka ;) powodzenia
don_filippo Napisano 22 Styczeń 2004 Napisano 22 Styczeń 2004 Originally posted by Pussik No to chyba tyle, praca została już skończona. Żadna rewelka, ale co ja się będę do fajki przykładała. Popracuje nad czymś ambitniejszym. Eeeee. Myślę, że do wszystkiego powinno się przykładać i starać robić jak najlepiej... Sądziłem, że faja będzie ładniejsza, aty już finish dajesz:( Troche się zawiodłem szczerze mówiąć. Uważam, że nie ma sensu zakładanie topica na forum jak się zakłada, że i tak nie będzie się przykładać do pracy... Szkoda naszego czasu, szkoda miejsca na serwerze i w ogóle szkoda.:(
Pussik Napisano 22 Styczeń 2004 Autor Napisano 22 Styczeń 2004 Originally posted by roball rotfl Lizak ;DDDD a co do pracki: moja pierwsza praca to tez byla fajeczka ;) powodzenia Coś nas łączy. Don_filippo, zawsze moge jeszcze wrócić do fajki. Ale sądze, że lepiej jak narazie wezme się za inne obiekty. Gdy naucze się czegoś nowego to moge dorzucić do fajki. W międzyczasie sądze, że powstanie w mojej glowie wiele ciekawych pomysłów, lepszych niż wymyśliłabym dziś czy jutro.
boowa Napisano 22 Styczeń 2004 Napisano 22 Styczeń 2004 robal - wolalem Twoja fajke :) pussik - no coz, czekam na to co pokazesz... narazie sie uczysz wiec nie bede nic mowil procz tego abys pokazywala tez WIREFRAME... pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi