Napisano 5 Marzec 200817 l cześć, Oto moja pierwsza wizka jaką kiedykolwiek zrobiłem. w 90% jest zrobiona samodzielnie - roślinki i część materiałów sciągnięta z neta bo niestety już miałem dość męczenia tej scenki a bardzo chciałem ją skończyć. oświetlane oczywiście vrayem. ustawienia niskie dość. szum + kontrast + lekkie wyostrzenie w photoshopie oczywiście :) wiem że do foto-realistyczności jeszcze dużo brakuje ale myślę że nie jest tak źle. narazie wrzucam tylko 1 render. pozostałe są w drodze ;) Edit 2: najnowszy render Edit: oto kolejny ostatni render:
Napisano 5 Marzec 200817 l Pierwszy render najlepszy, tylko na jakiś trochę za słabych ustawieniach renderowałeś (widać po ścianach, daj więcej sampli itd.) .Zrób na lepszych, edytuj obrazek a będzie ładnie :) PS: Jakiś artefakt w rogu ściany (dolny prawy róg / prześwietlenie )
Napisano 5 Marzec 200817 l Miejscami bugi GI no i ta firana bleee. Ale wizka ma potencjal. Szczegolnie podobaja mi sie kolory;)
Napisano 5 Marzec 200817 l Autor ten artefakt to brzydko zamazany bug GI - chyba od ramy okiennej w tym miejscu odbiło się za dużo światła i powstało przejaranie. a na firanke to kompletnie nie mam pomysłu jaki materiał dać.... od razu mówię że nie jestem architektem - jestem dopiero w 1 liceum :) najbliższe poprawki ew. w sobote bo jutro rano wyjeżdżam.
Napisano 5 Marzec 200817 l przez mały sampling obrazki tracą. i jak robisz zasłone to daj refraction glossines na 0,7 bedzie lepiej ale dłuzej:P
Napisano 7 Marzec 200817 l bardzo fajne ale jesli firanke clothem robiłeś to dałeś chyba nie taki materiał bo moim zdaniem fałdy są za duże, tak jakby to była gruba skóra albo filc jakiś i ekran telewizorka taki jakiś....
Napisano 7 Marzec 200817 l Ładnie aczkolwiek wydaje się to wszystko takie rozciągnięte. Gdzie zniknęła druga poduszka ?
Napisano 8 Marzec 200817 l Autor firanka to plane + parę modyfikatorów - wave, noise powyginane fdd. na ekranie telewizora to reklama bravii jest. możesz powiedzieć co konkretnie z nim nie tak? :) makbol - nie wiem czemu masz wrażenie że jest rozciągnięte... to tylko panoramiczny kadr. a poduszka druga no to... jej nie ma ;) ale może zaraz się odnajdzie. dziś wieczorem dam lepsze rendery.
Napisano 9 Marzec 200817 l Ladnie podoba mi sie. Skad takie ladne roslinki sciagnales. Mozesz podac link?
Napisano 9 Marzec 200817 l Autor to roślinki z płytki evermotion są więc nie mogę dać do nich linku :) ale jak chcesz to mogę dać linki do innych całkiem fajnych: http://web.inf.tu-dresden.de/ST2/cg/downloads/publicplants/ http://archive3d.net/?category=0&page=1 nie tylko roslniki ale też masa innych fajnych rzeczy