Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

od paru dni męczę się nad takim projektem, jest on w zasadzie moim pierwszym "na serio", wcześniej tylko pobawić się w coś, tutoriale z książek, ew. pare nieskończonych scenek i projektów.

Obecnie jestem na etapie poprawiania tekstur i poprawiania i dodawania szczegółów.

Wszystkie tekstury, oprócz coca coli, są z bibliotek maksa, ewentualnie kilka przeze mnie lekko zmienionych w psie

Bardzo proszę o wszelkie uwagi i rady ;)

Soft: 3ds max + ps cs3

budowa12postao5.jpg

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

kurcze problem polega na tym że to abstrakcja więc trudno ci doradzić ;] nie wiem do czego dążysz ale ogólnie największe zastrzeżenia jak dla mnie budzą te budynki. Jak miejsca na szuflady ;] i tu jest problem bo nie wiem czy chcesz aby tak wyglądały czy po prostu myślisz jak je urozmaicić ale fakt faktem ja bym coś w nich dodał

Napisano
  • Autor

Wszystko jak najrealistycznej powinno wyjść, a sam kształt dźwigów (zawijasy i ich ilość) surrealistyczna. Tekstury na budynkach gdzie nie teges, wszędzie, czy na tym szybie windy, bo tam to i moje niedoświadczone oko widzi ;) ? Zbyt powtarzalne?

I mam pytanie, jak ładnie wygładzić krawędzie budynków? na tych trzech od prawej na poziomie polygonów ztessalowałem i dałem mesh smootha i teraz żałuję, bo efekt wcale super nie jest, a ilość trójkątów znacząco wzrosła :/ i trudniej zmapować tekstury na nich.

Napisano

mental ray miał taki shader, który zaokrągla ostre krawędzie w czasie renderingu.

Co do tekstur, to właśnie zbyt powtarzalne.

Napisano
  • Autor

mały up, dodałem troche szczegółów, poprawiłem tekstury (uvw map, collapse i potem unwrapem popoprawiać).

budowa18postcg6.th.jpg

Napisano

Chyba tło nie zgrywa się ze światełem zucanym na budynki, budynki jasne, niebo ciemne