Napisano 27 Marzec 200816 l Witam wszystkich:) Pomimo niezbyt dużych umiejętności postanowiłem założyć własną teczkę. Mam nadzieję, że zmobilizuje mnie do częstszego rysowania, oraz, dzięki Waszej krytyce pomoże w rozwijaniu umiejętności. Nie mam jakichś zasobów prac, które mógłbym zaprezentować. Umieszczane przeze mnie rysunki będąc więc w miarę aktualne;) Początek: /wszystkie trzy z referki/ 1: 2: 3: Pozdrawiam i zachęcam do konstruktywnej krytyki ;) Edytowane 1 Październik 200816 l przez wojtas167 update
Napisano 28 Marzec 200816 l druga praca (ta japonka/chinka) była by całkiem niezła ale ma jeden mankament: Prawa strona ust jakoś tak dziwnie sie kończy, no i cień chyba trochę za mocny... ale ze mnie żaden ekspert :) 3 praca wydaje sie bardzo ładnie przeprowadzona na obraz... tzn bardzo plastycznie to wyszło tylko kolory jakieś mdłe. Pozdrawiam
Napisano 31 Marzec 200816 l No no- orientalna kolezanka bardzo sympatycznie zmalowana- moim zdaniem the best ale jakbys chcial ja kontynuowac to usta i nos do naprawy. Pozdro ;)
Napisano 3 Czerwiec 200816 l Autor Mały update: techniki tradycyjne:) niby-autoportret - z lustra. z referki: z natury: Edytowane 3 Czerwiec 200816 l przez wojtas167
Napisano 30 Lipiec 200816 l i to jeszcze tak bez fiutka xD Azjaci wychodzą Ci bardzo przyzwoicie :) rysuj więcej, wrzucaj więcej, będzie lepiej :D
Napisano 20 Wrzesień 200816 l Autor Taki WIP.. Macie jakieś propozycje, jak go ukierunkować, ewt zmienić? Dzięki z góry:) Edytowane 20 Wrzesień 200816 l przez wojtas167
Napisano 21 Wrzesień 200816 l nie wiem, co chcialbys osiagnac- czy postac ludzka, czy odchadzaca od proporcji ludzkich, bo jak narazie to wlasnie robisz...moze wesprzyj sie jakimis zdjeciami, zainspiruj sie czyms..zeby wszystko z bani rysowac to najpierw trzeba podzialac wzorujac sie na otoczeniu lub zdjeciach... w obecnej sytuacji postac ma za mala glowe w stosunku do calego ciala,za szeroka szyje jak na kobiete o tak chudych konczynach, zbyt wydluzone rece od ramion do łokci i byc moze powyciagane nogi .. ale jak napisalem na poczatku- nie wiem co chcesz osciagnac..takze opisuje jedynie to co widze w porownaniu do jakichs tam norm;) zajmij sie narazie samym pomyslem na ilustracje, ogolem sytuacji..a to moze zostaw jako jakis tam koncept jakiejs postaci..pozdro
Napisano 28 Wrzesień 200816 l no wlasnie to chcialem powiedziec, przesadziles tez z miesniami karku, ja bym dal abrdziej zdecydowane swiatlo, bo tutaj jest strasznie rozproszone i rownomierne.
Napisano 28 Wrzesień 200816 l Zamiast wynaturzać i tak spaprane proporcje i perspektywę lepiej najpierw zrób porządny szkic, a potem maluj.
Napisano 1 Październik 200816 l Autor tak miało być. jest chaotyczne, nieczytelne ale takie miało być speeddrawing, bo malarstwo to to nie jest:)