Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich:)

Pomimo niezbyt dużych umiejętności postanowiłem założyć własną teczkę. Mam nadzieję, że zmobilizuje mnie do częstszego rysowania, oraz, dzięki Waszej krytyce pomoże w rozwijaniu umiejętności.

Nie mam jakichś zasobów prac, które mógłbym zaprezentować. Umieszczane przeze mnie rysunki będąc więc w miarę aktualne;)

Początek: /wszystkie trzy z referki/

1:

face1ta6.jpg

2:

lilycopyip5.jpg

3:

untitlebartd1copyfc0.jpg

Pozdrawiam i zachęcam do konstruktywnej krytyki ;)

Edytowane przez wojtas167
update

• Odpowiedzi 19
  • Wyświetleń 2,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

druga praca (ta japonka/chinka) była by całkiem niezła ale ma jeden mankament:

Prawa strona ust jakoś tak dziwnie sie kończy, no i cień chyba trochę za mocny... ale ze mnie żaden ekspert :)

3 praca wydaje sie bardzo ładnie przeprowadzona na obraz... tzn bardzo plastycznie to wyszło tylko kolory jakieś mdłe.

Pozdrawiam

Napisano

No no- orientalna kolezanka bardzo sympatycznie zmalowana- moim zdaniem the best ale jakbys chcial ja kontynuowac to usta i nos do naprawy. Pozdro ;)

Napisano
  • Autor

Mały update: techniki tradycyjne:)

niby-autoportret - z lustra.

p102af6.jpg

z referki:

p101if7.jpg

p104yn4.jpg

z natury:

p103ik4.jpg

Napisano

i to jeszcze tak bez fiutka xD

Azjaci wychodzą Ci bardzo przyzwoicie :)

rysuj więcej, wrzucaj więcej, będzie lepiej :D

Napisano
  • Autor

Taki WIP.. Macie jakieś propozycje, jak go ukierunkować, ewt zmienić? Dzięki z góry:)

my.php?image=75429896fm6.jpg75429896fm6.jpg

Napisano

nie wiem, co chcialbys osiagnac- czy postac ludzka, czy odchadzaca od proporcji ludzkich, bo jak narazie to wlasnie robisz...moze wesprzyj sie jakimis zdjeciami, zainspiruj sie czyms..zeby wszystko z bani rysowac to najpierw trzeba podzialac wzorujac sie na otoczeniu lub zdjeciach...

w obecnej sytuacji postac ma za mala glowe w stosunku do calego ciala,za szeroka szyje jak na kobiete o tak chudych konczynach, zbyt wydluzone rece od ramion do łokci i byc moze powyciagane nogi .. ale jak napisalem na poczatku- nie wiem co chcesz osciagnac..takze opisuje jedynie to co widze w porownaniu do jakichs tam norm;)

zajmij sie narazie samym pomyslem na ilustracje, ogolem sytuacji..a to moze zostaw jako jakis tam koncept jakiejs postaci..pozdro

Napisano

no wlasnie to chcialem powiedziec, przesadziles tez z miesniami karku, ja bym dal abrdziej zdecydowane swiatlo, bo tutaj jest strasznie rozproszone i rownomierne.

Napisano

Zamiast wynaturzać i tak spaprane proporcje i perspektywę lepiej najpierw zrób porządny szkic, a potem maluj.

Napisano
  • Autor

tak miało być. jest chaotyczne, nieczytelne ale takie miało być speeddrawing, bo malarstwo to to nie jest:)

cepeknd4.jpg