Napisano 30 Marzec 200817 l Witam, Przyszedł mi do głowy pewien pomysł w ramach odstresowania się od pracy :) Kamienna brama, właściwie ruina jakieś skałki, trochę zieleni... dalej zobaczymy pierwsze dwa print screen'y:
Napisano 30 Marzec 200817 l hmmm... mam pytanie jesten nowy.. jest jakis modyfikator ktory "gniecie" czy sam modelujesz te skalki? :P moze denne pytanie... nie wiem... :P szykalem modyfikatorka ale nie znalazlem... moze nie umialem uzyc :P
Napisano 30 Marzec 200817 l Ladnie zaczoles. jest jakis modyfikator ktory "gniecie" Daniel1540 Chodzi ci ze nadaje nieregularnych ksztaltow??? Sproboj Noise'm
Napisano 30 Marzec 200817 l podoba mi sie bardzo fajnie to wyglada keep on working ... Czekam na apdejty !
Napisano 30 Marzec 200817 l Autor Kamienie to poly modeling + odrobine Noice'a oczywiscie. Narazie jeszcze nie "zrelaxowane" Mały update. Jedziemy ze skalistym zboczem...
Napisano 30 Marzec 200817 l fajnie tylko jest jeden zasadniczy błąd w konstrukcji tej bramy :) normalnie to by sie zawaliła :P ale niestety w Twoim 3d obowiązują widać inne prawa fizyki :PP p;patrz jak od tej wnęki na drzwi w tej kamiennej obudowie jak się schodzą te 2 łuki to to miejsce musi być pokryte całe przez cegłę, czy tram kamień :) chodzi o coś takiego że powiedzmy, że masz ten łuk |_/ \_| to między tymi skałami warstwie wyżej musi być cała powierzchnia, nie mogą w wyższej warstwie łączyć się tam kolejne cegły :) Myślę,że wiesz o co mi biega :) tzn wiesz, nie jest aż tak krytycznie, bo poniekąd by się trzymało, ale jakby firma budowlana coś takiego stawiała, to by se na tonie pozwoliła :P a ta zasada to istnieje już od niepamiętnych czasów, patrz np na piramidy :) jak są zaokrąglone wejścia :)
Napisano 30 Marzec 200817 l Autor Wiem, hehe ale zakladam, że bob budowniczy użył zaprawy i przymykam oko ;p
Napisano 30 Marzec 200817 l ano wiesz :) źle nie jest :) sam nie mam takich umiejętności na pewno jak Ty, to nie narzekam :PP
Napisano 30 Marzec 200817 l Przydałaby się jakaś ruina katedry, zamku lub grota do ktorej prowadzi brama... give me more;)
Napisano 31 Marzec 200817 l Sklepeinie bramy jakieś dziwne, ale ogólnie przyjemny widoczek się szykuje.
Napisano 31 Marzec 200817 l Fajnie to wygląda póki co. Czasem nie inspirowane takową ,,bramką" z gry Assassin's Creed ?? btw. komp Ci nie muli ? Bo tak się składa śmiesznie, że jakieś 3 dni temu sam robiłem z takich cegiełek domek, identyczną techniką (poly+noise+ms) i przy jakiejś 15 cegiełce komp już nie wyrabiał. Potem wpadłem na genialny pomysł skopiowania tych 15 cegiełek ale niestety komputer miał inne plany i max się wyłaczył.
Napisano 31 Marzec 200817 l fajne:) dodasz jakiegos evy generatora i bedzie najs bede obserwował QbisieQ- jak kopiujesz juz to do takich obiektow Hpoly uzywaj Vray proxy
Napisano 2 Kwiecień 200816 l Autor Dzięki za komentarze, już niedługo kolejny update. Nie mam problemów z kompem. W brew pozorom nie ma tam tak dużo poligonów. Pozdrawiam.
Napisano 2 Kwiecień 200816 l hmmmm taaa łapie to klimat średniowieczny :) ja proponuje za tą braą schody zawijane ciągnące się w nieskończoność, takie schody do nieba :D:D i będzie odlot
Napisano 3 Kwiecień 200816 l Autor Witam, Kolejny printscreen, nowe skały, jakieś zielska i podobne detale, skały jeszcze nie zmapowane... Niedługo pierwsze renderki.
Napisano 4 Kwiecień 200816 l Ladnie ladnie :) ujecie podobne do : http://features-temp.cgsociety.org/gallerycrits/4029/4029_1191501236_large.jpg Czekam na renderki :)
Napisano 10 Kwiecień 200816 l Autor Chwila ciszy i wracam: poniżej jeden z pierwszych renderów, oraz link do gotowizny. http://www.muhaho.prv.pl/p5.jpg pozdrawiam