Napisano 31 Marzec 200816 l Witam Może ktoś już odwiedził mojego WIPa, http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=48049&page=2 problem polega na złym materiale szyby, dlaczego to jest czarne to szkło?
Napisano 31 Marzec 200816 l A używasz vraymaterial? bo jak użyjesz normalnego raytrace, to będzie czarne.
Napisano 31 Marzec 200816 l Autor zwykły vrayowy material zmieniałem w materiale niemal wszystko, generalnie jednak zaczalem od tego ze reflection i refraction zrobiłem białe (ale tez probowałem kombinacji) difusse na czarny (ale tez biały ustawiałem) nawet exit color zmieniałem, i wlasnie teaz sobie uswiadomilem ze jedyne czego nie zmieniałem to IOR
Napisano 31 Marzec 200816 l Autor no nic to nie zmieniło, dalej jest ten sam problem, a jak Wy robicie szyby w takich projektach?
Napisano 31 Marzec 200816 l Pokaz ustawienia szkla, i enviromentu. Bo tak to mozna zgadywac jeszcze przez jakis czas.
Napisano 31 Marzec 200816 l Wygląda jak Refraction Override. tez bym na to stawial, ale bez ustawien to wrozenie z fusow :)
Napisano 20 Kwiecień 200816 l Wejdź w menu: Rendering>Enviroment>Background Color: zmień kolor z czarnego (domyślny w maxie od lat) na biały. Chodzi o background maxowy a nie vray'owy zaznaczam.
Napisano 20 Kwiecień 200816 l ewentualnie jest to szkło w multimateriale. jak tak to to zdetachuj do odzielnego obiektu i wtedy przypisz materiał