Napisano 3 Kwiecień 200817 l szukam programu w ktorym moze rozmawiac 6 osob polaczonych w lanie, testowalem juz ventrilo i teamspeak, ale w kazdym jest przynajmniej 2 sekundowe opuznienie. znacie jakies programy przeznaczone specjalnie do tego, albo dobrze sobie z tym radzace ? ps. nie musze chyba wspominac ze za kazda przydatna rade poleci rep ;)
Napisano 3 Kwiecień 200817 l Ja używam teamspeaka i nie mam opóźnień. Może poprostu źle skonfigurowałes team speaka?
Napisano 3 Kwiecień 200817 l Deha może mieć rację, zarówno co do TeamSpeaka i tych innych. Zobacz jakie tam są kodeki, być może masz ustawiony jakiś z dobrą jakością ale słabą kompresją i dlatego takie opóźnienia są. Do gry w sieci w wirtualnym szwadronie (nie na LANie) używamy Ventrilo i specjalnych opóźnień nie ma, a czasami bywa po 10 osób, ostatnio było 30 i działało bez zarzutu. P.S Nie wiem jak w TeamSpeaku, ale w Ventrilo kodek jest ustalany przez serwer, więc ważne żeby właśnie na nim dać ten prawidłowy.
Napisano 3 Kwiecień 200817 l Kiedys bawiłem sie tym....nie wiem czy i jak to działa dzisiaj..moze lepiej http://en.wikipedia.org/wiki/Paltalk