Napisano 11 Kwiecień 200816 l Witam, poszukuje w Warszawie miejsca, gdzie plotują 3d, mam do zrobienia makiete, całość rysowana i modelowana w Autocadzie. Pozdrawiam b
Napisano 11 Kwiecień 200816 l wow, niezła zabawka i możliwości... ile takie coś kosztuje??? znaczy powiedzmy jakiś prosty modeli?? ktoś takie coś zamawiał???
Napisano 11 Kwiecień 200816 l Autor Właśnie tam dzwoniłem, jak dostane wycene to dam wam znac, jaki i co.
Napisano 11 Kwiecień 200816 l tez jestem ciekaw, jeżeli ktoś ma informacje na temat cen to byłbym wdzięczny. ---------- dzięki Levus za linka ;
Napisano 11 Kwiecień 200816 l Też ciekawym... Dla porównania Ci tutaj: http://www.3dprintingmadeeasy.com/ biorą 15$ lub 25$ za cal sześcienny w zależności od materiału z którego się drukuje. Więc dość sporo jak na razie. Swoją drogą fajna zabawka taki majstersztyk.
Napisano 11 Kwiecień 200816 l to chyba trzeba będzie poczekać.... przyznaje że fajna zabawka na przyszłość... :)
Napisano 17 Kwiecień 200816 l Witam, koszt wydruku na maszynie ZCorp Z510, nie zależy tylko od objętości modelu. Jest pare innych parametrów, takich jak: stosunek powierzchni do objętości (im wyższy, tym większe ryzyko uszkodzenia modelu przed utwardzeniem), kształt modelu, ilość zużytego spoiwa kolorowego lub bezbarwnego (tzw. binder, który jest jednocześnie nośnikiem koloru) i wynikające z tego zużycie głowic drukujących, zużycie płynu czyszczącego głowice, czas wydruku, opcja utwardzenia. Dlatego konkretną ofertę podaje raczej na podstawie dostarczonego pliku i kalkulacji oprogramowania drukarki. Orientacyjnie mogę powiedzieć, że wydruk modelu domu jednorodzinnego mieszczącego się w wym. 35x25x20cm w kolorze, bez kondygnacji ("skorupa zewnętrzna") to około 2500 zł netto lub około 4000 zł netto w kolorze z podziałem np. na 2 piętra i ścianami wewnętrznymi. Wydruk bezbarwny, w kolorze proszku, zbliżonym do białego jest tańszy o około 1/5. Minimum to około 200zł (np. jeden model o wym.5x5x7cm pusty w środku, ściany ok 3mm) i im większy wydruk tym cena jednostkowa za objętość jest niższa, np. 30 ww. modeli to koszt około 2000zł. Muszę wspomnieć również o kosztach poprawy plików nie zaprojektowanych z myślą o wydruku 3D lub błędów powstałych przy konwersji na stl, vrml lub 3ds. Z reguły wynoszą one od 50 do 500zł. Pozdrawiam Tomasz Płuciennik http://www.express3d.pl
Napisano 20 Kwiecień 200816 l moim zdaniem efekt bardzo nieciekawy jeszcze :] o wiele lepszy efekt i mozliwosci to recznie robic.