Pit3r Napisano 11 Listopad 2002 Napisano 11 Listopad 2002 Czolem ... tak sobie ostatnio przegladalem to forum i pomyslalem ze sam cos zrobie .. oczywiscie nie wiem czy zdarze to skonczyc oraz jaki bedzie effekt koncowy ale co mi tam ...nie rysuje nie maluje ... robie to z pamieci badz rysunkow znalezionych w sieci ... ponizej wczorajsze 6 godzin siedzenia ... oczywiscie jeszcze jest masa szczegolow do dodania :) ... a tu siatka ... :P [Edited on 20-2-2003 by Pit3r]
Scatmax Napisano 11 Listopad 2002 Napisano 11 Listopad 2002 Niezly modeling.Wlosy i taka glowa wystajaca zpaza naramiennikow kojazy mi sie z dwiema pracami Pascala Blanche(http://www.3dluvr.com/pascalb/)takim piratem ktorego robil na cgchallange i taka czaszka.Trzymaj tak dalej niezly klimat.
Pit3r Napisano 11 Listopad 2002 Autor Napisano 11 Listopad 2002 maly updejcik ... na rusz poszly wnetrznosci bota.. zreszta nie wiem po co to robilem bo i tak tego nie bedzie widac zbytnio, ale co mi tam :D... [Edited on 20-2-2003 by Pit3r]
biglebowsky Napisano 12 Listopad 2002 Napisano 12 Listopad 2002 Nie widze specjalnych podobienstw do Blanche. Wyglada naprawde bardzo interesujaco i fajnie, jestem ciekawy co bedzie dalej. jesli mozna sie czegos czepiac to glowy, ale wlosy sa swietne.
Tesaurus Napisano 12 Listopad 2002 Napisano 12 Listopad 2002 Zastanawiam sie jak twoj bot rusza glowa, ma strasznie ograniczone ruchy, chyba musi ruchy glowy nadrabiac calym cialem ?! :)
Pit3r Napisano 12 Listopad 2002 Autor Napisano 12 Listopad 2002 :) w somie fakt ... ale to roboty, moze maja wszedzie kamerki hyhy? a glowa tylko dla sciemki ? :) ...przeciez nie wszystko musi byc takie jak czlowiek :) ... zrobie cos z tym. A moze w pasie zrobic jakis obrotowy mechanizm ??? ..anyway thx for comments ... :P
utek Napisano 12 Listopad 2002 Napisano 12 Listopad 2002 Go Pit3r :) ladniutki modelik, ladniutki :) tak trzymaj ;)
Pit3r Napisano 12 Listopad 2002 Autor Napisano 12 Listopad 2002 hehe utek :) a skad Ciebie tu przywialo ? ;P moze tym razem cos skoncze robic...zobaczymy ... dzieki i nerka
rayge Napisano 12 Listopad 2002 Napisano 12 Listopad 2002 pascal inside.. :) przyjrzyj sie arcanusowi III jest tam troche z tego co robisz. czerp ..
Bacry Napisano 12 Listopad 2002 Napisano 12 Listopad 2002 Najbardziej to mi siŕ bŕdzie podoba│o jak te ca│e wnŕtrznoÂci zamkniesz z drugiej stronu i nic widaŠ nie bŕdzie:)
Tesaurus Napisano 12 Listopad 2002 Napisano 12 Listopad 2002 Originally posted by Pit3r :) w somie fakt ... ale to roboty, moze maja wszedzie kamerki hyhy? a glowa tylko dla sciemki ? :) ...przeciez nie wszystko musi byc takie jak czlowiek :) ... zrobie cos z tym. A moze w pasie zrobic jakis obrotowy mechanizm ??? ..anyway thx for comments ... :P Z tymi kamerami masz racje. Mysle, ze Briareos mial co podobnego. Takie kamerki na wysiegnikach dzieki ktorym moze wygladac z zza rogu ? Jesli jednak postac ma wykonywac dynamiczne, szybkie ruchy calym tulowiem, powinna miec stabilne \"Podwozie\" :)
Pit3r Napisano 12 Listopad 2002 Autor Napisano 12 Listopad 2002 kolejne szczegoliki z serii \"must do\" :)))) ... nie denerwujcie sie ze pakuje tyle renderow Prawdopodobnie jutro biore sie za konczyne gorna (czyt. reke) :D pozdro moze jakies sugestie ??? co dorobic ? itp ... wszystkie mile widziane :) [Edited on 20-2-2003 by Pit3r]
utek Napisano 12 Listopad 2002 Napisano 12 Listopad 2002 hm... Pitaaa.. a gdybys nierobil tego botka na kolkach, ani na zadnych konczynach, tylko taki jakis napd antygrawitacyjny? +duzo jakichs chwytakow, czolkow itp itd? :) moglby calkiem ladnie wygladac ;) aa.. i to oczko jedno zrob takie zacpane (hyhhyhyhy)
Pit3r Napisano 12 Listopad 2002 Autor Napisano 12 Listopad 2002 :) hehe .. wlasnie sam nie wiem na co sie zdecyduje ( o latajacym czyms tez myslalem) ale to zalezy co mi sie bardziej spodoba .. poki co docelowo chce stworzyc humaidalno podobna postac ... kto wie ..m moze potem przerobie to na jakiegos latajacego gada jak mi sie pierwsza wersja nie spododa :) .. albo jakis transformers :D ... eee ide robic ..
Crash Napisano 12 Listopad 2002 Napisano 12 Listopad 2002 cze Piter pitoku :D Co ty tutaj robisz, widze ze nawet po komentach sie ut przejechal :). Very najs nie mam wlasciwie zastrzezen, wpakujemy ta kupe stali do mojego czolgu i bedzie git :P
Pit3r Napisano 12 Listopad 2002 Autor Napisano 12 Listopad 2002 hehe :) albo na czlog zamiast wiezyczki :D, loozik... teraz bede mial troche do myslenia jak zrobic w miare przyzwoite polaczenia stawow ... ;)
Gość User190 Napisano 12 Listopad 2002 Napisano 12 Listopad 2002 Widzŕ, ┐e ostatnio znowu sporo przegapi│em a tu kolejny faworyt wysuwa siŕ na mˇj zawŕ┐ony widnokr▒g. Model jest po prostu boski... zazdroszczŕ, szczerze zazdroszczŕ pomys│u i wykonania, zawsze chcia│em zrobiŠ co w tym klimacie, a ty trafi│e idealnie w mˇj gust... jak dla mnie to ju┐ wygra│eÂ, tylko nie spieprz tego miernymi teksturkami... Stawiam na Ciebie i jeszcze na 2 inne osoby... ty jednak masz eXXXtra pomys│. Swoj▒ drog▒ mˇg│by go sko˝czyŠ jako jakiego lataj▒cego humanoida z wielk▒ liczb▒ macek i ruchomych ostrzy wystaj▒cych z jego cia│a... taki extremalny cyberpunk, co ty na to?
Pit3r Napisano 12 Listopad 2002 Autor Napisano 12 Listopad 2002 Dzieki M@Ti, jezeli chodzi o macki itp rzeczy (cyberpunkowe) to moze zrobie przy jego pojezdzie, jak zdarze oczywiscie, jedno chce zrobic na 100%. Mianowicie polaczyc troche miesni ze stala, ale zobacze rowniez jak i to wyjdzie. Co do textur to sie jeszcze zobaczy na co sie zdecyduje, najpierw trzeba skonczyc model :D Ponizej boxout konczyn, jezeli chodzi o proporcje to jeszcze sie to poprawi, chcialem tylko pokazac co mniej wiecej chce uzyskac... [Edited on 20-2-2003 by Pit3r]
Bacry Napisano 14 Listopad 2002 Napisano 14 Listopad 2002 Ładnie to wszystko wygl±d. Całkiem przyjemnie. Mam tylko nadzieję, że nie zepsujesz tego bota jakim¶ lamerskim tełkiem;) Powalony na łopatki Bacry
Pit3r Napisano 14 Listopad 2002 Autor Napisano 14 Listopad 2002 no tez mam taka nadzieje, ale poki co chce to skonczyc, a nie wiem jak to bedzie bo czasu zaczelo dramatycznie brakowac. Tlem bede sie potem martwil :) .. pozdrawiam i dzieki za komentarze ...
Pit3r Napisano 15 Listopad 2002 Autor Napisano 15 Listopad 2002 ok .. malu updejcik .. nie bylo zbytnio czasu bo jutro czeka mnie kolos z matmy, a nie za bardzo za tym przepadam .. po weekendzie nogi powinny byc dopracowane bo teraz tak troche skromnie z nimi (zastanawiam sie zreszta czy ich nie zrobic od nowa, bo cos mi sie w nich nie podoba) ... aaa .. proporcje troche zostaly zmienione na korzysc troche dluzszych nog, i krotszych rak, w ktorej bedzie trzymal wielkiego jak k... mac guna :D .... pozdro [Edited on 20-2-2003 by Pit3r]
Nezz Napisano 16 Listopad 2002 Napisano 16 Listopad 2002 HA! swietny model.. i ma klimacik ;P pozdrawiam
Pit3r Napisano 17 Listopad 2002 Autor Napisano 17 Listopad 2002 Stopy ... :) .. [ [Edited on 20-2-2003 by Pit3r]
Gość Indorek Napisano 17 Listopad 2002 Napisano 17 Listopad 2002 stopy są zniewalające he ;) super postać
WasylSzujski Napisano 17 Listopad 2002 Napisano 17 Listopad 2002 powiem ci tak nie zmieniaj nog ale zmien stopy jak dla mnie sa za duze. mi sie bardziej widza takie dwa palce z przodu i jeden duzy z tylu taki MECH oldschool-owy a co do reszty no dobre w ©H......ektary :)
bartonfink Napisano 18 Listopad 2002 Napisano 18 Listopad 2002 Model i pomysl ql ale te stopy naprawde raza az psuja pracke :/
Pit3r Napisano 18 Listopad 2002 Autor Napisano 18 Listopad 2002 ok dzieki :), wlasnie tez mi sie tak wydawalo ale jak wiecej osob o tym mowi to znaczy ze naprawde sa za duze :D, pozdrawiam i ide meczyc stopy hyhy ..
Gość User190 Napisano 19 Listopad 2002 Napisano 19 Listopad 2002 Ale nie zmniejszaj ich całkiem, jak dla mnie to sa miodzio, ale tylko troszeczkę nie proporcjkonalne!
Tesaurus Napisano 20 Listopad 2002 Napisano 20 Listopad 2002 Podobal mi sie twoj projekt... ale teraz dostal w leb tymi stopami. Sa za duze, za ciezkie, palce odpadaja (na moj gust) . Rozumiem ze nieskonczone dlatego takie oble... Czekam na nastepny update :)
Bacry Napisano 20 Listopad 2002 Napisano 20 Listopad 2002 Nogi muszą być albo szerzej rozstawione albo mniejsze inaczej będzie się o nie potykał:)
Pit3r Napisano 21 Listopad 2002 Autor Napisano 21 Listopad 2002 :D wiem Tesaurus .. wiem Bacry, postanowilem je zmienic (jeszcze nie wiem czy na pewno) bardziej drastycznie, jezeli nie calkowicie. Ale poki co musi to poczekac .. w sobote znowu mam kolosa z maty, ale potem ruszam z tym z kopyta... nerka i pozdro
Pit3r Napisano 21 Listopad 2002 Autor Napisano 21 Listopad 2002 Dobra kurna .. bo sie zacialem przy tych stopach, czas ruszyc z kopyta bo sie na nic nie wyrobie, a tu jeszcze tyle tego do zrobienia :mad: ponizej chyba ostateczna wersja foot\'of, mysle ze sa oki, ale co ja tam moge wiedziec :) ... pozdro [Edited on 20-2-2003 by Pit3r]
WasylSzujski Napisano 21 Listopad 2002 Napisano 21 Listopad 2002 OTOZ TO sliczny te nogi !!! dajesz dalej
Gość User190 Napisano 22 Listopad 2002 Napisano 22 Listopad 2002 Go, go, go, go, go! Jesteśmy z tobą... pracuj, pracuj :-)
Pit3r Napisano 29 Grudzień 2002 Autor Napisano 29 Grudzień 2002 i w koncu cos dorobilem .. jakkolwiek nie ludze sie ze to skoncze ... to przynajmniej scenke pokaze jak by miala wygladac (bez textur bo czasu nie ma) .. opoznienie spowodowane :) jak zwykle rzeczami ktore trzeba bylo zrobic :/ ... no ale coz... poza tym mam problemik z maxem, ciagle przy renderowaniu tego sie wywala na pysk .. i tak sie ciesze ze narazie to sie rendernelo .. ponizej to cos ... jeszcze tylko guna i otoczenie i mysle ze zakoncze zabawe na tym etapie .. aaa i nie pijcie na sylwestra za \"duzo\" :D nerka [Edited on 20-2-2003 by Pit3r]
SCORPI Napisano 29 Grudzień 2002 Napisano 29 Grudzień 2002 NO no no... ładnie... konkuręcja nie zła :) ciesze się, że wreszcie jakieś pracki ruszyły... kulcze pośpieście się...
Bremen Napisano 29 Grudzień 2002 Napisano 29 Grudzień 2002 OSZ KURNA TO JEST WYJEBISTE :D:D...patrzac na postac to sie nie dziwie ze wywala...chyba ta postac dosc skomplikowana co ? :D:D
Pit3r Napisano 29 Grudzień 2002 Autor Napisano 29 Grudzień 2002 :) w sumie to nie tak strasznie skomplikowana ale sam nie wiem co juz sie dzieje ... ma kolo 350000 face\'ow ...wydaje mi sie ze jakis obiekt musi byc zrypany ... ale nie ma czasu na to zeby go szukac :/
SCORPI Napisano 29 Grudzień 2002 Napisano 29 Grudzień 2002 350000 to faktycznie mało... moje ma 2.436.488, ale większość wyświetlam jako box... a, i ten twój bot ma śliczną główke, spox, ładnie to zrobiłeś
Pit3r Napisano 30 Grudzień 2002 Autor Napisano 30 Grudzień 2002 pora na pukawke :) ... ponizej .. jeszcze troche dorobic szczegolow i powinna byc ok .. pozdro [Edited on 20-2-2003 by Pit3r]
Pit3r Napisano 31 Grudzień 2002 Autor Napisano 31 Grudzień 2002 :) a takie male pytanko .. kiedy wogole jest koniec bitwy ? ...
SCORPI Napisano 31 Grudzień 2002 Napisano 31 Grudzień 2002 wogule to tak ogólnie 3 stycznień :D tak na stronie max3d pisze....
Pit3r Napisano 1 Styczeń 2003 Autor Napisano 1 Styczeń 2003 no chyba juz koniec guna ... jak sie wogole na to zapatrujecie ? ... aaa :) i nie ma spustu bo zamierzam go podlaczyc do cyborga za pomaca przeroznych kabelkow itp dupereli ... pozdro [Edited on 20-2-2003 by Pit3r]
Bremen Napisano 1 Styczeń 2003 Napisano 1 Styczeń 2003 zajebioza !!!! Jak na moj gust masz fenomenalne wyczucie gdzie co i jaki szczegolik dodac. Naprawde pracka bomba nic dodac nic ujac...tylko zebys jej nie zjechal teksturkami :D:D
Pit3r Napisano 3 Styczeń 2003 Autor Napisano 3 Styczeń 2003 no to koniec bitwy :) sie nie wyrobilem jak zwykle .. jednak bede dalej cos przy tym robil .. przeniose jednak watek do WIP\'a ... tyle ... ide sie pakowac :) bo czas wyjechac na jakies wakacje :cool: ... pozdro i dzieki wszystkim za komentarze ...
Pit3r Napisano 3 Styczeń 2003 Autor Napisano 3 Styczeń 2003 aaa i jeszcze jak zdarze przed wyjazdem to przed wieczorem podesle rendera jakiegos niby \"koncowego\" :D
boms Napisano 12 Styczeń 2003 Napisano 12 Styczeń 2003 dla mnie bomba... nawet bez tekstur jest wyczesane! :o szczegolnie podobaja mi sie dredy i twarz + cala reszta... polaczenie super... :cool: pozdroofki
Rekomendowane odpowiedzi