Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Robię akurat kilka modeli do GE i byłem zmuszony zrobić dzisiaj update'a do nowej wersji i powiem, że wygląda to naprawdę świetnie. Jeszcze jakby były real time shadowsy to by było pięknie :D

Napisano
  • Autor

No tak myślałem, że kilka osób z forum pracuje nad modelami. Ale może możecie w takim razie zdradzić, które miasta i jakie obiekty pojawią się niedługo? (jeśli to nie tajemnica).

Napisano

ekhmmmm...

Mam nadzieje, ze mi wolno :P

Siedziba developera

http://sketchup.google.com/3dwarehouse/details?mid=cbed00015810b658b086d3ec8689a47

I budynek PKOL-u (jeszcze nie zaakceptowany i nie wrzucony do kolekcji)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/fa622f1a7ca236f8.html

Właśnie, nie wiecie jak kopnąć google w dupę, żeby szybciej wrzucili do Google Earth modele? Bo sie zleceniodawca pieni, ze nie ma jeszcze tych modeli w GE

Napisano

heh a ogolnie moze ktos moglby opisac jak to dziala w praktyce tzn, robimy budynki w sketchu i co nakladamy tam materialy, pozniej do google map i jest ?:)

pozdrawiam

Napisano

robimy budynek np. w 3dmax (do 500tris), nakładamy tex w .tga 512*512 px, wysyłamy do zlecenidawcy, dostajemy 50poprawek, wysyłamy jeszcze raz, dostajemy 10 poprawek, wysyłamy jeszcze raz i może będzie zaakceptowane :p przynajmniej jak ja robiłem to tak to w skrócie wyglądało

Napisano

tia, chyba to 3D to jest nic w porównaniu ze zdjęciami w Los Angeles. Całe miasto jest ofotografowane fotkami 360 stopnii co pare metrów. Nie mam zielonego pojęcia ile to mogło kosztować i zająć czasu. Zauważyłem, że u dołu ekranu widać kawałek czerwonego auta na wielu z tych fotek i domyślam się, że to z niego było robione. Ale respekt dla tego co to zrobił!!!

Napisano

głupie pytanie:) - te modele robicie za kase? ostatnio robiłem kilka budynków w 3d we wrocławiu i chetnie zrobiłbym je do GE - choćby dla samej satysfakcji. Gdzie, jak, do kogo trzeba sie zgłosić?

Napisano

scirocco - ja np. dostałem zlecenie od studia graficznego, które wcześniej robiło wizki dla developera, który chciał, żeby mu odwzorować budynki w GE (mam nadzieje, że zrozumiałe) :P

Trzeba by gadać z developerem, ew. se studiem, czy by nie chcieli mieć domków w Google Earth (za drobną opłatą ofkoz) Zdaje mi się, że większość budynków jest tam wsadzonych for fun, za free.