Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Może kogos zainteresuje, że można ściągnąć za darmo 5 tutoriali (modeling, rendering, rendering concepts, animation, simulation)do XSI dodawanych kiedys do aplikacji w wersji 4. Nie są nowe ale jesli ktoś chce zacząć uzywac XSI to lepiej trafic nie mógł.

Kiedys było dostepne pod vast.ws ale jakos sie tam dostac nie można.

http://www.xsibase.com/forum/index.php?board=29;action=display;threadid=33369;start=15

• Odpowiedzi 20
  • Wyświetleń 3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

OMG, sciagnolem to wczoraj, mialem czas obaczyc tylko kawalek, ale jest super. Wreszcie ktos tlumaczy koncepty od podstaw, poprzez przyklady a konczac na tabelce porownawczej roznych metod (to bylo odnosnie Final Gather). Jesli reszta tutkow trzyma taki poziom to uwazam ten material za bezcenny. Moze uda mi sie w koncu wgryzc w XSI jak tylko czas pozwoli.

Napisano

a te strone znacie? http://community.softimage.com/

tam tez jest masa tutkow fajnych i te z vast.ws tez zdaje sie tam sa

dzial Training

Napisano

Ostatni plik waży 904 gb?:D Dzieki wielkie, akurat zassałem wczoraj trajala XSI i videotutki sprawdzają sie wysmienicie jako wprowadzenie.

Napisano

SSn4k3 skopiowałem z forum i nie patrzyłem co i jak:P ważne że działa:D

Napisano

Że tak tylko z ciekawości zapytam zanim zassam. Czy te tutki są in Eanglish or not ?

Napisano

Fakt - całość stoi na bardzo wysokim poziomie, od podstaw i odrobiny teorii po bardziej zaawansowane przykłady

Napisano

Obejrzalem czesc o animacji i zmienilem zdanie.

Z pewnoscia nie jest to dla poczatkujacych. Tylko dlatego, ze mialem doswiadczenie z innych softow mniej wiecej nadarzalem, chociaz tylko do pewnego momentu.

Koles opowiada tam w zupelnie nieprzymyslany, chaotyczny sposob, wylewa losowe mysli, ktore mu przychodza rownie losowo do glowy.

Generalnie wyglada to tak, jakby ktos go oderwal od pracy, posadzil przy mikrofonie i kazal poopowiadac troche o XSI. Bez ladu i skladu, zero tlumaczenia.

Nie polecam.

Napisano

Oglądam teraz w całości, i z tego co na razie zaobaczyłem wnioski takie: modeling - bardzo fajnie, rendering (render tree) - bardzo chaotycznie, ale da sie wyłapać ciekawe informacje), potem (od lights) już lepiej. Reszty nie oglądałem jeszcze.