Napisano 29 Styczeń 200421 l Wiec bedzie to a nawet juz jest boxsterek ze stajni porsche duzo juz nie zostalo ale za to, to czego najbardziej ja nie lubie modelowac a jest to wnetrze. Dodam ze wszystko jast jest robione w softimage|XSI 1. 2. 3.i jeszcze z hardtopem
Napisano 29 Styczeń 200421 l no musze przyznac ze swietna robota, nie wiem do czego sie mozna przyczepic :)
Napisano 29 Styczeń 200421 l co tu dużo pisać... świetny model :) nie ma się za bardzo do czego doczepić, tak trzymaj :D czekam na updaty [piwo] P.S. fajne felgi na trzecim obrazku ;) P.S.2. tak w ogóle to ja już ten model widziałem wcześniej :P:) EDIT Beeper, no żeby cie... musiałeś być pierwszy ?? :P:P:D:D;)
Napisano 29 Styczeń 200421 l A ja bym prosił o siatke, bo wydaje mi się, że na zderzaku przednim pod światłem coś jest troszke nierowno. Takie płaskie tam jest, można zauważyć na 3 obrazku. Ale poza tym - bardzo dobrze. Czekam na materiałki.
Napisano 29 Styczeń 200421 l Loozak - heheh ktos musiał byc :P to forum jest za małe dla nas dwoch... :P zartuje :D
Napisano 30 Styczeń 200421 l Autor hym masz racje kozioo smiesznie tam pada cien. ale powinno byc dobrze. a na shadery to jeszcze nie czas chociaz jestem ciekaw czy uda mi sie wogole jakis wmiare dobre stworzyc hymmmm zobaczymy w przyszlosci :)
Napisano 30 Styczeń 200421 l Jak dla mnie bomba, daj jakies fajne teksturki jeszcze. A co do felg, to mnie podobaja sie te pierwsze. Ale to tylko moje zdanie.
Napisano 30 Styczeń 200421 l te łączenie bez kitu jest skopane :( musisz je poprawić !! i wtedy model będzie pierwsza klasa :)
Napisano 30 Styczeń 200421 l model fajny a co do lanczenia to wydaje mi się że jeszcze nie zdąrzyłeś fixnąć tego. 3 maj się! k33p w0rk1n\'
Napisano 30 Styczeń 200421 l ehh, przecież łączenie to nie bug, zawsze auto robi się z dwóch połówek a łączy je na końcu :|
Napisano 30 Styczeń 200421 l Albo te połówki są idealnie dopasowane, albo są łączone po meshsmoothcie. Bzyku powiedz ze to 1 opcja:] Bo jeśli nie, to będziesz miał duuuuuzy problem zeby to naprawić... PS: Jakby można to prosze o siatke lowpoly, moze na niej bedzie widać dlaczego jest taki cien tam pod swiatlem
Napisano 30 Styczeń 200421 l Autor To laczenie to poprostu nie zmargowane polowki przecierz nie bede ciagle ok 30 elementow laczyc bo poco narazie. Kozioo lowpoly mozesz zobaczyc to te linie bardziej czarne od pozostalych. A felgi raczej zmienie bo te sa tylko do testow ale jakies bede musial wymyslec albo ze strony oz-ta jakies wypatrzec bo moim zdaniem te pierwsze to raczej do rajdowki jakiejs pasuja :)
Napisano 30 Styczeń 200421 l Autor dobra a tu jeszcze lowpoly chociaz robie go wiekszosci czasu w subD wiec rzadko to widuje 1. 2.
Napisano 30 Styczeń 200421 l Ogólnie świetnie, tylko jak na mój gust, to coś przód nie pasuje...... POzdrowienia
Napisano 30 Styczeń 200421 l lubie takie niespodziankowyjebki :D :D, nie wiadomo jak, gdzie i kiedy i srruuuu tak model :D model bardzo ladny :). Pozdro
Napisano 30 Styczeń 200421 l Myśle że to zagięcie spowodowała ta krawędź, którą zaznaczyłem na niebiesko. Może sprobuj ją przesunąć tak jak to zaznaczyłem na zielono i zobacz jak wyjdzie. Nic nie obiecuje, ale warto sprobować bo to chyba jedyne niedociągniecie, ktore widze na ten moment:]
Napisano 31 Styczeń 200421 l Autor Tu jeszcze cos z wnetrza boxsterka A kozioo miales racje troszke bylo krzywo dzieki teraz jest tak:
Napisano 31 Styczeń 200421 l Originally posted by Loozack no teraz jest ultra super mega full wypas :D;) [piwo] Hehe, byłoby, gdyby to nie było porshe:] Mam jakiś uraz do tej marki aut:] Czekam na materiały, bo modelling jest juz chyba zakończony.
Napisano 31 Styczeń 200421 l nom, masz racje... jakby ktoś mi takiego chciał za darmo wcisnąć to bym jeszcze psami poszczuł :>
Napisano 31 Styczeń 200421 l Autor Moze to kwestia gustu ale porsche ma swój styl jedyny w swoim rodzaju wszedzie rozpoznasz porsche a inne firmy tego pokroju co Po.... to ciagle cos dziwnego probuja stworzyc a 911 kultowy samochód z kultowymi silnikami typu boxer (najczesciej chlodzone powietrzem) dopiero teraz chyba carrera ma V ale nie jestem pewien czy napewno
Napisano 1 Luty 200421 l Originally posted by kozioo Originally posted by Loozack no teraz jest ultra super mega full wypas :D;) [piwo] Hehe, byłoby, gdyby to nie było porshe:] Mam jakiś uraz do tej marki aut:] Czekam na materiały, bo modelling jest juz chyba zakończony. zgadzam sie, kwestia techniczna jest wporzadku, tylko ze to ciagle jest porshe ;)
Napisano 1 Luty 200421 l Nazekalem na WIPy samochodow ale musze powiedziec ze ten jest poprostu niesamowicie piekny :D. Normalnie super extra bajer i jako ze sie nie znam to nic nie mowie :D. Czekam tylko na ostateczny efekt zycze powodzenia :)
Napisano 1 Luty 200421 l Jw.! Nie lubię aut jako czystych modeli --> bez tła, klimatu DNO. Ale to jest PIĘKNE --> do tego mam nadzieję, że nie pozostaniesz przy nudnym surowym modelu :)
Napisano 1 Luty 200421 l Autor Co do renderingu to powiem ci Christian ze to zalezy od tego czy uda mi sie rozpracowac pass-y i Fx-tree w XSI bo chcial bym go wkomponowac w zdjecie ale nad tym popracuje bo raczej jestem swiezy w xsi i tu moze byc problem. Tu daje kierownice jaka bedzie chociaz chyba bede musial zmniejszys subdivision-a bo troszke za duzo ma poligonow ok 12 k teraz. A porsche jest bedzie i mam byc. Spoko nastepne tez bedzie porsche tyle ze 911 gt2 road version poprostu pelen wypas :)
Napisano 1 Luty 200421 l Ekhm, chyba przesiądę się an XSI.. qrczak.. niesamowity modeling.. no dobra - nie przesiądę sie , w moim przypadku to by i tak nic nie dało :-)
Napisano 1 Luty 200421 l Autor beeper powiem ci ze rzadko korzystam z tutoriali, a tym bardziej tych na temat modelowania poprostu sa one najczesciej troszke dziwne no ale niewazne ale jak mial bym polecic jakis to polecil bym ten: Modelowanie mustanga Jest on do LW ale tu i tak chodzi o poligony jedyna różnica to narzedzia jakie tam są wykorzystywane. a to malu update wnetrza a dokladniej deska rozdzielcza, jeszcze nie dokonczona ale duzo juz nie zostalo. A dzieki za komentarze
Napisano 1 Luty 200421 l piękne, po prostu piękne :) a te \"siatkowe\" obrazki sprawiają, że to wszystko wygląda bardzo technicznie, co dodatkowo dodaje smaczku :D trzymaj się [piwo]
Napisano 2 Luty 200421 l moglbys mi powiedziec jak sie ustawia blue printy w XSI ? :) od poczatku do konca :) bo rootoscopy ustawia mi rzuty, tylko pozostaje bez zmian w stosunku do obiektow.
Napisano 3 Luty 200421 l Autor Takie male renderki dla sprawdzenia jak wyglada nowe wnetrze: 1. 2. A jesli chodzi beeper o blueprinty w XSI to ja raczej uzywam zwyklych gridow zamiast rotoscopy czy jak to sie nazywa, miej problemow robie sobie tylko osobna warstwe i wylaczam i wlaczam kiedy potrzebuje.
Napisano 3 Luty 200421 l Wnetrze pomyslnie przeszlo testy sprawnosciowe!! a tak powaznie.. Super to wyglada. Odwaliles kawal dobrej Roboty przez duze R! Gratuluje! czekam na update, bo podoba mi sie bardzo... POWODZENIA!!
Napisano 3 Luty 200421 l czego by sie tu czepić, czego by się tu czepić... [hmmm] no nie ma czego :D trzym się [piwo]
Napisano 3 Luty 200421 l Loozack - jest czego!! To porsche:] A tak na serio to świetny model. Nie moge się materiałów doczekać. A i jeszcze chyba wycieraczek nie dorobiłeś.
Napisano 3 Luty 200421 l Autor Bo samochody za ok.160000zł raczej nie posiadaja dzwigienek bo by to bylo troszke smieszne ma tylko po stronie kierowcy w tak jak by pada z przelacznikiem dla lusterka lewego i prawego i to wszystko a wyglada to tak:
Napisano 3 Luty 200421 l Praca jak narazie bardzo udana, choć jakoś nie pasuje mi maska a dokładniej wypukłość świateł. Ale tak pozatym model jak najbardziej si :D
Napisano 3 Luty 200421 l Autor dobra to z wnetrza zostalo mi chyba jedynie poprawic siedzenia i zrobic obicia i drzwi no i pare szczegolow. A co do wypuklosci lamp to troszke nie rozumiem??
Napisano 3 Luty 200421 l boski Bzyku ;) jak ci się uda to zmniejsz trochę kanciastość klamki :) [piwo]
Napisano 4 Luty 200421 l Autor kolejny update wraz z obiciem drzwi. A co do klamki to raczej nie bede tego zmienial chyba ze najwyzej dam subdivision-a o jedno oczko wyzej.