Napisano 8 Maj 200816 l witam potrzebuje malem pomocy... mam przygotowac projekt o mojej pracy w przyszlosic i musze powiedziec cos na temat korzysci w tej pracy... ma ktos jakis pomysl?
Napisano 8 Maj 200816 l Ale chodzi Ci o designera, czy grafika? Concept design czy może level design? Określiłbyś o co dokładnie Ci chodzi, bo jest wiele stanowisk i różnie się na nich pracuje...
Napisano 8 Maj 200816 l Pewnie o game disajnera po prostu, kolesia który chodzi w kółko po biurze, gada głupoty i dezorganizuje pracę reszty ekipy:p A to poważnie, temat pracy, "jakie korzyści mamy", jest durny. Jakie korzyści mamy z uprawiania danego zawodu, takie same jak z każdego innego, jak się zawód lubi to spełnianie własnych oczekiwań życiowych, autorozwój i zadowolonie z pracy. A oprócz tego hajs. Jak się nie lubi tego co się robi to tylko hajs. Game disajner ma to samo, z tą różnicą, że nie można nie lubić być disajnerem. A teraz korzyści konkretniejsze: jak disajner dobrze powymyśla grę, to może uszcześliwić rzeszę graczy i być z tego dumnym, może dać zarobić developerowi.. Jak disajner naprawdę lubi być disajnerem i ma tęgą głowę, może wymyślić nowy gatunek gier, nowy rodzaj gameplayu, co przyczyni się do rozwoju nowych trendów w grach i rynek dzięki niemu ewoluuje. A to chodzi?
Napisano 8 Maj 200816 l Autor ops... to mi sie kompletnie pokrecily pojecia... czli ten kto robi modele do gier to jak sie nazywa...? ;/
Napisano 8 Maj 200816 l grafik 3D? A korzyści jak w (prawie) każdej pracy. Rozwój, przyjemność z robienia tego co sie lubi i najważniejsze - siano :) Tu nic nowego sie nie wymysli
Napisano 8 Maj 200816 l ops... to mi sie kompletnie pokrecily pojecia... czli ten kto robi modele do gier to jak sie nazywa...? ;/ korzyści jest cała masa i równie dobrze może być tyle samo wad... wszystko zależy od tego czy ktoś to robi z pasją, czy tylko dla hajsu... podobnie jest z innymi zawodami... jak ktoś siedzi przed kompem, to wydaje się to na pozór wygodna robota, jednak jak ktoś siedzi po 16h na dobę to różnie z tym bywa... korzyści zależne są od charakteru pracy, sposobu podejścia... dowiedz się czym zajmuje się grafik 3d i określ co jest wadą co zaletą na swoim przykładzie... ;) powodzenia!
Napisano 11 Maj 200816 l Game designer to kolo który robi design gry ;) A gość co robi obiekty do gier to grafik 3d. Korzysci jakie mamy z punktu widzzenia grafika: - garb - brak życia socjalnego - nadgodziny w robocie - zwiotczenie mieśni - spadek popularności u płci pięknej Korzyści z punnktu widzenia gracza - ładna grafika w gierce Korzyści z punktu widzenia wydawcy - kapucha na koncie A tak na poważnie to robota jak robota, troche bardziej kreatywna, ale tak samo meczaca jak kazda inna ;)
Napisano 11 Maj 200816 l Korzysci jakie mamy z punktu widzzenia grafika: - garb - brak życia socjalnego - nadgodziny w robocie - zwiotczenie mieśni - spadek popularności u płci pięknej - rak plug - jaskra - nerwica - stress
Napisano 11 Maj 200816 l Korzyść jest taka że po dwóch latach w game dev, każda inna praca (na przykład kamieniarstwo) wydaje się łatwa i przyjemna, szef miły, klienci nienachalni... Warto ;)
Napisano 13 Maj 200816 l siedzenie po 9 godzin przed kompem i zwiecha na mózgu...o_O Patrzcie na mnie ;] Może chodzi o jakies bonusy od pracodawcy? Nadgodziny...