Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano
  • Autor

O dzięki za komentarze. No co do biurka... Chciałem, żeby była duża przestrzeń pracy, tam będa przecież plastikowe szufladki, klawiatura i mysz.

• Odpowiedzi 157
  • Wyświetleń 14,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Wygląda bardzo fajnie :)

Podłoga pod oknami trochę za jasna. A, i jak się patrzy na nogi krzeseł to ma się wrażenie, że stoją na szkle. Tzn. ja mam takie wrażenie.

Ale i tak jest ładnie. Podoba mi się :)

Napisano

Tył oparcia krzesła jakiś taki płaski wyszedł. Podłoga wyglada super (chociaz na tym renderze nie za duzo widać:))

Napisano

No coraz ładniej to wygląda :) Mam nadzieję, że masz pomysł na te ohydne plamy na suficie? ;)

Napisano
  • Autor

A nie wiem to może już sprzątacz załatwić. Albo malarz jakiś?

Napisano

a wiesz co ja bym proponował, żebyś najpierw ustawił dobrze końcowy kadr (SHOT), dokończył modele, a rendery robił na razie w Ambient Occlusion. Później ustaw światło, a na końcu dopiero rób textury i końcowe rendery. Tym sposobem zauważysz co Ci lewituje i poprawisz błędy w modelu, bez zbędnego czekania na render.

Napisano
  • Autor

I tak za długo nie czekam, z nowymi biurkami to jest teraz jakoś 20 min.

No ale wskazówka bardzo dobra, właśnie zamierzam wziąć się za xero i jak pomożecie to może wyjdzie :)

Napisano

przepalenie za duze, plamy na suficie, i cos masz z ta kamera ze ci rozciaga render, a to niewyglada zbyt fajnie. powodzenia. a i jeszcze raczki krzywo rozlozone, powinny byc na srodku szuflady. fajny metal .

Napisano
  • Autor

Co do kamery to mały lens jest, żeby pokazać całe biuro, a i tak jak widzisz przycina biurko po lewej. Ale mnie to jakoś tak bardzo nie razi. Render z AO:

wiz10rq1.jpg

Edytowane przez loko

Napisano

biurku pod filarem nie dales tej chromowanej nozki podtrzymujacej blat i to samo tam po prawej...

a teraz duzo miejsca jest kompletnie nie uzywane... te biurka bym zostawil tak jak sa (te skrajne) a te na srodku bym wywalil i czasnal bym tam okragle biurko kilkuosobowe (tak zeby w srodku bylo wyciete miejsce na filar) no i do jakiejs tam wysokosci filar oblozylbym korkiem a reszta chrom... to tyle:)

powodzenia!

Napisano
  • Autor

To znaczy nóżki dałem ale ich nie widać na renderze. I wiecie co?

Chyba dam takie owalne biurka dla kilku osób pod filarem jak MiM mówi.

Napisano
  • Autor

Oj sorry, chciałem napisać, że to będzie jedno duże owalne biurko, dla kilku osób takie w okół tego filaru

Napisano
  • Autor

Parę minut roboty i mam biurko, czy fajne ocencie sami. MiM powiedz czy jest OK ? :)

wiz11zo0.jpg

Napisano

pochamfruj rogi zeby bardziej zaokraglic. monitory dziwne :/ biurka takie niskie.

Napisano

Moim zdaniem jakies ponure mimo ze koncept fajny Gi pada i te przepalenia zmien multiplier na troszeczke mniej :P

Napisano

światło całkiem fajne, ale meble do kitu - szczególnie krzesła i kompy. Dodaj troszkę detalu - to ubogaci pracę znacząco. A na meble to popatrz jakiś producentów i zrób jakies ładniejsze ;)

Napisano
  • Autor

E tam, tu nawet nie ma GI oświetlam wszystko FG. A krzeseł to chyba mam już dość :)

No szkoda, że meble się nie podobają, a kompów to prawie w ogóle nie będzie widać, więc nie wiem czy jest sens dodawania im dodatkowych poly w celu wyciągnięcia detali.

Dzięki za komentarze!

Wyrenderuje całość z kamery, może jeszcze dziś,

PS. Trosiek już myślałem, że nigdy mi nie skomentujesz :)

Napisano

zawsze bazuj na miarce, wyobrażaj sobie żywego cżłowieka który zasiądzie za biurkiem... i już widzisz chyba, że nogi ciężko by mu weszły pod blat ;) Krzesło też chyba jest za bardzo wydłużone w stronę oparcia.

Napisano
  • Autor

wiz12cz0.jpg

Taki renderek na szybko, żeby obczaić jak to wygląda na tle wszystkiego.

Napisano

Lepiej, lepiej. Jakoś to spójniej wygląda, resztę to już napisano powyżej. A co z sufitem? Bo wygląda na okopcony. No i strasznie Ci znowu perspektywa się rozłazi i zjeżdża w lewo. Czekam na kacik ;]

Napisano

Czy mi sie zdaje czy meble po lewej sa wieksze niz te na srodku? szczegolnie ich wysokosc (podobnie jak te z tylu po prawej)

pozdr

Napisano
  • Autor

Się cieszę, że się podoba. Kolejny up, no i lepiej jest, sorry jedynie za tło brzydkie, nie pomyślałem. Next time to naprawię.

2563a85dcf59abc2.jpg

Napisano
  • Autor

Tak, niedługo ją kończę. A co już jej dość masz ? :)

Napisano

ja bym dal wyciecie na słup okrągłe, no i brakuje łączenia biurek przy ww. słupie

i troche pusto, ale ogolnie bardzo fajnie :)

Napisano
  • Autor

Słuchajcie będę dopiero jutro wieczorem, bo na koncert do Chorzowa jadę :)

Pozdro i dzięki za komentarze.

Napisano

Ja bym zmienil kadr ... troche obcia .... dodal troche do prawej ... i tam troche zieleni

po prawej jakis stol konferencyjny i troche zieleni ...

Sor ze ci renderka pomazalem :)

Ogolnie ok ...

Napisano

ja to mam jednak nadal zastrzezenia do proporcji bo to biurku najbardziej oddalone od kamery wyglada na wieksze od tych srodkowych stanowisk.

Napisano
  • Autor

Cześć wróciłem. Co do kadru zamierzam zmienić, bo już każdy mi o tym mówi.

Dzięki lobohome! Będę robił zieleń.

Napisano
  • Autor

No i roślina wyszła jak.. nie będę już przeklinał.

wiz15qe4.jpg

Napisano

z daleka nie wyglada az tak zle. Ja tam sie na kwiatach nie znam:) tak troche dziwnie wyglada taki jeden duzy kwiat stoi na srodku pustego miejsca.

Edytowane przez TheCapo

Napisano

Hihi...no nie tak znowu źle, agawa po przejsciach :]

Za to ciemno coś Ci się tam zrobiło, no i wciąż czekam na rozwój kącika i dizajnerską kanapę.

Napisano

Hmmm, no wygląda na prawdę fajnie. Pierwsze co mnie poraziło to lewitujący segregator - jest też chyba za ostry w kształcie, jak żyleta. No i błagam - wprowadź odrobinę nieregularności - monitory i krzesła wyglądają jak ustawiane z kątomierzem i ekierką;]

Napisano

niebaw sie w Ps'a jak nieskonczyles loko. shot jest do kitu. daj na wys. 1,5m-1,8m . bo pewnie ponad 2 metry wysokosc jest .

Napisano

Oczywiście nie zapominaj o proporcjach: np: za szerokiej stacji PC, za dlugich krzesłach no i braku klawiatury przy monitorach;)

Napisano
  • Autor

Hej. Przykro mi, ale muszę stwierdzić, że najprawdopodobniej tego nie skończę. Ostatnio nie miałem do tego weny, a jeszcze to sobie tak skopałem, że muszę od nowa grupować, odgrupowywać, teksturować, robić, ustawiać światła i inne pierdoły i przez to już kompletnie straciłem motywację tym bardziej, że tą scenę robiłem dla siebie i nikt na nią nie czeka czy coś.

Pozdrawiam, do zobaczenia w następnym wątku.

P.S. Jak wrócą mi chęci i będę miał chwilę czasu to może wrócę do tego.