Napisano 12 Maj 200816 l Zamieszczam twarze, które ostatnio zrobiłem. Edytowane 5 Czerwiec 200816 l przez bapi23
Napisano 12 Maj 200816 l Jest dobrze, trenuj! Trenuj! To czyni mistrzem, moja 4-ta twarz w ogóle wyglądała jak box z nois'em ^^'
Napisano 12 Maj 200816 l coz nie jestem specem i z anatomia sobie dopiero radze jak mam referke ale: twarz wydaje sie w miare poprawna natomiast ksztalt samej glowy nie czolo jakies znieksztalcone bo glowy zplaszczony i ogolnie jakas wychudzona ta glowa gdyby looknac idealnie z fronta byloby fajnie ale gdy widac juz inny widok to widoczne sa bledy samej ogolnej bryly glowy
Napisano 12 Maj 200816 l Autor Heh to prawda głowa była robiona na szybko, i nie zwracałem na nią większej uwagi, chodziło mi o samą twarz raczej. Ostatnie moje twarze strasznie kulały z anatomią;/
Napisano 12 Maj 200816 l z siatka nie pokombinujesz, aktualnie wiekszosc glow robi sie wedlog 1 schematu, zomacz tu http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=34695 i zwrooc uwage na loopy
Napisano 12 Maj 200816 l Biedna, w dzieciństwie jej głowę w imadło wsadzali... Nie jest źle jak na czwartą twarz, ale - no, że tak powiem - przydałoby się, gdybyś widział takie mega-mankamenty i bez naszej nieocenionej pomocy :F.
Napisano 13 Maj 200816 l Autor Pisałem już, żeby na głowę nie patrzeć;p Zależało mi na twarzy, niedługo podczepie kolejną twarz, tym razem postaram się o normalny kształt całej głowy
Napisano 13 Maj 200816 l swietna robota, najwazniejsze ze detal jest ok, usta pierwsza klasa, wiesz o co chodzi, z reszta sobie poradzisz, bo proporcje zlapac ze screena to juz jest pryszcz (choc sam jeszcze tak nie czynilem ale tak mi sie wydaje hehe), niektorzy dlubia juz ladnych pare lat i postep ich jest mizerny, ale zapalem nadrabiaja :) masz oko jak bedziesz chcial to zostaniesz wielkim modelatorem (zaraz po mnie oczywiscie hehe) :)
Napisano 14 Maj 200816 l Autor Wielkie dzięki Czerczesow. A to kolejna główka, następnym razem postaram się zrobić już uszy:D. Wsztstko robione na maxie jakby coś.
Napisano 14 Maj 200816 l Cos ogolnie ksztalt czachy dziwny i to czolo :P ale napewno idziesz w dobrym kierunku jest juz lepiej niz wczesniej
Napisano 14 Maj 200816 l Autor Koleś z refki miał dziwne czoło, też to zauwazyłem, ale chyba szkoda czasu już na poprawianie;p
Napisano 15 Maj 200816 l Autor Ogólnie modeluje z refek, ale nie za bardzo twarze są podobne, tzn odbiegam troche od refki, ale wszystkie zdjęcia z tej strony, przy czym ostatni pan to pierwsza refka w tym temacie:http://www.cgtantra.com/forums/showthread.php?t=2966
Napisano 19 Maj 200816 l Autor na niektórych postach i to w obleganym temacie (coś o siatkach) widziałem pełno twarzy z trójkątami, u mnie na jednej twarzy są 4 a na drugiej chyba 6. Czyli trójkątów wogóle nie uzywać, nawet jeśli model musze zrobić tylko w maxie i nie będzie animowany? Następnym razem prosiłbym o bardziej rozwiniętą wypowiedz.
Napisano 19 Maj 200816 l ok proszę bardzo. Trójkąty są be bo powodują różne anomalie w zsubowanej siatce, nie tylko przy animacji. Fakt że na jakieś siatce którą widziałeś na niektórych obleganych postach są trójkąty nie znaczy że trójkąty są w porządku. I tak, trójkątów w ogóle nie używać, są zupełnie niepotrzebne a bez nich siatka wygląda dużo ładniej i elegancciej :) Czy to wystarczająco rozwinięta wypowiedź? ;)
Napisano 19 Maj 200816 l Autor Wielkie dzięki za tak szybką odpowiedz, rozwikłałeś moje odwieczne wątpliwości:D
Napisano 20 Maj 200816 l Autor Nikt nie skomentuje ostatnich twarzy, może jeszcze coś robie źle czego ja nie widze?
Napisano 20 Maj 200816 l Jeszcze sporo pracy przed Tobą, ale się nie zniechęcaj. Cały czas topologia ma jakieś mankamenty. Pooglądaj siatki, zwracaj uwagę którędy biegną linie (zwłaszcza z kącików ust w kierunku nosa). Popatrz na starszych ludzi którędy biegną zmarszczki, poszukaj rysunków mięśni twarzy itp. Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Napisano 24 Maj 200816 l Autor Kolejna twarz. Dręczy mnie jeszcze jedna niepweność, czy siatka powinna być robiona pod schemat czy pod konkretną twarz, bo przecież twarze trochę się różnią? Oczywiście prosze o komentarze do nowej głowki, co jest zle, w czym musze sie jeszcze podszkolic...
Napisano 25 Maj 200816 l Autor Znacie może jakieś tutoriale, lub macie jakieś siatki dotyczące okolic oczu? Przejrzałem kilka wątków, lecz nie ma tam zbliżen okolic oczu na renderach siatek.
Napisano 26 Maj 200816 l Autor Kolejna twarz. Proszę o komentarze i wytykanie błędów. Za bardzo naciapkane w okolicach oczu, za szybko chciałem przejść w deta i nie wyszło;/
Napisano 26 Maj 200816 l Witaj. Ja mysle że ogólny schemat modelowania twarzy ludzkiej jest jak najbardziej słuszny w znaaacznej wiekszosci przypadków o ile nie we wszystkich. Wiadomo, kazdy rózni sie od innych mniej lub bardziej, ale mysle że te róznice doskonale mozna uzyskac zmieniajac, modyfikując przeróznie siatke, jej rozmieszczenie:) To moje zdanie. Pozdrawiam i zycze dalszej owocnej pracy:) Dobrze Ci idzie;) Ciastuch.
Napisano 5 Czerwiec 200816 l twarz bardzo fajnie wyszla ale jak zwykle ksztalt glowy jakis nieanatomiczny :/ czolo zjechane i wogole kszatl czachy troche wyglada jakby leb z kazda sekunda rosl i zaraz mialby wybuchnac :P