wroniec Napisano 22 Maj 2008 Napisano 22 Maj 2008 (edytowane) Odgrzebałem jakiś czas temu model budynku, który powstał na Konkurs na koncepcję architektoniczną budynku siedziby Dyrekcji Generalnej Poczty Polskiej przy ul. Chmielnej 75 z 2005 roku.Moim zdaniem koncepcja jest na tyle ciekawa, że zasłużyła na nową wizkę, którą daję do oceny poniżej. Tym razem przy projekcie troszkę pomagałem. Model w większości nie mój, robiłem jedynie te boxy-znaczki i część otoczenia. Materiały, oświetlenie i postprodukcja moja. Programy: ArchiCAD, 3ds Max, V-Ray, Photoshop. Miłego oglądania Edytowane 22 Maj 2008 przez wroniec
Razor_ Napisano 22 Maj 2008 Napisano 22 Maj 2008 Jak dla mnie super, tylko nie pasuje mi się ten przewrócony "klocek" po lewej, na ostatnim renderze.
Tas Napisano 22 Maj 2008 Napisano 22 Maj 2008 witam, bardzo fajnie wyszlo. Moglbys zdradzic jak zrobiles ta kostke z tym wzorem? pzodr
Marcin_ps Napisano 22 Maj 2008 Napisano 22 Maj 2008 chlopcy nie wiem czy tego nie widzicie ale to "znaczek" z kazdej strony :P
wroniec Napisano 22 Maj 2008 Autor Napisano 22 Maj 2008 Razor_ Dzięki. Mi też nie pasuje ten klocek, to jakiś błąd modelu, ale powiedziałem sobie, że modelu poprawiać nie będę, bo życia mi szkoda. tasiek Dzięki. Kostka to jest box z nałożoną na każdą sciankę mapą opacity z wzorem znaczka + na dwóch bokach boxy jako szkło z ramami i model loga poczty polskiej. Marcin_ps Dokładnie. Taka była wizja architekta.
siwy Napisano 22 Maj 2008 Napisano 22 Maj 2008 znam tego kolesia z pierwszego renderu :) . Jako wizka bardzo ładnie: poprawnie, czytelnie i atrakcyjnie.
naeq Napisano 22 Maj 2008 Napisano 22 Maj 2008 Pierwszy render bardzo fajny, dalsze troszkę gorzej ale całość całkiem dobrze się prezentuje :)
keraj37 Napisano 23 Maj 2008 Napisano 23 Maj 2008 piekna robota, momentami zupelnie fotorealna, brawo:) ***** pozdr!
Kimmi Napisano 23 Maj 2008 Napisano 23 Maj 2008 Świetnie wyszło. Bardzo realistyczne. Podoba mi się ten budynek.
wroniec Napisano 23 Maj 2008 Autor Napisano 23 Maj 2008 (edytowane) Dzięki za wszystkie komentarze. Cieszy mnie, że oceniacie pozytywnie. tasiek Haha, no tak. Tekstura kostki brukowej pobrana z http://www.vray-materials.de/all_materials.php?mat=485 Pozdrawiam Edytowane 23 Maj 2008 przez wroniec
piotrekde Napisano 6 Wrzesień 2008 Napisano 6 Wrzesień 2008 bardzo ladna praca, zarowno koncept jak i wykonanie. szkoda, ze w polsce jest tyle fajnych talentow a powstaja ciagle czesto tak dupiaste budynki. fajnie byloby zobaczyc taki budynek poczty naprawde :)
d00b Napisano 6 Wrzesień 2008 Napisano 6 Wrzesień 2008 no ładna, ale po co odkopywać półroczne projekty?
adam_m Napisano 7 Wrzesień 2008 Napisano 7 Wrzesień 2008 Bardzo fajnie. Można prosić o ustawienia vray?
piotrek Napisano 7 Wrzesień 2008 Napisano 7 Wrzesień 2008 Jeśli chodzi o koncept, to dla mnie jest przebajerowany. Scenka ogólnie ok, choć miejscami przepalona.
wroniec Napisano 7 Wrzesień 2008 Autor Napisano 7 Wrzesień 2008 (edytowane) Hehe, wchodzę na galerię 3d, a tu takie zdziwienie. Wydawało mi się, że ten wątek przykrył już mrok zapomnienia. piotrekde Też uważam, że fajno by było zobaczyć go w rzeczywistości. Nie dostał niestety szans skonfrontowania się z pozostałymi projektami, bo po prostu nie zdążyliśmy go skończyć na czas. d00b Ja tam nie mam nic przeciwko odkopywaniu wątków. Nie uważam, aby mój wątek wart był odkopywania, ale jeśli ktoś ma ochotę to niech pisze w takim wątku w jakim ma chęć. adam_m Dzięki. Proszę piotrek Jak patrzę z perspektywy na ten projekt, to też mam wrażenie, że mógłby być ciut mniej dosłowny. Wodzumarcin Co do zielska to się zgadzam, a co do finansowania to oni kasy mają i bez podbierania z przesyłek ;) Edytowane 7 Wrzesień 2008 przez wroniec
Rekomendowane odpowiedzi