dr Ug Napisano 2 Luty 2004 Napisano 2 Luty 2004 Na f3d rozpoczela sie zabawa polegajaca na tworzeniu 10-cio sekundowych animacji. Jedyna wytyczna jest dostarczony glos http://pinionist.one.pl/french_sandwich_001.mp3 , do ktorego trzeba dorobic animacje postaci. Moj concept:
Kuciel Napisano 2 Luty 2004 Napisano 2 Luty 2004 hahahaha [lol2][lol2][lol2], pasuje az z ciekawosci sproboje go w 3d zrobic :D oczywiscie nie zamieszcze tu, ja nie moge robic sobie na kompie konceptow, niemam skanera ani tabletu, ooo zgrozo...
Loozack Napisano 2 Luty 2004 Napisano 2 Luty 2004 świetny koncepcik :D french cock, gheghe :> czekam na więcej [piwo] EDIT no niezła ta autocenzura w postach [lol2]
everyman Napisano 2 Luty 2004 Napisano 2 Luty 2004 hehehe niesamowity koles ;-D... czekam na aktualizacje... czemu zmieniles kocepcje czapeczki na glowie?... zycze powodzenia...
Predator Napisano 2 Luty 2004 Napisano 2 Luty 2004 Masakra texanska pila mechaniczna :>khie khie khie :) zapowiada sie naprawde fajnie :)noi wiem ze final bedzie bombowy teraz czekam tylko na kolejne updaty :)
dr Ug Napisano 2 Luty 2004 Autor Napisano 2 Luty 2004 Hmmm... wydawala mi sie bardziej cartoonowa. Obacze, sam mam watpliwosci, czy jest lepsza.
kulexy Napisano 2 Luty 2004 Napisano 2 Luty 2004 :D:D Bardzo fajnie sie zapowiada!! Jak go skonczysz to zrob animke jak cos gotuje :D
Ufooox Napisano 2 Luty 2004 Napisano 2 Luty 2004 uuu kiedys cos podobnego widzialem zobaczy sie co z tego wyjdzie :) rob rob narazie ciezko cos powiedziec ale koncepcik fajniasty
Leru Napisano 2 Luty 2004 Napisano 2 Luty 2004 jesli moge ... bedzie CELL SHADE ???? :D Jesli tak to polecam Toonshade dla MAYA (patrzac na efekty jakie mozna z nim wyczrowac, chodzi mi konkretnie o takie cos bardzo podobnego do samego concepta)
sikham Napisano 2 Luty 2004 Napisano 2 Luty 2004 a \"dżaba\" też jakaś bedzie :) wkońcu to Francuz :D
Kuciel Napisano 2 Luty 2004 Napisano 2 Luty 2004 hehe dzaba powinna byc obowiazkowo albo jakies slimoki, ale nie ze cos ci nazucamy, hehe :D
dirty Napisano 2 Luty 2004 Napisano 2 Luty 2004 i potem jak francuzi maja nas kochac..:) ale kolo fajny!
soshka.cg Napisano 2 Luty 2004 Napisano 2 Luty 2004 Będzie zabawnie; ja bym Ci proponował zrobić animkę jak się kucharz za niewiarygodnie szybkim i cwanym ślimakiem ugania :D
dr Ug Napisano 2 Luty 2004 Autor Napisano 2 Luty 2004 Mysle, ze ta postac jest na tyle zabawna, ze wykorzystana bedzie w kilku animacjach. :) \"pasuje az z ciekawosci sproboje go w 3d zrobic\" Kuciel: z ciekawosci, czy podolasz, czy z ciekawosci jak bedzie wygladal w 3d? Ja nie zatrzymalem sie na etapie conceptu i tworze model 3d. Leru: nie, nie bedzie Cell Shade i nie rozumiem dlaczego polecasz mi shadery dla Mayki. Wszystko od poczatku do konca robie w Maxiku. Thnx za pozytywne opinie.
Leru Napisano 2 Luty 2004 Napisano 2 Luty 2004 Dlatego polecam z Mayki bo przynajmniej ja nie znam Cell Shadera (albo jakiegos sposobu) dla maxa ktory by np taki efekt oferowal. Ogolnie juz teraz podoba mi sie modelik a szczegolnie poza :D
Batou Napisano 2 Luty 2004 Napisano 2 Luty 2004 Fajny koncept. Mam tylko nadzieję, że tym razem doprowadzisz wip`a do końca i ukończysz ten projekt :]. Leru : Robi wrażenie.
dr Ug Napisano 2 Luty 2004 Autor Napisano 2 Luty 2004 Ja wszystko koncze, tylko w odlozonych terminach;) Tematy szybko mi sie nudza, wiec zaczynam robic cos innego. Gdy i to mi sie nudzi, to wracam do starego projektu. Leru: niesamowity efekt. Jak dokladnie nazywa sie ten plug i kto go stworzyl?
Leru Napisano 2 Luty 2004 Napisano 2 Luty 2004 na moje nieszczescie nie moja :P ten plug to Toonshade (do MAYA)http://www.toonshade.com/ a jesli chodzi o maxowiskie to cartoon reyes (i do niego NPRreyes) to chyba najlepsze i najszybsze z jakimi mialem do czynienia. (w sumie po dluzszym zastanowieniu z NPRa tez mozna duuuzo wycisnac).
saygon Napisano 4 Luty 2004 Napisano 4 Luty 2004 o ile czegos nie przeoczylem( co jest calkiem mozliwe) to to jest pierwszy model zamieszczony na forum. sam pomysl i szkic rewelacja. co do objektu 3dto ciezko jest cokolwiekpowiedziec, ale np robi sie kanciasto przy stopie. no coz czekam na wiecej.
Bacry Napisano 4 Luty 2004 Napisano 4 Luty 2004 Koncept bardzo fajny, model za to troszkę mało precyzyjny. Ale pewnie dalej będzie lepiej:D Powowdzenia.
MeG Napisano 4 Luty 2004 Napisano 4 Luty 2004 fajny concept :) udany jak cholercia bacry ma racje ze modelik potrzebuje sczegolow ale to w odlozonym terminie sie pojawi :) jescze raz brawa za pomysl!
dr Ug Napisano 4 Luty 2004 Autor Napisano 4 Luty 2004 Cierpliwosci, modelik jest tylko \"szkicem\", ogolna bryla, w ktorej teraz bede dlubal szczegoly. Dzieki za te wszystkie mile slowa, ale wybaczcie - imho troche z nimi przesadzacie :P Zaraz dojde do wniosku, ze nic nie musze juz robic. ;) Dzisiaj powinienem wrzucic update jakis. saygon: o jakim pierwszym modelu mowisz? moim pierwszym? Jezeli tak, to rzeczywiscie cos przeoczyles;) Bacry: moze byc tylko lepiej;) Leru: ta praca nie jest czasem podrasowana w Photoshopie? W galerii tylko ta prezentowala taki efekt. Pozdrawiam
Loozack Napisano 4 Luty 2004 Napisano 4 Luty 2004 DruG, a propos swojej pierwszej pracy na forum... tak mi się wydaje, że pierwszej :) kiedy skończysz swoją piękną mordkę w 3d ?? [cfaniak] [piwo] P.S. a może by tak połączyć obie prace ?? ;)
dr Ug Napisano 4 Luty 2004 Autor Napisano 4 Luty 2004 Kto wie, moze kiedys powstanie DruG vs. French Cook ;) Mordka na razie czeka na lepsze czasy, bo musze sie nauczyc ukladania fryzur Shagiem. W rzeczywistosci nie jest ona zbyt skomplikowana, jednak w Shagu mam z tym problem. Poza tym ile mozna grzebac w swojej mordzie? ;) Ej, ale nie rob mi tutaj offtopica :P
Gość User190 Napisano 4 Luty 2004 Napisano 4 Luty 2004 Hhehe, narazie zapowiada się calkiem niexle - concept ql!! pozdrawiam :)
Loozack Napisano 4 Luty 2004 Napisano 4 Luty 2004 oki, koniec off-topica ;) czekam na updaty :D:P [piwo]
Leru Napisano 4 Luty 2004 Napisano 4 Luty 2004 nie mam pojecia czy to nie bylo troche photoshopa w tym ale ta galeria z kotem jest bardzo pod to podchodzaca oraz samochod z efektem caligraphic jest rowniez to mniej wiecej oddajacy. Ale sa 2 sposoby zeby sie o tym przekonac: 1. napisac do tworcy :P 2. samemu sprawdzic :D
Batou Napisano 4 Luty 2004 Napisano 4 Luty 2004 Jest jeszcze trzeci... można wykorzystać OBE ;). ps. Nie sądzę, aby praca była podretuszowana w photoshopie. Tak jak Leru mówił, obrazek z kotem prezentuje podobny efekt, a na renderach z samochodem można podziwiać piękne rysunkowe linie. Naprawdę super shader.
Leru Napisano 4 Luty 2004 Napisano 4 Luty 2004 (nie potwierdzam ani nie zaprzeczam bo) co znaczy OBE ? :P
dr Ug Napisano 4 Luty 2004 Autor Napisano 4 Luty 2004 Maly upgrade. Zaczalem robic gebe i z czystej ciekawosci sprawdzilem, jak sie deformuje kosteczkami. Gdy juz zaczalem sie bawic, ustawiac, tak zeszlo pare... chwil ;) Plusem jest to, ze wiem gdzie brakuje wertexow, zeby ladniej sie deformowalo. Glowka nie jest oczywiscie jeszcze skonczona, ale na dzisiaj finito. Maly zestawik - wynik dzisiejszego posiedzenia:
Archangel Napisano 4 Luty 2004 Napisano 4 Luty 2004 hehe DruG pierwszy raz Cie w akcji widze [piwo] dla mnie pomysl i dotychczasowe wyniki masakratorskie :D Juz dawno tak na nic nie czekalem jak na efekt koncowy Twojej pracki...
Leru Napisano 4 Luty 2004 Napisano 4 Luty 2004 Typowy god-deam francuz :D super, utrzymane w tekiej starej kreskowkowej konwencji francuza Pracuj pracuj DruG :)
Batou Napisano 4 Luty 2004 Napisano 4 Luty 2004 Nieźle :). Na razie niema się do czego przyczepić. Czekam na pierwsze próbne animacje. Leru : Nie wiesz co oznacza tajemniczy skrót OBE ? Heh. To tajemnica... > [mruga]
dr Ug Napisano 4 Luty 2004 Autor Napisano 4 Luty 2004 Wszystkich, ktorzy mysla, ze to moj debiut pragne poinformowac, ze debiutem byl autoportret ;) Jeszcze przed snem mrugajacy profil. Dobranoc.
Leru Napisano 4 Luty 2004 Napisano 4 Luty 2004 DruG: ale tam nie ma obrazkow :( Batou: nie chce OT rozwijac wiec szybka pilka: co to jest OBE :D ? (Motoko Kusanagi by sie to nie podobalo :P)
dr Ug Napisano 4 Luty 2004 Autor Napisano 4 Luty 2004 :( Wszystko poszlo podczas awarii bazy. Wrzucilem zestawik, jest na ostatniej stronie.
Batou Napisano 5 Luty 2004 Napisano 5 Luty 2004 Jak się tak przyjrzałem to coś jest nie tak z dłońmi (i nie chodzi mi o brak palca). Jakieś takie koślawe są. Leru : szukaj dobrze a znajdziesz linka w moim poprzednim poście. Udowodnij że jesteś prawdziwym agentem :). I nie pisz, że nie ma bo jest :P. Koniec OT!! Bo nas DruG pogoni.
dr Ug Napisano 5 Luty 2004 Autor Napisano 5 Luty 2004 Sio z mojego watku z tymi offtopicami! Rece sa nietkniete od pierwszego \"szkicu\", dzisiaj bawilem sie tylko glowa. Musze zapamietac, zeby wymazywac ze screenow to, co nie bylo ruszane :P
kru Napisano 5 Luty 2004 Napisano 5 Luty 2004 faciala robisz bones\'ami? hmmm kiedys probowalem ffd ale kurcze manipulatory zostaly mi w miejscu , w ktorym model zaczynal ruch.:D wlasnie - jaki jest dobry sposob na ladnego faciala z wyjatkiem pracowitego morpha?
Loozack Napisano 5 Luty 2004 Napisano 5 Luty 2004 DruG, zrób mu jakieś gacie bo się jeszcze ktoś zbulwersuje ;) a tak poza tym to model wygląda bardzo fajnie, ale to już nie ten klimat co na koncepcie :( mam nadzieję, że to się zmieni po dodaniu teksturek :) pozdrawiam [piwo]
Dziadek Stal Napisano 5 Luty 2004 Napisano 5 Luty 2004 Khe, khe, uff dawno mnie tu nie bylo. Fajnie, fajnie sie zapowiada, sprawia wrazenie jakby, khe, ktos tu zabieral sie wreszcie z glowa do animacji, bez bezsensownego utrudniania sobie roboty. Calkiem zacny koncepcik. hrghrkhe salutt Dziadek Stal
dr Ug Napisano 5 Luty 2004 Autor Napisano 5 Luty 2004 Kogoz to widza moje mlode oczy?! Dziekuje Ci Dziadku drogi za uznanie. Martwie sie jedynie o zdrowie dziadka, bo jakis suchy kaszel slysze. Za duzo dziadek biega po tej Warszawie, seniorowi tak nie wypada. ;) Dzisiaj troszeczke pogrzebalem w siatce twarzy, dorobilem uszka... Ehh.. zeby tak czlowiek mogl caly dzien zajmowac sie tylko rzeczami przyjemnymi:( (prosze nie podlapywac tematu i nie robic offtopicow :P )
Leru Napisano 5 Luty 2004 Napisano 5 Luty 2004 I twarz mowi: my precioussssss :> Bardzo fajne ustawienie swiatel ale chyba oczka mozna troche od Daniela Lary sciagnac :D
BigBird Napisano 5 Luty 2004 Napisano 5 Luty 2004 Bomba kolo wyglada co najmniej jak z pixara ! A twoj autoportrecik miarzdzy totalnie ! A pozatym fajnie zobaczyc w koncu pracke tak doskonalego krytyka jak ty ![lol2] Ale szkoda ze nie ma zbytnio co krytykowac , a na sile nikt sie czepiac nie bedzie !! Pozdro czekam z niecierbliwoscio na dalsze postepy a napewno bedom oj bedom :)
beeper Napisano 5 Luty 2004 Napisano 5 Luty 2004 a moze zrobic mu oczka troche bardziej \"po winku\" ?:)
darkelf Napisano 5 Luty 2004 Napisano 5 Luty 2004 nom nawet fajny, sprobuj pobawic sie z wielkoscia galki heh... tez fajne efekty mozna uzyskac :)
Rekomendowane odpowiedzi