Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 148
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hahahaha [lol2][lol2][lol2], pasuje az z ciekawosci sproboje go w 3d zrobic :D

oczywiscie nie zamieszcze tu, ja nie moge robic sobie na kompie konceptow, niemam skanera ani tabletu, ooo zgrozo...

Napisano

Masakra texanska pila mechaniczna :>khie khie khie :) zapowiada sie naprawde fajnie :)noi wiem ze final bedzie bombowy teraz czekam tylko na kolejne updaty :)

Napisano

jesli moge ... bedzie CELL SHADE ???? :D

Jesli tak to polecam Toonshade dla MAYA (patrzac na efekty jakie mozna z nim wyczrowac, chodzi mi konkretnie o takie cos bardzo podobnego do samego concepta)

Napisano

Mysle, ze ta postac jest na tyle zabawna, ze wykorzystana bedzie w kilku animacjach. :)

\"pasuje az z ciekawosci sproboje go w 3d zrobic\"

Kuciel: z ciekawosci, czy podolasz, czy z ciekawosci jak bedzie wygladal w 3d? Ja nie zatrzymalem sie na etapie conceptu i tworze model 3d.

Leru: nie, nie bedzie Cell Shade i nie rozumiem dlaczego polecasz mi shadery dla Mayki. Wszystko od poczatku do konca robie w Maxiku.

Thnx za pozytywne opinie.

Napisano

Dlatego polecam z Mayki bo przynajmniej ja nie znam Cell Shadera (albo jakiegos sposobu) dla maxa ktory by np taki toon.jpg\"

efekt oferowal.

Ogolnie juz teraz podoba mi sie modelik a szczegolnie poza :D

Napisano

Fajny koncept. Mam tylko nadzieję, że tym razem doprowadzisz wip`a do końca i ukończysz ten projekt :].

Leru : Robi wrażenie.

Napisano

Ja wszystko koncze, tylko w odlozonych terminach;) Tematy szybko mi sie nudza, wiec zaczynam robic cos innego. Gdy i to mi sie nudzi, to wracam do starego projektu.

Leru: niesamowity efekt. Jak dokladnie nazywa sie ten plug i kto go stworzyl?

Napisano

na moje nieszczescie nie moja :P

ten plug to Toonshade (do MAYA)http://www.toonshade.com/ a jesli chodzi o maxowiskie to cartoon reyes (i do niego NPRreyes) to chyba najlepsze i najszybsze z jakimi mialem do czynienia. (w sumie po dluzszym zastanowieniu z NPRa tez mozna duuuzo wycisnac).

Napisano

o ile czegos nie przeoczylem( co jest calkiem mozliwe) to to jest pierwszy model zamieszczony na forum. sam pomysl i szkic rewelacja. co do objektu 3dto ciezko jest cokolwiekpowiedziec, ale np robi sie kanciasto przy stopie. no coz czekam na wiecej.

Napisano

fajny concept :) udany jak cholercia bacry ma racje ze modelik potrzebuje sczegolow ale to w odlozonym terminie sie pojawi :) jescze raz brawa za pomysl!

Napisano

Cierpliwosci, modelik jest tylko \"szkicem\", ogolna bryla, w ktorej teraz bede dlubal szczegoly.

Dzieki za te wszystkie mile slowa, ale wybaczcie - imho troche z nimi przesadzacie :P Zaraz dojde do wniosku, ze nic nie musze juz robic. ;)

Dzisiaj powinienem wrzucic update jakis.

saygon: o jakim pierwszym modelu mowisz? moim pierwszym? Jezeli tak, to rzeczywiscie cos przeoczyles;)

Bacry: moze byc tylko lepiej;)

Leru: ta praca nie jest czasem podrasowana w Photoshopie? W galerii tylko ta prezentowala taki efekt.

Pozdrawiam

Napisano

DruG, a propos swojej pierwszej pracy na forum... tak mi się wydaje, że pierwszej :) kiedy skończysz swoją piękną mordkę w 3d ?? [cfaniak]

[piwo]

P.S. a może by tak połączyć obie prace ?? ;)

Napisano

Kto wie, moze kiedys powstanie DruG vs. French Cook ;)

Mordka na razie czeka na lepsze czasy, bo musze sie nauczyc ukladania fryzur Shagiem. W rzeczywistosci nie jest ona zbyt skomplikowana, jednak w Shagu mam z tym problem.

Poza tym ile mozna grzebac w swojej mordzie? ;)

Ej, ale nie rob mi tutaj offtopica :P

Gość User190
Napisano

Hhehe, narazie zapowiada się calkiem niexle - concept ql!! pozdrawiam :)

Napisano

nie mam pojecia czy to nie bylo troche photoshopa w tym ale ta galeria z kotem jest bardzo pod to podchodzaca oraz samochod z efektem caligraphic jest rowniez to mniej wiecej oddajacy. Ale sa 2 sposoby zeby sie o tym przekonac:

1. napisac do tworcy :P

2. samemu sprawdzic :D

Napisano

Jest jeszcze trzeci... można wykorzystać OBE ;).

ps. Nie sądzę, aby praca była podretuszowana w photoshopie. Tak jak Leru mówił, obrazek z kotem prezentuje podobny efekt, a na renderach z samochodem można podziwiać piękne rysunkowe linie. Naprawdę super shader.

Napisano

Maly upgrade.

Zaczalem robic gebe i z czystej ciekawosci sprawdzilem, jak sie deformuje kosteczkami.

Gdy juz zaczalem sie bawic, ustawiac, tak zeszlo pare... chwil ;)

Plusem jest to, ze wiem gdzie brakuje wertexow, zeby ladniej sie deformowalo.

Glowka nie jest oczywiscie jeszcze skonczona, ale na dzisiaj finito.

Maly zestawik - wynik dzisiejszego posiedzenia:

Napisano

hehe DruG pierwszy raz Cie w akcji widze [piwo] dla mnie pomysl i dotychczasowe wyniki masakratorskie :D Juz dawno tak na nic nie czekalem jak na efekt koncowy Twojej pracki...

Napisano

Nieźle :). Na razie niema się do czego przyczepić.

Czekam na pierwsze próbne animacje.

Leru : Nie wiesz co oznacza tajemniczy skrót OBE ? Heh. To tajemnica... > [mruga]

Napisano

DruG: ale tam nie ma obrazkow :(

Batou: nie chce OT rozwijac wiec szybka pilka: co to jest OBE :D ? (Motoko Kusanagi by sie to nie podobalo :P)

Napisano

Jak się tak przyjrzałem to coś jest nie tak z dłońmi (i nie chodzi mi o brak palca). Jakieś takie koślawe są.

Leru : szukaj dobrze a znajdziesz linka w moim poprzednim poście. Udowodnij że jesteś prawdziwym agentem :). I nie pisz, że nie ma bo jest :P.

Koniec OT!! Bo nas DruG pogoni.

Napisano

Sio z mojego watku z tymi offtopicami!

Rece sa nietkniete od pierwszego \"szkicu\", dzisiaj bawilem sie tylko glowa.

Musze zapamietac, zeby wymazywac ze screenow to, co nie bylo ruszane :P

Napisano

faciala robisz bones\'ami? hmmm

kiedys probowalem ffd ale kurcze manipulatory zostaly mi w miejscu , w ktorym model zaczynal ruch.:D wlasnie - jaki jest dobry sposob na ladnego faciala z wyjatkiem pracowitego morpha?

Napisano

DruG, zrób mu jakieś gacie bo się jeszcze ktoś zbulwersuje ;)

a tak poza tym to model wygląda bardzo fajnie, ale to już nie ten klimat co na koncepcie :( mam nadzieję, że to się zmieni po dodaniu teksturek :)

pozdrawiam [piwo]

Napisano

Khe, khe, uff

dawno mnie tu nie bylo.

Fajnie, fajnie sie zapowiada, sprawia wrazenie jakby, khe, ktos tu zabieral sie wreszcie z glowa do animacji, bez bezsensownego utrudniania sobie roboty. Calkiem zacny koncepcik. hrghrkhe

salutt

Dziadek Stal

Napisano

Kogoz to widza moje mlode oczy?! Dziekuje Ci Dziadku drogi za uznanie. Martwie sie jedynie o zdrowie dziadka, bo jakis suchy kaszel slysze. Za duzo dziadek biega po tej Warszawie, seniorowi tak nie wypada. ;)

Dzisiaj troszeczke pogrzebalem w siatce twarzy, dorobilem uszka...

Ehh.. zeby tak czlowiek mogl caly dzien zajmowac sie tylko rzeczami przyjemnymi:( (prosze nie podlapywac tematu i nie robic offtopicow :P )

Napisano

I twarz mowi: my precioussssss :>

Bardzo fajne ustawienie swiatel ale chyba oczka mozna troche od Daniela Lary sciagnac :D

Napisano

Bomba kolo wyglada co najmniej jak z pixara ! A twoj autoportrecik miarzdzy totalnie ! A pozatym fajnie zobaczyc w koncu pracke tak doskonalego krytyka jak ty ![lol2] Ale szkoda ze nie ma zbytnio co krytykowac , a na sile nikt sie czepiac nie bedzie !! Pozdro czekam z niecierbliwoscio na dalsze postepy a napewno bedom oj bedom :)

Gość User190
Napisano

Fajny modelik - pokaż siateczkę :)