Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 148
  • Wyświetleń 11,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hahahaha [lol2][lol2][lol2], pasuje az z ciekawosci sproboje go w 3d zrobic :D

oczywiscie nie zamieszcze tu, ja nie moge robic sobie na kompie konceptow, niemam skanera ani tabletu, ooo zgrozo...

Napisano

świetny koncepcik :D french cock, gheghe :>

czekam na więcej [piwo]

EDIT

no niezła ta autocenzura w postach [lol2]

Napisano

hehehe niesamowity koles ;-D... czekam na aktualizacje... czemu zmieniles kocepcje czapeczki na glowie?... zycze powodzenia...

Napisano

Masakra texanska pila mechaniczna :>khie khie khie :) zapowiada sie naprawde fajnie :)noi wiem ze final bedzie bombowy teraz czekam tylko na kolejne updaty :)

Napisano
  • Autor

Hmmm... wydawala mi sie bardziej cartoonowa. Obacze, sam mam watpliwosci, czy jest lepsza.

Napisano

:D:D Bardzo fajnie sie zapowiada!! Jak go skonczysz to zrob animke jak cos gotuje :D

Napisano

uuu kiedys cos podobnego widzialem zobaczy sie co z tego wyjdzie :) rob rob narazie ciezko cos powiedziec ale koncepcik fajniasty

Napisano

jesli moge ... bedzie CELL SHADE ???? :D

Jesli tak to polecam Toonshade dla MAYA (patrzac na efekty jakie mozna z nim wyczrowac, chodzi mi konkretnie o takie cos bardzo podobnego do samego concepta)

Napisano

hehe dzaba powinna byc obowiazkowo albo jakies slimoki, ale nie ze cos ci nazucamy, hehe :D

Napisano

Będzie zabawnie; ja bym Ci proponował zrobić animkę jak się kucharz za niewiarygodnie szybkim i cwanym ślimakiem ugania :D

Napisano
  • Autor

Mysle, ze ta postac jest na tyle zabawna, ze wykorzystana bedzie w kilku animacjach. :)

\"pasuje az z ciekawosci sproboje go w 3d zrobic\"

Kuciel: z ciekawosci, czy podolasz, czy z ciekawosci jak bedzie wygladal w 3d? Ja nie zatrzymalem sie na etapie conceptu i tworze model 3d.

Leru: nie, nie bedzie Cell Shade i nie rozumiem dlaczego polecasz mi shadery dla Mayki. Wszystko od poczatku do konca robie w Maxiku.

Thnx za pozytywne opinie.

Napisano

Dlatego polecam z Mayki bo przynajmniej ja nie znam Cell Shadera (albo jakiegos sposobu) dla maxa ktory by np taki toon.jpg\"

efekt oferowal.

Ogolnie juz teraz podoba mi sie modelik a szczegolnie poza :D

Napisano

Fajny koncept. Mam tylko nadzieję, że tym razem doprowadzisz wip`a do końca i ukończysz ten projekt :].

Leru : Robi wrażenie.

Napisano
  • Autor

Ja wszystko koncze, tylko w odlozonych terminach;) Tematy szybko mi sie nudza, wiec zaczynam robic cos innego. Gdy i to mi sie nudzi, to wracam do starego projektu.

Leru: niesamowity efekt. Jak dokladnie nazywa sie ten plug i kto go stworzyl?

Napisano

na moje nieszczescie nie moja :P

ten plug to Toonshade (do MAYA)http://www.toonshade.com/ a jesli chodzi o maxowiskie to cartoon reyes (i do niego NPRreyes) to chyba najlepsze i najszybsze z jakimi mialem do czynienia. (w sumie po dluzszym zastanowieniu z NPRa tez mozna duuuzo wycisnac).

Napisano

o ile czegos nie przeoczylem( co jest calkiem mozliwe) to to jest pierwszy model zamieszczony na forum. sam pomysl i szkic rewelacja. co do objektu 3dto ciezko jest cokolwiekpowiedziec, ale np robi sie kanciasto przy stopie. no coz czekam na wiecej.

Napisano

fajny concept :) udany jak cholercia bacry ma racje ze modelik potrzebuje sczegolow ale to w odlozonym terminie sie pojawi :) jescze raz brawa za pomysl!

Napisano
  • Autor

Cierpliwosci, modelik jest tylko \"szkicem\", ogolna bryla, w ktorej teraz bede dlubal szczegoly.

Dzieki za te wszystkie mile slowa, ale wybaczcie - imho troche z nimi przesadzacie :P Zaraz dojde do wniosku, ze nic nie musze juz robic. ;)

Dzisiaj powinienem wrzucic update jakis.

saygon: o jakim pierwszym modelu mowisz? moim pierwszym? Jezeli tak, to rzeczywiscie cos przeoczyles;)

Bacry: moze byc tylko lepiej;)

Leru: ta praca nie jest czasem podrasowana w Photoshopie? W galerii tylko ta prezentowala taki efekt.

Pozdrawiam

Napisano

DruG, a propos swojej pierwszej pracy na forum... tak mi się wydaje, że pierwszej :) kiedy skończysz swoją piękną mordkę w 3d ?? [cfaniak]

[piwo]

P.S. a może by tak połączyć obie prace ?? ;)

Napisano
  • Autor

Kto wie, moze kiedys powstanie DruG vs. French Cook ;)

Mordka na razie czeka na lepsze czasy, bo musze sie nauczyc ukladania fryzur Shagiem. W rzeczywistosci nie jest ona zbyt skomplikowana, jednak w Shagu mam z tym problem.

Poza tym ile mozna grzebac w swojej mordzie? ;)

Ej, ale nie rob mi tutaj offtopica :P

Napisano

Hhehe, narazie zapowiada się calkiem niexle - concept ql!! pozdrawiam :)

Napisano

nie mam pojecia czy to nie bylo troche photoshopa w tym ale ta galeria z kotem jest bardzo pod to podchodzaca oraz samochod z efektem caligraphic jest rowniez to mniej wiecej oddajacy. Ale sa 2 sposoby zeby sie o tym przekonac:

1. napisac do tworcy :P

2. samemu sprawdzic :D

Napisano

Jest jeszcze trzeci... można wykorzystać OBE ;).

ps. Nie sądzę, aby praca była podretuszowana w photoshopie. Tak jak Leru mówił, obrazek z kotem prezentuje podobny efekt, a na renderach z samochodem można podziwiać piękne rysunkowe linie. Naprawdę super shader.

Napisano
  • Autor

Maly upgrade.

Zaczalem robic gebe i z czystej ciekawosci sprawdzilem, jak sie deformuje kosteczkami.

Gdy juz zaczalem sie bawic, ustawiac, tak zeszlo pare... chwil ;)

Plusem jest to, ze wiem gdzie brakuje wertexow, zeby ladniej sie deformowalo.

Glowka nie jest oczywiscie jeszcze skonczona, ale na dzisiaj finito.

Maly zestawik - wynik dzisiejszego posiedzenia:

Napisano

hehe DruG pierwszy raz Cie w akcji widze [piwo] dla mnie pomysl i dotychczasowe wyniki masakratorskie :D Juz dawno tak na nic nie czekalem jak na efekt koncowy Twojej pracki...

Napisano

Typowy god-deam francuz :D super, utrzymane w tekiej starej kreskowkowej konwencji francuza

Pracuj pracuj DruG :)

Napisano

Nieźle :). Na razie niema się do czego przyczepić.

Czekam na pierwsze próbne animacje.

Leru : Nie wiesz co oznacza tajemniczy skrót OBE ? Heh. To tajemnica... > [mruga]

Napisano
  • Autor

Wszystkich, ktorzy mysla, ze to moj debiut pragne poinformowac, ze debiutem byl autoportret ;)

Jeszcze przed snem mrugajacy profil. Dobranoc.

Napisano

DruG: ale tam nie ma obrazkow :(

Batou: nie chce OT rozwijac wiec szybka pilka: co to jest OBE :D ? (Motoko Kusanagi by sie to nie podobalo :P)

Napisano
  • Autor

:(

Wszystko poszlo podczas awarii bazy. Wrzucilem zestawik, jest na ostatniej stronie.

Napisano

Jak się tak przyjrzałem to coś jest nie tak z dłońmi (i nie chodzi mi o brak palca). Jakieś takie koślawe są.

Leru : szukaj dobrze a znajdziesz linka w moim poprzednim poście. Udowodnij że jesteś prawdziwym agentem :). I nie pisz, że nie ma bo jest :P.

Koniec OT!! Bo nas DruG pogoni.

Napisano
  • Autor

Sio z mojego watku z tymi offtopicami!

Rece sa nietkniete od pierwszego \"szkicu\", dzisiaj bawilem sie tylko glowa.

Musze zapamietac, zeby wymazywac ze screenow to, co nie bylo ruszane :P

Napisano

faciala robisz bones\'ami? hmmm

kiedys probowalem ffd ale kurcze manipulatory zostaly mi w miejscu , w ktorym model zaczynal ruch.:D wlasnie - jaki jest dobry sposob na ladnego faciala z wyjatkiem pracowitego morpha?

Napisano

DruG, zrób mu jakieś gacie bo się jeszcze ktoś zbulwersuje ;)

a tak poza tym to model wygląda bardzo fajnie, ale to już nie ten klimat co na koncepcie :( mam nadzieję, że to się zmieni po dodaniu teksturek :)

pozdrawiam [piwo]

Napisano

Khe, khe, uff

dawno mnie tu nie bylo.

Fajnie, fajnie sie zapowiada, sprawia wrazenie jakby, khe, ktos tu zabieral sie wreszcie z glowa do animacji, bez bezsensownego utrudniania sobie roboty. Calkiem zacny koncepcik. hrghrkhe

salutt

Dziadek Stal

Napisano
  • Autor

Kogoz to widza moje mlode oczy?! Dziekuje Ci Dziadku drogi za uznanie. Martwie sie jedynie o zdrowie dziadka, bo jakis suchy kaszel slysze. Za duzo dziadek biega po tej Warszawie, seniorowi tak nie wypada. ;)

Dzisiaj troszeczke pogrzebalem w siatce twarzy, dorobilem uszka...

Ehh.. zeby tak czlowiek mogl caly dzien zajmowac sie tylko rzeczami przyjemnymi:( (prosze nie podlapywac tematu i nie robic offtopicow :P )

Napisano

I twarz mowi: my precioussssss :>

Bardzo fajne ustawienie swiatel ale chyba oczka mozna troche od Daniela Lary sciagnac :D

Napisano

Bomba kolo wyglada co najmniej jak z pixara ! A twoj autoportrecik miarzdzy totalnie ! A pozatym fajnie zobaczyc w koncu pracke tak doskonalego krytyka jak ty ![lol2] Ale szkoda ze nie ma zbytnio co krytykowac , a na sile nikt sie czepiac nie bedzie !! Pozdro czekam z niecierbliwoscio na dalsze postepy a napewno bedom oj bedom :)

Napisano

Fajny modelik - pokaż siateczkę :)

Napisano

nom nawet fajny, sprobuj pobawic sie z wielkoscia galki heh... tez fajne efekty mozna uzyskac :)