Napisano 2 Luty 200421 l Witam wszystkich. W wolnych chwilach długie sobie Forda Bronco, jest to mój 3. model samochodu (żadnego jeszze nie skończyłem).
Napisano 2 Luty 200421 l no no no zapowaida sie ladne cacko :) szczegolnie lubie samochodziki terenowe obys skonczyl model :) bez problemow tego ci zycze !!!
Napisano 2 Luty 200421 l no narazie fajne :) tylko ten przedni wlot, kratka... czy co to tam jest ;) nie jest zbyt dobrze dopasowane do karoserii, widać to zwłaszcza na rogach... trzymaj się [piwo] P.S. to auto masz skończyć :P:)
Napisano 3 Luty 200421 l Autor I jeszcze jeden. Prosze o komentarze :D PS: Ten napis Bronco narazie jest taki prowizoryczny
Napisano 3 Luty 200421 l Niieznam tego samochodu tym bardziej w tym roczniku ale smieszny taki :) A jedno do czego bym sie przyczepil to blotnik i narazie tylko do tego to, reszta cool :)
Napisano 3 Luty 200421 l Autor Ehhhh myślałem, że ten model będzie łatwiejszy do zrobienia. Narazie męcze sie z prodzem. Nie mam blueprintu z góry i mam mało zdjęć tego samochodu, jak by ktoś znalazł gdzieś takie zdjęcia to prosze zamieścić tutaj albo dać znać. Poniżej 2 rendery. Prosze o wszelkie uwagi i komentarze !!!!
Napisano 3 Luty 200421 l czesc czy te okragle wloty na reflektory z przodu nie powinny miec bardziej ostrych obrzezy ? nie te glowne reflektory tylko te ponizej o mniejszym promieniu . moze mi sie tylko wydaje
Napisano 4 Luty 200421 l wygląda to bardzo ładnie, ale mam wrażenie, że te większe otwory na reflektory są z czworokątów, a lepiej wychodzą z sześciokątów, po prostu te twoje są za mało okrągłe :) pozdrawiam [piwo] P.S. mam wrażenie, że stosujesz meshsmootx x3... współczuję twojemu kompowi ;):D
Napisano 4 Luty 200421 l no proszę, zgadłem, że z czworokąta :) lepiej zrób ten reflektor z sześciana bo jest zbyt... kwadratowy :P a patrząc na ten mały reflektor niżej mam wrażenie, że zamiast ustawiać w tle splajna (w tym wypadku NGon ośmioramienny) i dopinać do niego wertexy z włączonym 2.5D snapem to ty robisz to \"na oko\", przez co nie zawsze wychodzi równo :) a poza tym, zaznaczyłem trochę bugów na obrazku: 1. czy to nie pozostałość po chamfer ?? :) 2. spróbuj ułożyć tam siatkę w taki sposób jak na rysunku, unikniesz trójkątów :) 3. radziłbym zamienić tą linię na jedną, domyślam się, że pociągnąłeś ją dalej bo nie chciałeś wcześniej dać trójkąta, ale w tym wypadku będzie on raczej lepszym rozwiązaniem :D pozdrawiam [piwo]
Napisano 6 Luty 200421 l Autor Loozak : co do punktów które zaznaczyłeś to 2 poprawiłem , a 1 i 3 nie musze poprawiać bo jak wyrenderuje bugów tam nie ma:) Poniżej zamieszczam render z małym updatem no i siatke PROSZE O WSZELKIE UWAGI I KOMENTARZE
Napisano 6 Luty 200421 l ooooo.... niezły model się zapowiada :] ps: ja też nie wiem o co chodzi z kwadratowym światłem:| jak dla mnie jest OK
Napisano 6 Luty 200421 l Autor Tych reflektorów narazie nie bede ruszał, powoli przechodze do tyłu, chociaż przód jeszcze nie skonczony. Poniżej rendery... PROSZE O KOMENTARZE !!!!!!!!!!!!!
Napisano 7 Luty 200421 l A co tu komentować. Na razie, moim zdaniem, bezbłędnie. Poczekaj na Loozacka, albo Sikhama. Ja nigdy nie przywiązywałem wagi do \"technicznych\" szczegółów. ps. Śmieszny samochód :).
Napisano 7 Luty 200421 l Autor Sikham : Co do 1 to nie wiem o co Ci chodzi ta szpara tam jest więc ją zrobiłem. Co do 2 to jak nałoże lakier to bedzie dobrze. Co do 3 to poprawie to później... DZIĘKUJE ZA KOMENTARZE!!!!! I zapraszam do dalszych uwag i komentarzy A teraz mały update....
Napisano 7 Luty 200421 l nic nie pomoże żaden lakier zresztą jak zrobisz drzwi to zobaczysz że ci niebedą pasowały :D
Napisano 7 Luty 200421 l Autor Sikham narazie bede sie trzymał swojej wersji A teraz 2 renderki z lakierem no i takie próbne materiały
Napisano 7 Luty 200421 l jeszcze dużo za wcześnie na zabawy w lakiernika ps. zobacz na fofo króre zam dałeś te z printem widzisz że ta linia niepasuje u ciebie :] jest na 1 wysokości w całym samochodzie a u ciebie bedzie skośna na drzwiach
Napisano 7 Luty 200421 l coś się kończy... :D Model jest poprawny, oprócz rzeczy wymienionych wcześniej ale samo auto jest paskudne IMO:] Ale pracuj dalej, moze zmienie zdanie. powodzenia. Będziesz robił jakieś otoczenie?
Napisano 7 Luty 200421 l Autor Kozioo otoczenia jak narazie nie planuje, ale nie mówie nie. Sikham zamieszczam render i powiedz mi w którym to miejscu mi drzwi nie pasują ??
Napisano 8 Luty 200421 l Ejjjj no modeling bardzo ładnie, tylko wus jest dla mnie okropny[lol2] P.S. Widziałem niedawno Porsche Cayenne...i strasznie dziwny jest. Raczej mi sie nie podoba :|
Napisano 8 Luty 200421 l modelowanie jak narazie miodzio naprawde bardzo mi sie podoba :) jestem zwolennikiem terenowek i z niecierpliowscia czekam na dalsze etapy WIpa masz go skonczyc !!!:)
Napisano 8 Luty 200421 l Autor Zrobiłem to no jak to sie nazywa, chyba wyciągarka.......Narazie bez liny i haka, ale będą.....
Napisano 8 Luty 200421 l Witam. WOW !!![wow] No cóż mogę powiedzieć. Fordzik jest perfekcyjnie zrobiony. Gratulacje. [winko]
Napisano 8 Luty 200421 l Inespew, bardzo dobrze ci idzie, tylko że pytasz Sikhama co mu w drzwiach nie pasowało, a przecież widać, że jednak obniżyłeś krawędź z tyłu, czyli jednak na początku nie pasowały... krótko mówiąc, miał rację :) [piwo] P.S. popraw ten kwadratowy reflektor w końcu :D
Napisano 9 Luty 200421 l Autor Loozak co do reflektora to zrobie go od nowa, ale narazie znalazłem nowe zjdecia referncyjne i wyszło mi strasznie duzo bugów, wiec najpierw je musze poprawić. Sikham: Przyznaje Ci racje ta linia była krzywa, ale jak zacząłem robic drzwi dopiero zaczaiłem o co chodzi. A z poprawieniem tego nie bylo kłopotów.
Napisano 10 Luty 200421 l Autor Witam. No to Update- Zrobiłem od nowa maskę. Myśle, że teraz jest dobrze. A co Wy sądzicie ??