pioootras Napisano 1 Czerwiec 2008 Napisano 1 Czerwiec 2008 (edytowane) Zdjęcia wszystkich prac z wystawy w galerii Arsenał w Poznaniu, gdzie odbyło się ogłoszenie wyników. Z góry przepraszam za jakość zdjęć... WYRóżNIENIA: ZWYCIęSKA PRACA: Edytowane 1 Czerwiec 2008 przez pioootras naruszenie regulaminu 1
Touch Napisano 1 Czerwiec 2008 Napisano 1 Czerwiec 2008 Wizualizacja arch515 najlepsza!:D Za to wizka zwycięska, to chyba jakieś nieporozumienie(!?) Żenujący poziom pracy. Kolejny ustawiony konkurs?
polka dot Napisano 1 Czerwiec 2008 Napisano 1 Czerwiec 2008 żenada? to był konkurs na wizualizację a nie render.
trosiek Napisano 1 Czerwiec 2008 Napisano 1 Czerwiec 2008 w tym konkursie chyba nie chodziło o to, żeby zrobić jak najbardziej wypaśną wizkę, ale coś takiego na pograniczu sztuki i wizki. Wg. mnie pracki nie są złe. My patrzymy na nie troszkę innymi oczami. Ale praca archa powinna znaleźć się w minimum pierwszej 3. no niestety nie mamy na to wpływu. Zwycięzcom należą się gratulacje i tyle :)
D4D4L Napisano 1 Czerwiec 2008 Napisano 1 Czerwiec 2008 zalerzy jak nato się patrzy... okiem amatora itp to kazdy to pewnie pojedzie bo niezobaczy super wow efektu... kazdy inaczej patrzy... Prace typowo wizkowe mi się podobają(i ta co byla unas na forum prezentowana), reszta to taki art&wiz robiony techniką z lat 80/90 ? nie wiem ale troche starością daje co mi się podoba... odczulem przez chwile jakbym patrzyl na concept art z usa jak bym byl w latach 80 hehe :)
RA Napisano 1 Czerwiec 2008 Napisano 1 Czerwiec 2008 Wynik raczej fair. Nie ma co płakac nad rozlanym mlekiem. :)
demigod Napisano 1 Czerwiec 2008 Napisano 1 Czerwiec 2008 szkoda ze Lisa nie ma zadnej pracki :D bylo by ciekawie
keraj37 Napisano 2 Czerwiec 2008 Napisano 2 Czerwiec 2008 Praca wyrozniona Lukasz Iwanskiego rzadzi! Jesli to ktos z forum niechaj pokaze tutaj te pracke
drakul Napisano 4 Czerwiec 2008 Napisano 4 Czerwiec 2008 zgadzam się z przedmówcą.a nawiasem mówiąc ten konkurs pokazuje że w wizualizacjach nie chodzi o to kto zrobi najbardziej "wypasiony" render (dużo osób utożsamia wizualke tylko z renderem , a nie np z pokazaniem danego fragmentu przestrzeni za pomocą akwareli) a o klimat i nastrój i oddanie charakteru przestrzeni wizualizowanej
JunioR Napisano 4 Czerwiec 2008 Napisano 4 Czerwiec 2008 a mi sie praca, ktora zajela I miejsce podoba.
GramiYoe Napisano 5 Czerwiec 2008 Napisano 5 Czerwiec 2008 tu chodziło o wizualizacje na potrzeby "wewnętrzne" - siedzę trochę w towarzystwie i wizualizacje w gronie architektów robi się inaczej niż dla klienta końcowego... - jak ktoś już wcześniej napisał tu chodzi o klimat, - dla klienta idą wizki zbliżone jak najbardziej do fotorealizmu... tyle. (Choć też zależy jaki klient) Pozdrawiam Ps. co nie oznacza ze praca zwycięska mi się podoba czy coś...
siwy Napisano 5 Czerwiec 2008 Napisano 5 Czerwiec 2008 Myślę że nie zawsze wizka musi być fotorealistyczna, ale w zwycięskiej pracy razi mnie najbardziej oderwanie tego budynku od tkanki miejskiej i pokazanie go na pustyni a klimat tej pracy może i ciekawy ale mający niewiele wspólnego z rzeczywistością. Praca ta nie jest zla ale na tle innych wygląda blado.
Rekomendowane odpowiedzi