Skocz do zawartości

Zobacz wyniki ankiety: Speed Animating 10 - głosowanie  

23 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zobacz wyniki ankiety: Speed Animating 10 - głosowanie

• mastema
      21
    • animator
      2

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

głos oddany na mastema za oryginalne podejście do tematu jako mały plus + i przede wszystkim za jakość animacji.

co do animator-a to chyba przekombinował... jednak również gratuluję ukończenia...

pozdrawiam!

Napisano

Dzieki wszystkim za glosy, szkoda tylko, ze w tym miesiacu mala konkurencja :).

Kulfonie gdzie zgubiles Monike?: tak w woli scislosci to "mastema" nie "masterma"... nie ze sie czepiam :P. Nicka masz rewelacja :P.

Pozdrawiam.

Napisano

Masterma w swojej animacji ma wyrazistą mimikę twarzy. Gesty i zachowanie bohatera (szczególnie w 5-7 sekundzie - miód) są świetnie rozwiązane. To przykuwa moją uwagę. I ta moc z jaką uderza w ten stół. hehe-poezja. Również gratulacje dla kolegi "animatora" za ukończenie pracy, kopniaki wyszły bardzo fajnie. Głos oddaje na masterme, i proszę o nowy temacik, w którym tym razem trochę powalcze. :D

Napisano
Głos na mastema, bardzo ciekawe podejście do tematu i za bardzo dobre wykonanie:)
głos oddany na mastema za oryginalne podejście do tematu
jesli i ja moge oddac glos to - oddaje glos na Masterma --- > praca jest zrobiona z humorem
Chyba troszke sie pogubiłem, głosujemy na najlepsza animacje czy najbardziej humorystyczne podejscie do tematu?

Wydaje mi sie ze w tym wszystkim chodzi o równe szanse a nie "głosuje na.... bo najlepszy pomysł" pomysł rzuca zwyciezca poprzedniego speeda i wtedy sa rowne szanse.

Za każdym kolejnym razem prześcigacie sie w pomysłach. Animator mial trudniejsze zadanie poniewaz robil trudniejsza animacje. Ciezko porownywac, aczkolwiek z tego co widac Mastema lepiej radzi sobie z animacja.

Animator, nie potrzebnie postawiles na długość.

Wstrzymuje sie od głosu.

Napisano

zioło pomysł jest częścią oceny, jednak widać że mastema miał lepszą animacje technicznie. a skoro nie oceniamy pomysłu to poziom trudności nie ma również znaczenia...

w przypadku animatora ambicja wzięła górę nad umiejętnościami... szczerze wolał bym aby autor skupił się tylko na jednej postaci i zrobił animacje lepszą technicznie...

sytuacja wynikła z tego że mamy tylko dwie animki i dlatego nie ma wielkiej konkurencji.

mam nadzieje że następnym razem będzie więcej...

Napisano

mastema - choć temat animacji kompletnie mi nie odpowiada ;) to ruchy całkiem przekonujące. Trochę taki sobie timing ale to w końcu speed i przy takim założeniu jest fajnie.

Napisano

nie wiem, według mnie pomysł nie ma żadnego znaczenia bo chyba nie powinnyśmy porównywać tych dwóch animacji, chociaż temat może i ten sam, to dotyczą zupełnie czegoś innego, mógłbym zrobić jak koleś mimika twarzy (groźnością) chce pokonać drugiego, nie wykonując przy tym żadnych ruchów ciała. Powinniśmy bardziej oceniać realizm a nie to co w tej animacji się dzieje, to czy ruchy jakie nasza postać wykonuje przypominają te które wykonujemy w Realu.

Uważam że obydwu animom wiele brakuje,

U mastemy mimika twarzy pozostawia wiele do życzenia a i same ruchy są twarde i nieprzyjemne

U mnie też jakby tak nie jest super

Z całą stanowczością nie powinniśmy oceniać śmieszności czy pomysłu

PS. Każdy potrafi prawić morały a dwie osoby pokazały prace

Napisano

Animator: prawda, ze tylko my pokazalismy prace, ale nie bulwersuj sie. Kazdy ma prawo do oceny i mysle, ze nie powinienes sie tlumaczyc ani kwestionowac ocen innych. Oczywiscie, ze obie prace wymagaja podpicowania. Nie zgadzam sie, ze prace dotycza czegos innego, bo temat jest ten sam a tylko wykonaniem sie roznia. Co do oceniania realizmu rowniez sie nie zgodze z tego wzgledu, ze animowac mozesz realnie albo cartoonowo... moja animka od poczatku miala wygladac "przerysowanie".

Pozdrawiam

Napisano

Hehehe dobre Shogun :D. Przypomnialo mi sie powiedzenie kumpla: "Nie wazna jest dlugosc rozdzki tylko magia czaru" :D. Niech kazdy sobie to tlumaczy jak chce :P...

Napisano

to moze zmienimy zasady ?........skoro teraz niektorzy uwazaja ze sa pokrzywdzeni bo nie ocenia sie ich animacji i trudnosci technicznych tylko pomysl.........to niech teraz temat speeda bedzie okreslony ..na przyklad

1. Speed animation - temat - 2 bijace sie postacie po ryju

- kopulujace ze soba komary

oczywiscie moga byc dwa typy speed animation: jeden taki gdzie jest powiedziane....a zrobicie mi cos ....a drugi gdzie scisle jest okreslone co trzeba zaanimowac

na dobra sprawe ......aby moc lepiej oceniac animacje a nie sam pomysl li tylko temat powinien byc scisle okreslony - czyli ...robimy podskakujaca wkurzona mrowke w tym tygodniu.......w kolejnym wscieklego hipisa z bejzbolem na ulicy ktory stawia sie podczas aresztowania

ja mysle ze takie wlasnie powinny byc tematy...scisle okreslone co ma byc zaanimowane......chociaz... ;>....nawet gdy temat bedzie scisle okreslony ten kto ma fantazje i umiejetnosci podejdzie do niego z ciekawszej strony i pojedzie wszystkich pomyslem

Napisano
to moze zmienimy zasady ?........skoro teraz niektorzy uwazaja ze sa pokrzywdzeni bo nie ocenia sie ich animacji i trudnosci technicznych tylko pomysl.........to niech teraz temat speeda bedzie okreslony ..na przyklad

1. Speed animation - temat - 2 bijace sie postacie po ryju

- kopulujace ze soba komary

oczywiscie moga byc dwa typy speed animation: jeden taki gdzie jest powiedziane....a zrobicie mi cos ....a drugi gdzie scisle jest okreslone co trzeba zaanimowac

na dobra sprawe ......aby moc lepiej oceniac animacje a nie sam pomysl li tylko temat powinien byc scisle okreslony - czyli ...robimy podskakujaca wkurzona mrowke w tym tygodniu.......w kolejnym wscieklego hipisa z bejzbolem na ulicy ktory stawia sie podczas aresztowania

ja mysle ze takie wlasnie powinny byc tematy...scisle okreslone co ma byc zaanimowane......chociaz... ;>....nawet gdy temat bedzie scisle okreslony ten kto ma fantazje i umiejetnosci podejdzie do niego z ciekawszej strony i pojedzie wszystkich pomyslem

Jeśli chcielibyśmy oceniać wyłącznie samą animację to poza dokładnie tym samym tematem autorzy musieliby pracować na tych samych zrigowanych modelach. W innym przypadku zawsze pod uwagę będą brane (choćby w najmniejszej części) "doznania artystyczne". Tak uważam.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności