Maf Napisano 4 Luty 2004 Share Napisano 4 Luty 2004 witam, pewnie wielu z was interesujacych sie militariami zna ten transporter. hmm to moj pierwszy obiekt wlasciwie wiec licze na wszelka pomoc oraz sugestie.chce zeby mi to jak najlepiej wyszlo.pare tutkow poczytalem co do pojazdow i mysle ze jakos to ma szanse wyjsc. a to efekt spokojnej 30 min pracy,nic wielkiego ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 4 Luty 2004 Share Napisano 4 Luty 2004 To cos zabralo Ci 30 minut? :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 4 Luty 2004 Share Napisano 4 Luty 2004 WOW. Nieźle. Ja musiałbym mocno się starać aby takie cos zrobic w 30 minut :). Według mnie takie coś można zrobić w 2 minuty. No cóż. Narazie mało tu widzać i gdyby nie temat to nie wiedziałbym co to jest. Pracuj dalej i ... troche sprawniej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maf Napisano 4 Luty 2004 Autor Share Napisano 4 Luty 2004 jesli nie dodalem to dodam ze jestem poczatkuijacym o wlasnie odkrywalem narzedzie target weld itp. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archangel Napisano 4 Luty 2004 Share Napisano 4 Luty 2004 ooo kolejny pojazd wojskowy !!! chlopaki rosniemy w sile [piwo] :D narazie to za wiele nie da sie powiedziec bo za wiele nie widac ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maf Napisano 4 Luty 2004 Autor Share Napisano 4 Luty 2004 no skolowalem troche wiecej materialow z neta. pozatym dzis ide do kuzynka on kleil plastikowego hanomaga wezme od niego materialy i pykne pare fotek samemu modelowi i sproboje dzis cos wiecej zrobic :) *archangel czy ta kwestia ze scena zbiorowa pojazdow wojskowych dalej aktualna bo moge sie dozucic z tym czyms jesli wyjdzie oczywiscie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archangel Napisano 4 Luty 2004 Share Napisano 4 Luty 2004 no pewnie ze aktualna [piwo] narazie mielem mala przerwe spowodowana sesja Twoj pojazd bardzo by nam sie przydal !!! Pracuj ostro czekam na apdejty !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kru Napisano 4 Luty 2004 Share Napisano 4 Luty 2004 abstrachujac od czasu wykonania, masz blad w siatce. 2 rzad od dolu, drugi vertex od prawej - zwelduj go z trzecim. od prawej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 4 Luty 2004 Share Napisano 4 Luty 2004 heh przy takim tempie modelowania pobijesz Loozaka i jego honde ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 4 Luty 2004 Share Napisano 4 Luty 2004 A nawet don_filippo z jego viperkiem:D A co do modelu, to ... z tego ujęcia nie widać żadnych wgniecen;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maf Napisano 4 Luty 2004 Autor Share Napisano 4 Luty 2004 haha widze ze sie przestraszyliscie tempa.no to tylko chwilowe bylo wieczorkiem dam jakiegos malego updatea i nie marudzcie na czas bo jak sie za cos biore to robie to az zrobie i sobie przerw na inne pracki specjalnie nie robie:) kurcze poczatkuje wiec prosze o wyrozumialosc ;] archangel no ja sie chetnie dorzuce, wieszj jesli mi wyjdzie zbyt LP lub \"nieladnie\" to dacie mnie w dalszym tle hehe KRU- czemu blad?bo laczy sie pod katem prostym? wedle rad staram sie unikac trojkatow.wiec co poardzicie zrobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maf Napisano 4 Luty 2004 Autor Share Napisano 4 Luty 2004 no spece podpowiedzcie, czy ta siateczka jest zla? chodzi mi o laczenie krawedzi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MorF Napisano 4 Luty 2004 Share Napisano 4 Luty 2004 Cóż trochę mało tego, może uda Ci się pobić nawet mnie i mojego porsche :P Do roboty ! hihi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 4 Luty 2004 Share Napisano 4 Luty 2004 to co masz jest wporzadku jesli nie bedziesz nakladal zadnego meshsmotha, zas jesli bedziesz to wg. mnie tak bedzie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archangel Napisano 4 Luty 2004 Share Napisano 4 Luty 2004 [hmmm] a dlaczego ma byc zla ???? [co?] jak dla mnie jest ok... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 4 Luty 2004 Share Napisano 4 Luty 2004 bo jedna scianka ma 13 wertexow a nie 4? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobby_digital Napisano 4 Luty 2004 Share Napisano 4 Luty 2004 jesli jest idealnie płaska to moze byc chyba:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maf Napisano 4 Luty 2004 Autor Share Napisano 4 Luty 2004 no wiecie to pojazd wojskowy wiec raczej z plaskich scian a nie oplywowy ;] i nie bede nakladal zadnych meshsmoothow wiec nie widze chyba problemu;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archangel Napisano 4 Luty 2004 Share Napisano 4 Luty 2004 Maf nie wymiguj sie mial byc apdejt ;) a tak na powaznie to mi tez okropnie mozolnie z moim Abramsem idzie :( od godziny bawie sie z jedna klapa moze za chwile walne jakis renderek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maf Napisano 4 Luty 2004 Autor Share Napisano 4 Luty 2004 dzien sie jeszcze nie skonczyl ;] robiem robiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maf Napisano 4 Luty 2004 Autor Share Napisano 4 Luty 2004 no wiec tak to wyglada na chwile obecna. tylko ze jakos ta siatka mi cos nie pasuje wiec prosze odrazu o opinie.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archangel Napisano 4 Luty 2004 Share Napisano 4 Luty 2004 ja swoja klape skonczylem :) strasznie ciezko mi cos Ci powiedziec bo nadal nie wiele widac....moze walniesz kilka zdjec tego cacka to bedziemy wiedziec nad czym aktualnie pracujesz...siatka jest chyba Ok tylko ta skosna linia wychodzaca od tego luku (mam nadzieje ze wiesz o ktora chodzi) troche mi nie pasuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maf Napisano 4 Luty 2004 Autor Share Napisano 4 Luty 2004 no wiec to jest cos takiego: Hanomag Sdkfz 251 Type A a oto zdjecia jakie udalo mi sie zalatwic: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christian Noir Stein Napisano 5 Luty 2004 Share Napisano 5 Luty 2004 Eeeee? Rozumiem WIP, WIPEM ale SKUP! się bardziej na pracy, aniżeli na wrzucaniu to 5 minutowej roboty. Pokaż coś co ma już ręce i nogi, a nie noworodka w 2 tygodniu :) Do tego ten model wygląda na BARDZO prosty, a ty tak się czaisz z tym modelowaniem, jakby to było coś x100 bardziej skomplikowanego :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archangel Napisano 5 Luty 2004 Share Napisano 5 Luty 2004 Tu masz kilka fotek moze Ci sie przydadza: http://www.missing-lynx.com/gallery/german/jkf251.htm http://www.missing-lynx.com/gallery/german/sd251.htm http://www.missing-lynx.com/gallery/german/bw2519.htm http://www.missing-lynx.com/gallery/german/sdkfz251_meir.html i bierz sie do pracy bo ludnosc sie niecierpliwi :] prawie caly przod mozna na raz wyciagnac...korpus nie jest trudny wiecej zabawy czeka Cie z kolami i gasienicami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maf Napisano 5 Luty 2004 Autor Share Napisano 5 Luty 2004 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 5 Luty 2004 Share Napisano 5 Luty 2004 Bryła wydaje sie poprawna, daj siateczke i baw sie w szczegoly moze cos z tego jeszcze bedzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 5 Luty 2004 Share Napisano 5 Luty 2004 no ładnie, zaczyna wygladac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maf Napisano 5 Luty 2004 Autor Share Napisano 5 Luty 2004 ok i jeszcze jeden maly apdejcik: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archangel Napisano 5 Luty 2004 Share Napisano 5 Luty 2004 hehe [piwo] no to ruszyles z kopyta :D !! narazie bardzo ladnie oby tak dalej !! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maf Napisano 6 Luty 2004 Autor Share Napisano 6 Luty 2004 uff los jest niedobry musze sie uczyc na zaliczenie polskiego bo niezdalem:/ no a jak mam chwile to dlubie sobie i wychodzi costam :) na chwile obecna zrobilem tyle: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 6 Luty 2004 Share Napisano 6 Luty 2004 Po malutku zaczyna jakoś wygladać:D Tak trzymac Pozdr Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 6 Luty 2004 Share Napisano 6 Luty 2004 zaczynajac czytac watek nie spodziewalem sie ze dojdziesz do takiego efektu. BRawo!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archangel Napisano 6 Luty 2004 Share Napisano 6 Luty 2004 chwile mnie tu nie bylo a Ty juz modelik konczysz :D [piwo] no moze jeszcze troche zostalo ale pracuj tak dalej a bedzie ekstra :] gdzie ja te kolorki widzialem ?? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maf Napisano 6 Luty 2004 Autor Share Napisano 6 Luty 2004 no dobra to jeszcze zalacze taki mini renderek i juz dzis tego nie ruszam musze odpoczac od niego przez noc :) czekam na dalsze opinie oczywiscie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczu Napisano 5 Marzec 2004 Share Napisano 5 Marzec 2004 no no:) bardzo pozytywnie:) ale cos widze ze zastoj sie niezly zrobil:P zabieraj sie dalej do roboty:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archangel Napisano 5 Marzec 2004 Share Napisano 5 Marzec 2004 Maf no chyba nie zrezygnowales z dokonczenia tego WIP\'a :| juz dawno nie bylo apdejtow...do pracy bo sie spoleczenstwo niecierpliwi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 5 Marzec 2004 Share Napisano 5 Marzec 2004 Bardzo milo i pozytywnie wychodzi :) czekam na dalsze update bo (przynajminej dla mnie) jest ok jak narazie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi