Gother Napisano 15 Czerwiec 2008 Share Napisano 15 Czerwiec 2008 Zrobiłem prosty model terenu (plane 30x30x30), ale nałożona na niego tekstura wygląda jak położony jeden za drugim rząd kwadratów. Sądzę, że jak wykonam siatkę w ten sposób http://img146.imageshack.us/img146/1254/pustnx7.jpg to rozwiążę ten problem tylko jak zrobić taki efekt?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 15 Czerwiec 2008 Share Napisano 15 Czerwiec 2008 zmapuj odpowiednio model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gother Napisano 15 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2008 A więc chodzi o mappowanie... Więc jak to zrobić? Naciskam M i tam trochę opcji jest. Czy mogę tak zmapować obiekt by utworzyć na jego powierzchni dowolny kształ np. drogę? Jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 15 Czerwiec 2008 Share Napisano 15 Czerwiec 2008 o mamo... ostatnio jakis wysyp sie zrobil osob nie umiejacych korzystac z FAQ czy F1... z kazda pierdola wala na forum... a to sa podstawy i szybciej znajdziesz odpowiedz wciskajac klawisz "F1" (gdzie jest to opisane i podane jak na tacy) niz postujac tu i czekajac na odpowiedz... sorry za komentarz ale nie moglem sie powstrzymac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gother Napisano 15 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2008 Gdybym szukał tutoriala w wersji obcojęzycznej nie pisałbym w tej sprawie na polskim forum. W końcu sieć jest długa i szeroka, no chyba, że ktoś nie wykazuje się znajomością języków, a ja do takich osób właśnie należę. No? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 15 Czerwiec 2008 Share Napisano 15 Czerwiec 2008 no ale w takich tutkach to sa podstawy angielskiego a dodatkowo wszysko opatrzone jest screenami. Lepiej ucz sie anglika bo to podstawa w maxie i 3d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 15 Czerwiec 2008 Share Napisano 15 Czerwiec 2008 . No? No co? siadaj do anglieskiego. Nie wiem jak wyobrazasz sobie opanowanie programu do ktorego wiekszosc materialow jest tylko po angielsku bez znajomosci tego jezyka. A reakcji tadzia sie nie dziwie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gother Napisano 15 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2008 Człowiek się śpieszy, rzadko co kiedy napisze na tym forum, a jak już ma sprawę to mu mówią, spadaj i się ucz. To ja dziękuję za taką pomoc, z którą wiecie co można zrobić. Może ktoś będzie bardziej pomocny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 15 Czerwiec 2008 Share Napisano 15 Czerwiec 2008 Ja bym zaczął od zajrzenia do działu videotutorials i tutoriale 3d i tam na pewno są tutki o mapowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrupek Napisano 15 Czerwiec 2008 Share Napisano 15 Czerwiec 2008 Człowiek się śpieszy, rzadko co kiedy napisze na tym forum, a jak już ma sprawę to mu mówią, spadaj i się ucz. To ja dziękuję za taką pomoc, z którą wiecie co można zrobić. Może ktoś będzie bardziej pomocny. niestety, ale chłopaki mają racje :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 15 Czerwiec 2008 Share Napisano 15 Czerwiec 2008 a jakiej pomocy oczekiwales ? bo sam nie wiem jak mozna zaoferowac z takim pytaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 15 Czerwiec 2008 Share Napisano 15 Czerwiec 2008 to ja tylko naprowadze na dobra droge i powiem ci ze mapowanie to nie to pod "m" to jest edytor materialow i tam sie materialy tworzy mapujesz poprzed nadanie obiektowi modyfikator uvw map badz unwrap uvw wiec teraz masz wszystko czego ci trzeba nie musisz dziekowac :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi