nielot007 Napisano 17 Czerwiec 2008 Share Napisano 17 Czerwiec 2008 WItam!! poprzednia minibitwa dalej jest aktualna ale zeby nie bylo nudno oto kolejna minib. ;) tym razem moje odwieczne marzenie zeby wymodelowac go ladnie ;) The David: zadanie m zrobienie jest tylko glowy soft dowolny itp. :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 17 Czerwiec 2008 Share Napisano 17 Czerwiec 2008 powodzenia :) bede trzymal kciuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 17 Czerwiec 2008 Share Napisano 17 Czerwiec 2008 Czemu tylko glowa? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 17 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2008 na tym forum jest tylko pare osob ktore byly by wstanie zrobic cala postac rewelacyjnie a my slabi jestesmy i nie damy rady zrobic caleg odavida zeby byl super extra wyczesany w kosmos a glowe moze damy rade zaznaczam moze :) choc jak ktos chce to moze robic cala postac ale w glosowaniu bedzie brana pod uwage tylko glowa :) ok narazie poczatek 1h 15min szukania referencji i krztaltow....dalej szukam tego drugiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 17 Czerwiec 2008 Share Napisano 17 Czerwiec 2008 generalnie ok, ale jeszcze troche tweakow sie by przydalo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin wuu Napisano 17 Czerwiec 2008 Share Napisano 17 Czerwiec 2008 hm... nazwanie go The David... michał anioł chyba się w grobie przewraca.... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 17 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 17 Czerwiec 2008 Share Napisano 17 Czerwiec 2008 Nos za krotki i zuchwa zbyt kanciasta. Zmarszczki nad nosem nie takie, a poza tym super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 18 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2008 Witam!! jezeli nikt sie dzisiaj nie zapisze usuwam watke i progress bede pokazywal juz w swoim watku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 18 Czerwiec 2008 Share Napisano 18 Czerwiec 2008 ha za trudny temat :D Bardzo fajnie idze, dawaj do wipa i lecisz z koksem ! :) ale jak zrobisz wlosy to bedziesz master pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 18 Czerwiec 2008 Share Napisano 18 Czerwiec 2008 przecież swego czasu drogi nielocie modelowałeś pana davida, i super ci to wychodziło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 18 Czerwiec 2008 Share Napisano 18 Czerwiec 2008 Dobra to ja się szybko zapisuję :D Niecała godzinka szukania formy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 18 Czerwiec 2008 Share Napisano 18 Czerwiec 2008 No to ja tez, ale portrety zawsze kaszanie przez zle proporcje. Robilem z bazy nielota, nie wiem czy tak mozna, nie pomyslalem wczesniej o tym :) Uzywacie perspektywy jak robicie takie dokladne odwzorowanie z refki? Georgas - ale to bylo chyba za czasow poly a teraz jest sculpt :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 18 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2008 no to bitewka zostaje ;) Gomez-->mozna mozna wkoncu po to ja zamiescilem :) tak ja robie z perspektywy zawsze choc na poczatku jade "z user" view ;) georgas--> hehe tamten model byl slaby wiec lepiej go nie przywolywac :D:D ok small update ciagle walcze z proporcjami glowy praktycznie cialgle sa zmieniane i zaczalem robic wlosy narazie na szybko zrobione jakies "detale" gdyznie chcialem pokazywac zwyklej bryly wlosow nad ktora ciagle walcze :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 18 Czerwiec 2008 Share Napisano 18 Czerwiec 2008 nielot - podbrodek bardziej do przodu i w dol, brwi nie odstaja tak bardzo do przodu, szczeka z boku powinna byc bardziej kanciasta (ale lagodny luk), u ciebie jest prawie prosta Tomala - wydaje mi sie ze za szeroka twarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 18 Czerwiec 2008 Share Napisano 18 Czerwiec 2008 Gomez ten na refce wydaje się mieć taką szeroką albo to przez to ujęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 19 Czerwiec 2008 Share Napisano 19 Czerwiec 2008 (edytowane) Mierzylem wlasnie proporcje i wychodzi mi ze doleglosc od ucha do kosci policzkowej jest rowna odleglosci od brody do brwi a u ciebie ciut mniejsza jest ta druga odleglosc. Edytowane 19 Czerwiec 2008 przez Gomez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 19 Czerwiec 2008 Share Napisano 19 Czerwiec 2008 Gomez jeszcze sporo tweeków zanim to będzie podobne ;) Piszę bo właśnie widziałem świetnie zrobionego Davida na reelu który mozna ściągnąc pod tym adresem: http://forums.3dtotal.com/showthread.php?p=639338#post639338 Teraz dopiero mi przyszło do głowy żeby sobie poszukać więcej referek a nie z jednej robić, przecież zdjęć tej rzeźby jest pełno w necie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 19 Czerwiec 2008 Share Napisano 19 Czerwiec 2008 Sciagam reela, dzieki za link, juz widze ze niezly bedzie. Mialem zapodac moje refki ale pomyslalem ze przeciez na pewno je macie :) Jeszcze taki tips, bo moze nie wiecie, mozna zrobic transpose na layerze i pozniej wylaczajac go wrocic do symetrii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gawel72 Napisano 19 Czerwiec 2008 Share Napisano 19 Czerwiec 2008 Gomez: O rzesz ty działa! :D, a tak po za tym na razie idzie ci najlepiej ;) Moja głowa jest już w czasie produkcji, pewnie wkrótce wrzucę screena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 19 Czerwiec 2008 Share Napisano 19 Czerwiec 2008 Trochę pozmieniałem ale to jeszcze nie to: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 19 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirian Napisano 19 Czerwiec 2008 Share Napisano 19 Czerwiec 2008 Tomala widze "dochodzi":)) reszta peletonu jeszcze w tyle ale do dziela!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 19 Czerwiec 2008 Share Napisano 19 Czerwiec 2008 przeglądając hdd znalazłem myślę fajne refki Pana Davida, może się przydadzą http://www.georgas.info/david01.rar powodzenia panowie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 19 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 19 Czerwiec 2008 Share Napisano 19 Czerwiec 2008 Teraz już chyba bardziej podobny i z perspektywą ;) : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 19 Czerwiec 2008 Share Napisano 19 Czerwiec 2008 nielot cos w tym jest ale to zalezy z ktora refka porownuje XD Chyba mam juz dosc na dzisiaj. Tomala lepiej ale cos tu nie gra. Proporcje wydaja mi sie ok. Juz tyle na to patrze ze naprawde nie wiem co powiedziec. Broda wezsza, nos za gruby na koncu, ksztalt szczeki mniej kanciasty, usta wezsze. Chyba oczy i brwi sa git. Uszy za duze :) Ja dam sobie spokoj z proporcjami bo nic juz nie widze, wydaje mi sie ze jest fajnie czyli ze pewnie nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 gomez pogrub czubek nosa :) I jest bomba ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 21 Czerwiec 2008 Share Napisano 21 Czerwiec 2008 Gomez parę rzeczy bym poprawił np to wcięcie biegnące znad nozdrzy pod polikiem jest u Ciebie za głębokie. Następne to okolice oczu i brwi no i czoło chyba za bardzo do przodu wystaje. Kolejna chwila spędzona na upodabnianiu tego czegoś do Davida: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciastuch Napisano 22 Czerwiec 2008 Share Napisano 22 Czerwiec 2008 Hmm:) Tomala najbardziej oddał podobienstwo jak na razie. Nielot007: Masz swój styl robienia postaci. Dostrzegłem to ostatnio podoba mi sie Twój styl:) Ogólnie cięzki temat. Mi jeszcze duuuzo doswiadczenia brakuje, zeby sie przyłaczyc, ale niewykluczone że kiedys to zrobie, na razie poznaje Zbrusha dopiero:) Powodzenia wszystkim! Ciastuch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 22 Czerwiec 2008 Share Napisano 22 Czerwiec 2008 bardzo mi się podoba ta wersja w BERECIE - post #27...:) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zonk Napisano 24 Czerwiec 2008 Share Napisano 24 Czerwiec 2008 Ekstra modele panowie, oniesmielacie konkurencje : D Najblizej oryginalu chyba jest Gomez jak na razie ;-) A tu moje wypociny :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 25 Czerwiec 2008 Share Napisano 25 Czerwiec 2008 wizz - eh zapomnialem sie temu przyjzec, w nastepnym upie poprawie. Tomala - czolo i oczy bede teraz meczyc. Czy ty jedziesz bardziej z refek czy z tego reela? Bo mam wrazenie ze z reela a tamta twarz nie jest idealna kopia chociaz wyglada bardzo fajnie i mimo wszystko widac podobienstwo. Szczeka powinna byc bardziej wepchnieta, kosc policzkowa nizej. Broda i okolice ust wygladaja plasko, zwlaszcza pod ustami, poza tym usta powinny byc chyba ciut wezsze i wieksze w pionie. sly, zonk - dzieki, to przez ten beret :) zonk za szybko z detalem pojechales, na razie wyszla z tego, bez urazy, bardzo fajna karykatura :) Poszukaj bardziej proporcji twarzy. Usta daj wyzej, policzki wcisnij, zrob gladsze przejscie na nosie, powieksz oczy, zrob od nowa brwi, one nie sa takie pofaldowane. Teraz widze ze dolna warga jest za gruba a gorna chyba za chuda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 25 Czerwiec 2008 Share Napisano 25 Czerwiec 2008 Gomez fajnie jest. Reela widziałem raz, robiłem z dwóch referek muszę ściągnąć ich więcej to się lepiej przyjrzę co i jak. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 25 Czerwiec 2008 Share Napisano 25 Czerwiec 2008 Gomez rewelka ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 25 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2008 czasu brak ale na szybko cos tam "poprawilem" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 Tomala, Klicek - dziex nielot cos w tym jest ale twarz powinna byc bardziej plaska, chyba ze to nos daje takie wrazenie. Teraz staraj sie to dopasowac idealnie do 1 refki, naloz to w szopie na siebie i zobaczysz roznice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys!3k Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 (edytowane) Witam w bitwie! bardzo fajne glowki panowie;) jako ze w poprzedniej bitwie juz nikt nie postuje, sprobuje sił tutaj poki jeszcze nie skonczyliscie, jakies 4h, niestety to ciagle nie to;/ pozdro! Edytowane 26 Czerwiec 2008 przez krzys!3k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gawel72 Napisano 27 Czerwiec 2008 Share Napisano 27 Czerwiec 2008 To ja też się wreszcie dołączę, na razie początki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 27 Czerwiec 2008 Share Napisano 27 Czerwiec 2008 plz zrobcie dobra bryle w zwyklym programie pozniej tweakujcie to w zb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 27 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2008 plz zrobcie dobra bryle w zwyklym programie pozniej tweakujcie to w zb niet... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 27 Czerwiec 2008 Share Napisano 27 Czerwiec 2008 nielot ze skrajności w skrajność :) najpierw 0 zbrusha teraz sam zbrush :D dajecieee... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys!3k Napisano 28 Czerwiec 2008 Share Napisano 28 Czerwiec 2008 maly up, ale dalej jest troche napackane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2008 (edytowane) krzys!3k--> swietne!! Edytowane 28 Czerwiec 2008 przez nielot007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 18 Sierpień 2008 Share Napisano 18 Sierpień 2008 KLICKA słuchajcie, KLICEK prawdę Wam powie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi