Vehr Napisano 11 Lipiec 2008 Share Napisano 11 Lipiec 2008 (edytowane) Koncept jest następujący Polski: Kilka godzin przed premierą ostatniego odcinka Mody na sukces pewnej babci psuje się telewizor Zdenerwowana babcia wsiada do swojego samochodu (Fiat 126p) na dachu telewizor i pędzi do serwisu Tv Czy wygra z czasem i zdąży?? Babcia w maluchu może być bardzo niebezpieczna Będę uzupełniał z czasem ten wątek Życze innym powodzenia English: A few hours before the premiere of the last episode of "Bold and Beautiful" some grandma's TV set breaks down. Desperate grandma stuffs the tv set on the roof of her Fiat 126p and speeds to TV service. Will she make it on time? Grandma in the Fiat 126p can be really dangerous. Edytowane 14 Wrzesień 2008 przez Vehr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 11 Lipiec 2008 Share Napisano 11 Lipiec 2008 szkic dawaj . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 11 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2008 Mój pomysł jest następujący: Podczas Oglądania ostatniego odcinka Mody na sukces. Fanką serialu jest starsza babcia której podczas trwania serialu zepsól się telewizor zdezorientowana babcia nie może wytrzymać presji i wpada w szał z tego wszystkoego postanowila poplnić samobujstwo i wypada przez okno. Moze pomysl wam sie spodoba jest duzo czasu wiec sie bardzo postaram podczas trwania konkursu moj pomysl bedzie się trochę przekształacł Pozdrawiam wszystkich Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr0cK Napisano 12 Lipiec 2008 Share Napisano 12 Lipiec 2008 Ale jakto przedstawisz wszystko w jendej scenie? To ze to moda na sukces, ze telewizor sie zepsol i ze ztego wlasnie powodu babcia stoi na balustradzie probojac popelnic samobojstwo. Ja bym radzi troche przemyslec ten pomysl i sprawdzic czy jesto wogole mozliwe do przedstawienia na jedny obrazku tak zeby wszystcy zrozumieli o co chodzi. Po mimo wszystko zycze powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 12 Lipiec 2008 Share Napisano 12 Lipiec 2008 Babcia pędząca maluchem, świetny pomysł! Będę zaglądał. Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 12 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2008 Dzieki Tomala napewno się postaram lecz nie wiem czy umiejętności starczy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 12 Lipiec 2008 Share Napisano 12 Lipiec 2008 Moda na sukces nigdy się nie kończy ;) nawet jak tv nie działa to i tak ją oglądasz :D Ale babcia + maluch ekstra, trochę praca Ani mi się przypomina tylko tam inny motyw bo dres + maluch :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 13 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2008 Są juz pierwsze decyzje telewizor który jest przyczyną tego wszystkiego to Neptun narazie mam 1 dobre zdjecie lecz w przyszlosci bede miec wiecej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omar Napisano 13 Lipiec 2008 Share Napisano 13 Lipiec 2008 heh ciekawy pomysł :) zobacze co bedzie dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 15 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2008 (edytowane) Zacząlem modelować lecz coś slabo mi to idzie no cóż dopiero zaczynam z 3d zrobilem taki prosty telewizorek sporo do poprawy ale jest motywacja Potrzebuje słów krytyki :) Pozdrawiam xD:):);):D:D Edytowane 16 Lipiec 2008 przez Vehr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 Kineskop na 100% ma wystawać poza telewizor ? No i chyba troche za płaski kineskop. Ale ogólnie ok :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omar Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 Niepodobny do tego co fotke umieściles, ale też fajny. Te nogi tylko mi jakoś niepasuja i tak jak wyżej kineskop troche zapłaski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 15 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2008 Dzieki myslałem że będzie gorzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 ramke daj wokół kineskopu, tak idealnie nie były wpasowane, to dziura w płycie wiórowej - niemożliwe aby była równa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 17 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2008 Poprawilem troszke kineskop leczciaglem mi sie niepodoba Bede pracowal dzis zaczne maluch :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 Dziwne te nóżki od telewizora i trochę sie różni od refki, możesz jeszcze trochę z niego wyciągnąć. Dajesz malucha! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 może Rubina wymodeluj,,, byłby większy od Malucha..xD + możliwość eksplozji. powodzenia. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 17 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2008 (edytowane) Zapomnialem dodac ze zrezygnowalem z tamtego telewizora i wzorowalem sie na tym Edytowane 17 Lipiec 2008 przez Vehr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 20 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2008 Zacząłem robic malucha pewnie będę go pare razy robil aż mi dobry wyjdzie wrzucam takie cuz abyscie nie mówili że się obijam Jest to mój pierwszy samochod Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 20 Lipiec 2008 Share Napisano 20 Lipiec 2008 Modeluj każdy element karoserii jako osobny model techniką poly by poly najlepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 20 Lipiec 2008 Share Napisano 20 Lipiec 2008 pomysł się podobać, więc dajesz dalej... ;) powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 23 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2008 Wolno mi to idze z braku czasu ale stram sie zrobie sama karoserie a potem szczegoly dodam Staram sie bo to moj pierwszy samochod ciagle satke poprawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omar Napisano 24 Lipiec 2008 Share Napisano 24 Lipiec 2008 Daj rendera jakiegoś!!! Narazie to nawet ciekawie wyglada ten maluch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 28 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2008 No to tak wrzucam narazie troszeczke wiecej w tym tygodniu musze zrobic juz calego malucha pod koniec napewno bedzie narazie mam tekie cos przud Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omar Napisano 29 Lipiec 2008 Share Napisano 29 Lipiec 2008 ooo widze postepy :) czym tak fajnie wgiecie robisz??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 29 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2008 vaerexy przesowam w dol lub w gore Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 30 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2008 No to taki maly up jest pare istotnych bledów lecz je poprawie jutro oraz dodam szczegoly lampy zderzak kola itp Pamietajcie że to moj 1 samochod niespodziewajcie sie czegos nadzwyczajnego Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omar Napisano 1 Sierpień 2008 Share Napisano 1 Sierpień 2008 Straszne sa te szyby, jakies takie nierowne :) no i jest jak mowisz troche bledow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 2 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2008 No to troche poprawilem lecz jeszcze nie wszytsko zostalo mi jeszcze szczegoly czyli klamki lusterka swiatla wycieraczki myszle ze jak na 1 to jest nienajgorzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zufik Napisano 2 Sierpień 2008 Share Napisano 2 Sierpień 2008 No to troche poprawilem lecz jeszcze nie wszytsko zostalo mi jeszcze szczegoly czyli klamki lusterka swiatla wycieraczki myszle ze jak na 1 to jest nienajgorzej Jeśli to twój pierwszy model samochodu to naprawdę wyszło bardzo zgrabnie. Troszkę dopieścisz i będzie git. Apropo szyby i drzwi to raczej bym osobno zrobił albo wyciął z istniejącego modelu. Zwłaszcza szyby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 26 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2008 Sorry ze tak dlugo nic niedawalem ale kompa nie mialem zachcailo mi sie zmieiac z amd na intel i teraz mialem sae klopoty ale juz wszytsko gra dzis zaczalem robic miasto ale mi cos nieidze musze w tym tygodniu zrobic to miasto aby zarzyc maly update nize cos jeszcze zmienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 29 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2008 bawilem sie troche przez ostatnie 2 dni zrobilem cos taiego brakuje jeszcze sporo szczegolów na malucha bedzie cos spadac lecz jeszcze nie wiem co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 31 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2008 (edytowane) Prace trwaja dodalem pare szczegołow w zaznaczonym miejscu nie wiem co dodac na malucha bedzie spadalo kowadlo no i podloga troche pusta cos sie wymysli nikt nieocenie?? Mojej 1 powaznej pracy Pozdrawiam i zycze powodzenia Edytowane 31 Sierpień 2008 przez Vehr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 31 Sierpień 2008 Share Napisano 31 Sierpień 2008 pracazapowiadasiefajniealeprzecinkowikropekuzywaj noipokazrenderjakis ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 31 Sierpień 2008 Share Napisano 31 Sierpień 2008 a tak calkiem serio: auto stoi na podworku tak? co to sa te okna? do budynku mieszkalnego? maluch fajny, ale zrob zgrabniejszy zderzak i mniejsze lusterka. jesli to znak drogowy kolo drzwi to zdecydowanie za maly. telewizor moze sprobuj inaczej postawic,albo usun mu nogi (tv raczej nei ma takich nog). no i powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 31 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2008 Samochod stoi przed serwisem TV zamknietym serwisem Dzieki za uwagi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 4 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2008 Siemka wszystkim zaczalem robic teksturki i detale koncze prace w weekend dam wyrenderowana tak mysle Dajcie jakies swoje komentarze na temat mojej prack Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 6 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2008 Malutka proba tesktur brakuje kowadla i detalu ale przez weekend sie zrobi ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 6 Wrzesień 2008 Share Napisano 6 Wrzesień 2008 Bez obrazy ale po fajnych modelach spodziewałem sie czegoś więcej ... popraw texturki i mapowanie. Szczegolnie ziemi i budynków/otoczenia. Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 6 Wrzesień 2008 Share Napisano 6 Wrzesień 2008 Podstawowa uwaga. Skala auta nie wyglada na prawidlowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 6 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2008 to byla proba tesktur tez mi sie niepodoba siedze w 3d okolo 4 miechow wiec nic szczegolnego poprawie wszystko tylko gdybym dal displacement map to bum dlugo czekal a tak w ogole to u mnie najgorzej z texturami i renderem Dzieki za opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 6 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2008 to byla proba tesktur tez mi sie niepodoba siedze w 3d okolo 4 miechow wiec nic szczegolnego poprawie wszystko tylko gdybym dal displacement map to bum dlugo czekal a tak w ogole to u mnie najgorzej z texturami i renderem Dzieki za opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 7 Wrzesień 2008 Share Napisano 7 Wrzesień 2008 Tu nie chodzi chyba o disp i bump, ale o rozmieszczenie tekstur. Poczytaj na temat unwrap (i ewentualnie uvw map), jeśli tego jeszcze nie znasz. Zacieki na drzwiach wyglądają rozciągnięte w kierunku poziomym, i ogólnie nieostre. Tekstura na niebieskich elementach (nie jestem pewna co to jest) też jest chyba rozciągnięta pionowo. Mur, jeśli jest aż tak zepsuty, powinien mieć uszczerbienia i uszkodzenia przy kantach, to dotyczy i modelu i tekstury. Dolna część muru, ta ciemniejsza, mogłaby mieć jakieś chlapnięcia błotem tuż przy ziemi. Maluch nie powinien być tak równomiernie podrapany. Są miejsca gdzie łątwiej o odrapanie (kanty, części wystające, narażone na nieprawidłowe parkowanie itp) Tekstura ziemi jest bardzo rozmyta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 8 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2008 No to tak troche poprawilem lecz mam duze problemy z teksturami metalu to moj nagorszy punk mysle ze duzo lepsze jest to co teraz pokaze bez postprodukcji troche ciemno pozdrawiam i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
themindfields Napisano 8 Wrzesień 2008 Share Napisano 8 Wrzesień 2008 O ile podłoże dużo lepiej wygląda, to co jest z tymi szybami samochodu??? 0o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 12 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2008 maly upek troche do poprawy ale sie niemartwie najgorzej z teksturami metalu drzwi i samochodow napozniej wrzuce w niedzile prace na nominacje lecz nielicze na nic bylo to swietne doswiadczenie i super zabawa pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 14 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2008 Myślę że to już prawie koniec niestety moja praca nie jest taka jaka sobie wyobrażałem. Moje umiejętności nie pozwoliły na więcej ale wrzucam. Dzięki wszystkim za świetną naukę i zabawę pozdrawiam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tob01 Napisano 14 Wrzesień 2008 Share Napisano 14 Wrzesień 2008 a gdzie tu straszne skutki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 14 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2008 przeczytaj co napisalem w pierwszym poscie postanowilem ustawic jeszcze raz switlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tob01 Napisano 14 Wrzesień 2008 Share Napisano 14 Wrzesień 2008 hmmm, bez opisu patrząc na ten obrazek wydawało mi sie ze to jest jakiś, serwis tv 'z dostawa do domu', a to jest ich samochód serwisowy z dużym logiem na dachu, którym jeżdżą do klientów. Nie widać tu tej babci, nie wiadomo co ta duza szafa robi tam w powietrzu, 0 agresji i strasznych skutków. To tak moim dość obiektywnym okiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi