Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Hello!:)

This is my first project in the Battle 3D. The picture present the subject. I hope it will be fit :p

The alien flaying near to Earth when his tv-set breaking down. He landed on the planet and is going to borrow necessary equipment from human. Below is the picture:

Hej,

Obcemu przelatującemu koło Ziemi popsuł się telewizor. Postanowił odwiedzić planetę w celu zdobycia niezbędnych części zamiennych. Rysunek powyżej. Jak się podoba pomysł?

Edytowane przez roberto257
  • Odpowiedzi 19
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Hello roberto25. Welcome on max3d.pl and good luck in the competition :)

If you have any question please send me an email: k.pohl[littlemonkeyhere]max3d.pl

Napisano

Nie chciałem nikogo w konia robic:), przeczytałem regulamin no a potem się zorientowałem że raczej w ojczystym język wszyscy piszą:) to się poprawiłem.

Wracając do tematu zamieszczam dwie fotki z postępu mojej pracy model i siatka głowy obcego:).

Wszelkie uwagi i krytyka mile widziane:)

Gość Grievous
Napisano

Moj alien jest brzydszy :D hahaha. Nie no fajnie, ale faktycznie siatka za gęsta troche np. na górze głowy. Sam przesadziłem, jak wpakowałem swojego gębe w Zbrush i zaczalem szalec to mi wyszło 500 kafli trisów... w Z jeszcze dało rade, ale po "powrocie" do maxa, jak chcialem mu podorabiac zeby to komputer odmówił posłuszeństwa... hehe

Napisano

odnetniN - dzięki :) zjechałem trochę z siatką i rzeczywiście wydaje mi sie, że pomogło do ideału daleko, poprawiłem tyle na ile potrafię :)

Grievous - nie no ja rzeżbić nie będę więc raczej żadna awaria mi nie grozi :) a przesadzać faktycznie nie ma co. Niepotrzebie sobie człowiek tylko komplikuje :)

Poniżej zmodyfikowna głowa i biorę się za tłów :)

Napisano

nawet niezły ufol ale szyję ma za prostą zrób ładny łuk to powinno lepeij wyglądać, możesz też mu głowę obniżyć tak żeby z przody wyglądało że ma głowę normalnie a z boku taki zawijas ;) może będzie ciekawiej ;)

Napisano

Troszkę popracowałem nad innymi modelami. Na renderach telewizor z którego obcy będzie pobierał część popsutą w swoim TV a na drwugim sama część. Oczywiście fikcyjna bo na elektronice się nie znam :D

Napisano

Zriggowałem ufola, chyba jako tako wyszło :) mała poza. Generalnie bedzie siedział i jeszcze holoprojektor, który bedzie naprawiał przy pomocy części z poprzedniego postu.

Napisano

Myślę, że tak to zostawiam, tym bardziej że blender ciągle się wiesza przy renderingu. Cząsteczki + sss to dla niego za dużo czasami :). Byłoby mi miło gdyby ktoś jednak pokusił się o komentarz :D. W sumie wiele z moich zamierzeń nie zrealizowałem ale cieszę się że skończyłem:). Przy pracy korzystałem tylk z blendera i gimpa.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/aee3ee6b37696b22.html

Napisano

Światło nieciekawe, tył dziecka cały jest czarny, cały tylni plan jest czarny, jednolite białe światło nie stwarza klimatu. Może gdyby to coś co on trzyma w ręce się żażyło niebieskim albo zielonym światłem i rozświetlało postacie? Do tego jakieś lekko żółtawe światło gdzieś od boku.

Szkoda że dziecko nieoteksturowane. Pozycja dziecka jest zbyt sztywna, alien pod tym względem wygląda o wiele naturalniej.

Włosy się ze sobą zlewają.

Alien naprawde bardzo sympatycznie wyszedł, podoba mi się .

• Confused 1

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności